Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

18 Eylül 2011 Pazar

SPONTINI MILANO

Sahi ben size neden hiç SPONTINI'den bahsetmedim ki?! 

Spontini İtalya'da (bu cümleyi yazarken tüm ülke bölgelerini görmüş olmayı dilerdim, ama yine de fena sayılmam...) deneyebileceğiniz en enteresan pizza örneklerinden birini hazırlayan ve yalnızca Milano'da deneyimle şansı bulabileceğiniz enfes bir lokal restoran. Hatta kendisi için kuzeyin en sevilen fast-food mekanı desem sanırım ki hatalı bir şey söylemiş ya da abartmış olmam..

Spontini, odun fırınında kalın hamurlu -ama oldukça kalın- ve sadece mozzarella peyniri ile domates kullanarak tek çeşit pizza hazırlayan bir işletme. Elbette sır olarak saklanan bir sosları da var pizza üzerinde kullandıkları. Biz ançuezli bir karışım olduğunu tahmin ediyoruz ve pizzaya kazandırfığı enfes aromayı da çok seviyoruz. 

Damak keyfi çok göreceli bir kavram elbette. Özellikle de iddialı tatlar için kesin bir dil ile konuşmak pek de doğru değil diye düşünüyorum, ancak pizza sever biri için Spontini'nin tadının çok göreceli olacağına inanmıyorum.. Yani sevebilirsiniz ya da ben gibi müptelası olabilirsiniz, ama asla ve asla sevmedim demezsiniz..

NOT: Eğer acı seviyorsanız; pizzanız gelince masanıza mutlaka acı zeytinyağlarından da rica edin.. Oh la la..




REVİZE BİLGİ: Son yıllarda Spontini ismi ve lezzeti öylesine popüler oldu ki; hem Milano'da şube sayısı arttı hem bazı yakın şehirlere şubeler eklendi hem de okyanusları aşıp Japonya'da dahi birkaç Spontini dükkanı açıldı. Belki çoğu insan kendisine turistik bir zincir gözüyle bile bakıyor olabilir artık. Ama yine de Milano'da bulunan o ilk şube yok mu?!! Tadı hiç değişmedi ve eksilmedi.. O yüzden de bizim her Milano seyahatimizde o şubeye ayıracak bir öğünümüz mutlaka oluyor..

Afiyetler
lulu
x

6 yorum:

  1. Lulucum, o pizza harika gozukuyor yaa, corba yetmedi bana, pizza da istiyorum :)) guzel yorumlarin icin tesekkuer ederim. Bebegin daha kucukmus, tadini cikar kucuklugun, ben cabuk buyuyunce uzuluyorum, cok tatlilar, bu bebek ve kucuk cocuk halleri hic bitmese keske, o minik ayaklarini hep opebilsek keske :)

    YanıtlaSil
  2. Lulucum, cok mutlu ettin beni, eski postlarima bakmissin. Cok isterim seninle tanismayi, cupcake yahatlari da alalim, seni onun blogundan kesfettim sonucta, evinde kahve icip mor cicilerini gormek isterim, benimkinde de morlar lilalar var tahmin edecegin uzere :) bugun de antika pazari, amazon ve etsy den aldigim bazi cicileri paylastim, ilgini cekerse bakarsin :) martini soda larda kucuk tasimas kolay olur.

    YanıtlaSil
  3. Aylin'cim bir cok blog takip ediyorum ama gercekten cupcakehayatlar ve senin blogun bir baska keyifli.. Insallah Istanbul'a geldiginde tanismaya firsatimiz olur..:) hayata bu kadar keyifle bakabilen ve stil sahibi insanlarin karsima cikiyor olmasi cidden cok buyuk mutluluk benim icin :) Floransa bizim icin cok kıymetli o nedenle eger yolumuz yeniden duserse mutlaka bi kahve icimi de olsa goruselim isterim.. Hem yakisikli oglun ile de tanismak harika olur benim icin de Alpcan icin de !! ;)

    YanıtlaSil
  4. Lulucum, cok isterim, gelirseniz kesin haberim olsun. Ben ptesi sabahi cok erken gelip carsamba oglen donucem, is toplantilarim icin, daha uzun bir gelisimde kesin ayarlayalim, bulusalim : ) Guzel yorumlarin icin cooook tesekkur ederim : )

    YanıtlaSil
  5. pizzanın tarifini bilmek isterdim

    YanıtlaSil
  6. sevgili lezzetnesli bende cok isterdim ama sanirim spontini disinda kimse bilmiyordur ! :))

    YanıtlaSil