Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

19 Aralık 2011 Pazartesi

DUBROVNIK Anıları...

Avrupa'da xmas, bizde ise yeni yıl vakti yaklaştıkça caddeler süslenmeye ve dükkanlar ışıklandırılmaya yani bir bakıma sokaklar şenlenmeye başlıyor. Bu süslemeler bizim ülkemizde Nisantaşi dışında çok da göze hitap ediyor olmasa da, Avrupa'da bu günleri yaşamak hakikaten doyumsuz oluyor, buna hiç süphe yok. 

Dubrovnik şehri sakin sakin yeni yıla hazırlanırken, Stradun'daki dev ağaç süsleme rituelini izlemek adına bir köşede sevimli bir kafeye ilişmiştik sevgiliyle. Yıl 2008'di. Elimizde kadehlerimizle tasasız, telaşsız ve çok mutluyduk. O kocaman ağacın süslenmesini ve çalışanların aralarındaki zerre anlamadığımız dillerine rağmen şakalaşmalarını pek sevmiş, ilgiyle takip etmiştik. Konakladığımız Lapad bölgesinin girişine konan çam ağacını görünce de otelimize yaklaştık diye seviniyorduk; zira yürümekten yorgun düşmüş ayaklarımız yatağı hayal ediyor oluyordu ve o ağaç sanki yatağa 5 kaldı diye fisildiyordu bize..

Çeşmeleri bol Dubrovnik'te, elbette çeşmeler de süslenmişti yeni yıl için. Her gördüğümüzde ellerimizi ıslatmadan buz gibi suyundan içmeye çalışmak komik bir anıdır hala hatırımda..

Şehre ait en unutamadığım an ise; eski şehre Pile kapısından girdiğimiz o son gece, Stradun Caddesi'nin neredeyse bomboş halinde öylesine durmam ve büyülendiğimi hissettiğin o saniyelik an diyebilirim. Meditasyon hayatım neredeyse yeni başlamış ve içimdeki duyguların yeni yeni keyfine varan ya da kendilerini yeni yeni tanımaya çalışan biri olmaya alışırken o anlık his beni muazzam yerlere ışınlamıştı.. Sevgiliye "öyle mutluyum ki; , yere oturmak ve bu anda biraz kalmak istiyorum" dediğimi hatırlıyorum. Bunu aşırı soğuk yüzünden yapamamıştım elbette ama istemiştim... Sanki hafızamın içinde biri, bir noktaya aniden dokunmuş gibiydi, nefisti.. Ayrıca en sevdiğimin yanında, mutlu ve huzurluydum.. Sanki hayatın ne denli güzel olduğunu ilk kez bu kadar yoğun hissediyor ve üzerine düşünüyordum....

Öyle.

Proto'da yenen muhteşem akşam yemeği..
Adress: Siroka no. 1 - Dubrovnik

The Pucic Plus'ın Royal Cafe'sinde güneşli bir öğleden sonra aperitivosu..
AdresUl. od Puca 1 - Dubrovnik

Yine güneşli bir öğle vakti, yakın kasabalardan pastoral güzel Cavtat'ın sahilinde yapılan nefis bir yürüyüş ve sahil sonunda duran o tatlı ve minik kilisenin ziyareti...

Kale surlarında esen keskin rüzgara kendini teslim ediş...

Bir de yazın gelip bahçesinde bu deneyimi yaşayalım dediğimiz Bokar Kalesi manzaralı restoran Nautika...

Anıları ve anlar yani..
Hani içimizi ısıtan ve yaşadığımızı iliklerimize dek hissettiren anılar..!

lulu
x




9 yorum:

  1. Canim ya, cok sagol linklemen icin :) insallah bir gun birlikte gezeriz biryerleri xmas suslemeleriyle cevrili. Dubrovnik e hic gitmedim, cok istiyorum :) yorumlarinla mest ettin bugun beni, tekrar tekrar tesekkurler canim :) optum

    YanıtlaSil
  2. xmas ruhuna bayılıyoruuuum ! =) keşke burlarda da bu kadar coşkulu ve masalsı kutlansa.. özellikle almanyaya gitmek istiyorum bir xmas'ta =)

    YanıtlaSil
  3. Son 2 yazimi Dubrovnikte gecirdim. Artik yazlarimin badge ulkesi oldu. Bayiliyorum bu romantik sehre. Yilbasi icin suslenmis isikli hali de cok guzelmis;)

    YanıtlaSil
  4. harika resimler :)

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. @Lila moonlight Aylin'cim ben tesekkur ederim asil o keyif otesi postlarin icin :) Ben Dubrovnik ve tum sinir komsularini sicakligi gayet yerinde bir Aralik ayinda gezmistim ama bir de yazin gidip gorup denizinin tadini cikartmak istiyorum.. Bu konuda Gonca'nin deneyimlerine basvurabiliriz :)

    @Alice Cok haklisin ! Bir tek Nisantasi ve Bagdat caddesinde susleme yapiliyor olmasi ne fena.. Ozellikle secim zamani yapilan sacmaliklari dusununce insan daha da sinir oluyor.. Bende kesinlikle bi Almanya planliyorum xmas vakti ama cok enteresan birde Strasbourg'dan bahsediyorlar.. Avrupa'nin en iyi xmas pazari orada kuruluyormus..

    @GoNcha GoNcha Eger 2 yaz ust uste orada gecirdiysen sendeki bilgileri dusunemiyorum Gonca'cim :)) Dubrovnik icin tatil plani yaptigimda basini agritirim kesinlikle :))

    @Ayshe Rose Hosgeldin Asyhe ! Tesekkeurlerr :) Bende soyle uzaktan bir goz attim bloguna ama pembe botlarina detayli bakmaya geliyorummm hemen..

    YanıtlaSil
  6. Canımcım ellerine ve ruhuna sağlık , hatırlamış oldum o güzel şehri :))

    YanıtlaSil
  7. Canimmm Ask'immm tesekkur ederim.. Seninle seyahat etmek dunyanin en buyuk keyfi ! nice nice gesmeler bize ;)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel resimler^^ Kocaman ağaçlara öyle çok bayılıyorum ki :D

    YanıtlaSil
  9. Heyy j.d.! Hosgeldin ;) Ne guzel oldu #boomnoel , iyki gelmissin ! Bizim ufaklik Alpcan'in da kendine gore kocamannn bir agaci var.. Onuda gor mutlaka blogda.. Cok alternatif birseyler tasarladik..

    YanıtlaSil