Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

16 Kasım 2011 Çarşamba

ROMA - DI RIENZO


Seyahat etmeyi çok sevmemizin bir dolu nedeni var, ama en önemli nedenlerden biri yemek yemek! Daha gideceğimiz şehri ya da kasabayı belirler belirlemez ilk iş "nerede, ne yemeli" araştırmalarına başlıyor, çevremizdeki rafine damak zevkine sahip dostlarımızdan tavsiyeler alıyoruz. İster şık bir restoran ister klasik bir trattoria ya da ayak üzeri yapılacak bir atıştırma olsun, ama illaki biraz özenle seçelim istiyoruz kendisini.. 

Roma zaten hepimizin az çok bildigi gibi başlı başına bir lezzet diyarı ve üzerine bir de tüm kalabalığına rağmen romantik de bir şehir. Sabah kahvaltısı sonrası, eğer hava da izin veriyorsa güneşten yararlanmak adına kahvemizi İspanyol Merdivenleri'ne karşı yudumlamak size de romantik gelmiyor mu? Açıkçası bu şehrin en turistik noktası bile beni romantik hissettiriyor.

Piazza della Rotonda yani daha çok Pantheon Meydanı olarak bilinen meydan, bizim Roma'da en sevdiğimiz meydanlardan biri. Restaurante Di Rienzo ise muhteşem Pantheon manzarasını seyre dalmak ya da guneşi bu dev güzelin üzerinden batırmak adına sevdiğimiz bir adres.

Son seyahatimizde bir akşamımızı Pantheon'un manzarasına ayırmak istediğimiz için, planımız da Rienzo'ya güneş batım saatinde oturup, lezzetli bir et yemeği yemekti. Hatta aklımda İtalyanların en sevdigim et tabağı Osso Buco'yu da burada denemek vardı, ama Rienzo'nun kibar şeflerinden Salvatore bana çok daha lezzetli bir et için garanti verince onun tavsiyesine uymayı tercih ettim.. O akşam çok uzun ve keyifli bir yemek yedik Di Rienzo'da. Roma'yı ne kadar çok özlediğimizi ya da daha çok neden özlediğimizi konuştuk sevgiliyle. Alpico belki İtalyan kültürüne yakın bir eğitim alır, ileride bu şehirde eğitimine devam eder ve biz de sayesinde şehirde bir süre yaşabiliriz diye hayaller kurduk.. TElbette bunlar bizim hayallerimizdi ama düşüncesi daha keyif verdi..



Salvatore'nin et önerisi öylesine lezzetliydi ve bizi o gece o yemek öyle mutlu etmişti ki; Pantheon aşkımızı bahane ederek ve bu kez öğleden sonra şarap-peynir tabağı keyfi yapmak için restorana yeniden geldik. Vakit yavaştan akşam yemeğine dönünce de bu kez aynı tabağı sevgili için sipariş ettik.

Ama o gün bizim icin çok daha özel bir an yaşandı Di Rienzo'da...

Alpico'ya makarna tattırmak istiyorduk bu seyahatte ama taneli gıdalara karşı yutma refleksi yeni yeni geliştiğinden bunu nasıl yapacağımızı da bilememiştik. Hem bu durumu hem de tuz kullanmıyor oluşumuzu Salvotere'ye anlattığımızda bize nefis bir alternatif sunup, bizim kuskus olarak bildiğimiz küçük taneli makarnayı Alpcan için tuzsuz bir makarna sosu ile hazırlabileceğini söyledi bize. Böylece ilk makarna denememizi Roma'da yapmak gibi de nefis bir anımız oldu ve Alpico koca tabağın büyük bir kısmı dev bir performansla tüketti. Ağzı yüzü domates soslu içindeydi. 

Bu anı sonrası da Di Rienzo'yu kalbimizin bir başka yerine yerleştirmiş olduk..

lulu
x



8 yorum:

  1. gerçekten hepsi o kadar lezzetli görünüyo ki acıktım ! =) özellikle alfredo muhteşem =) bi de içecek düzeninize bayıldımm ! =)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Alice :)) Alfredo cok keyifli bir restaurant.. tum duvarlari daha once ziyaret etmis dunya unlulerinin fotolari ile dolu.. Nisantasinda da bir sube aciliyor.. mutlaka denemelisin ;)

    YanıtlaSil
  3. daha 3 ay once Italyadaydim. ama senin harika fotolari gorunce anladim ki benim Italyam gelmis...
    Ispanyol merdivenlerinde Sevgili ile kahve keyfi yapmak istedim simdi;)

    YanıtlaSil
  4. bu arada `herkesin icecegi kendine` fotografi da cok sirin. Alpcan`i cok operim;)

    YanıtlaSil
  5. Gonca'cim tesekkurler :) bence sen bahari bekleyip havalar isinmaya baslayinca bir Roma programi yapmalisin.. Roma'nin meshur firtinali havalari basladi artik :))

    Bizde Alpcan'la seni optuk ! ;)

    YanıtlaSil
  6. yaaa süpersiniz gezi zevkiniz tam bizimkisi gibi benim eşim çok meraklı yemek yemek onun için tam bir keyif. amekika ya her gittiğimizde elimizde bir zagat yemek yerleri ve o yerlerin zagattan aldığı notlar yazıyor. sıradan bakıp yemek yemeğe gidiyoruz . postunu okuyunca bizim gibi bir çift daha dedim!!!:))

    YanıtlaSil
  7. Harika yemekler ve ortam. Icecek duzeninizi cok sevdim, biz de boyleyiz : ) Kahvenin ustundeki yuzuklu parmaklar romantizmi de cok hos bir kare olmus : )

    YanıtlaSil
  8. Tesekkurler Sonsuz Dekorasyon :)) O kadar cok seviyorum ki yeni tatlar , yeni restaurantlar denemeyi.. Gercekten yasasin yemek yemek :)) Amerika seyahati oncesi sanirim senden bir kac oneri alirsam harika olur ;)

    Aylin'cim tesekkurler canim.. Icecek duzenimizi bende cok seviyorum.. Insallah bir cok farkli biberon ile baska seyahat karelerimiz de olacak.. :)

    YanıtlaSil