Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

31 Ekim 2011 Pazartesi

RISTORANTE VICTORIA - MILANO


Milano beni ben yapan şehirlerden beri. Belki de ilki.. Çok şey öğretmiştir bana yıllar içinde.. Hem iş hayatımın merkezi olması ve bu sayede dindiğim özünde insan olan deneyimler hem özel seyahatlerimde şehirde yaptığım uzun yürüyüşler hayatımın ve düşünce şeklimin üzerine detaylıca eğilmemi sağlamıştır gerçekten de... 

İşim sebebiyle çok sık seyahat ettiğim bir şehrin özel seyahatlerime de bu denli nüfuz etmesi, bir diğer yandan da sayısız lezzetli deneyim edinmemi sağladı elbette. Bu konuda şanslı olduğumu biliyorum; zira İtalya'da kuzey mutfağı diye bir gerçek hakikaten var... Zaman buldukça bu restoranlardan kısa kısa da olsa bahsetmek istiyorum size.. 

Milano birçok ziyaretçi için bir geçiş noktası aslında. Turizm acenteleri vasıtasıyla şehri ziyaret edenler Milano'nun ancak turistik noktalarından gözlemleyebiliyorlar. Münferit seyahatler ise çok şehirli İtalya turu konseptiyle planlanıyor ve gözlemlediğim şu ki; bu şehre hakettiği kıymeti ve zamanı ayıran kişi sayısı oldukça az.. Dilerim yıllar içinde bu durum seyahat deneyimlerimiz de arttıkça birbirimizi olumlu etkileyerek değişebilir...Durum böyle olunca size ilk restoran önerimi merkezi bir konumdan yola çıkarak yapacağım.

RISTORANTE VICTORIA, Duomo - Brera semtleri arasında kalan ve entellektüel bir çevre tarafından tercih edilen lokal bir restroran. Şarap kavının genişliği nedeniyle "enoteca" diye de bahsediliyor kendisinden.. Victoria'ya uzun senelerdir düzenli gittiğimizden şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, iyi bir restorandır. Basit ama lezzetli tabaklar hazırlarlar ve İtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerinden pek de uzaklaşmazlar. Ayrıca servisleri de bir Fransız restoranı kadar özenlidir. Teatro alla Scala gösterileri sonrası için tavsiye edilen "After Scala" mekanlarından da biri kabul edilir Victoria. Bu da kendileri için sıkı bir referans olarak kabul edilir diye düşünüyorum..

Adres : Via Clerici 1. 




Neler tavsiye edebilirim bu restorana dair; 

Mozzarella Di Bufala: Pek çoğunuzun bileceği gibi riskli bir peynir çeşidi kendisi; zira söz konusu Mozzarella olduğunda en önemli ve belki de tek önemli nokta sütün tazeliği oluyor. Bu da peyniri günlük tüketmek gibi bir gerekliliği beraberinde getiriyor. Türkiye'de yemeyi genel olarak tercih etmediğimiz bu peyniri, İtalya'da öncelikli olarak tüketmek istememizin ana nedeni de bu tazelik oluyor zaten. Bu arada mozarella, İtalya'da dahi her restoran menüsünde Bufala olarak çıkmaz karşınıza, o nedenle de eğer mümkünse Victoria'da bu denemeyi yapabilirsiniz..



Ben iflah olmaz bir risotto severim. Bir menüde risotto varsa mutlak tercihlerimden biri kendisi olur. Victoria'yi bu kadar çok sevmemin ana nedeni de hayatımdaki en farklı ve lezzetli de risotto denemelerini burada yapmış olmam bile diyebilirim.

Görseli fazlasıyla karanlık ve flu belki ama birkaç yıl evvel Victoria'da şampanya ve dağ meyveleri ile hazırlanmış enfes bir risotto deneyimi yaşamıştım ve beni müthis memnun etmişti bu denemem.. Menülerinde şu an da devam ediyor mudur bilemem ama mevsimi orman meyveleri için uygun ise mutlaka sormanızı tavsiye ederim. 

Tartar benim damak keyfime pek uygun bir lezzet değil aslında ama sevenin de bu lezzetin peşine düştüğünü biliyorum.. Victoria et ve balık tartar konusunda da başarılı bir restoran kabul ediliyor.

Victoria'nın et tabaklarını birçok kez denemiş, ette yumuşaklığa -doğal yollar ile elde edilmiş yumuşaklığa- aşırı önem verdiğimden de her denememde tabağımı büyük bir iştah ile bitirmiştim. Özellikle polenta üzerinde servis edilen dana eti denememi çok sevdigimi hatırlıyorum. Polenta, mısır unu ile yapilan bir tip İtalyan garnitürü kabul edilir. Püre gibi yapısı nedeniyle de et yemeklerine yakışır. İyi bir polenta hem lezzetli hem de sağlıklı bir tabak olsa da İtalya'da dahi olsanız bu tabağı her restoranda denediğinizde mutlu olmazsınız.. Bu da aklınızda olsun.. 

afiyetler
lulu
x

NOT : Bu arada mekanın bir de kafe versiyonu var aynı isimde ve hemen yan sokağında bulunuyor. Aman yanlışlıkla orada oturmayın ki size hayal kırıklığı yaşatmış olmayayım. ;)

10 yorum:

  1. Lulucum, Milano ya kac yil oldu gitmeyeli, istiyorum kac zamandir donmek, eskileri yad etmek, gidersem bu tavsiyeni kesin dinliycem : ) cok leziz yemekler ve ortam da cok hos sanirim. Size super bir aile tatili diliyorum Italya'da. Floransa ya yaklasirsaniz bana kesin haber ver, ayarlayalim goruselim. Yuzuk de yeni, pahali da degil, istersen halen varsa sana da alabilirim : )

    YanıtlaSil
  2. Milano cok asil bir sehir ! Ben yilda 2 defa is icin + 1 defa da ozel seyahatimiz icin mutlaka gidiyorum.. Galiba gitmekten bikmayacagim yegane sehir burasi :) Bahara bir gunluk de olsa kac git bence..

    Yuzugun cooook guzel ama sende bi baska guzel.. O yuzden tesekkur ederim tatlim ;)

    YanıtlaSil
  3. Italyan sehirleri arasinda, Milano`nun benim icin de ayri bir yeri var. Hep soylerim `Milano hem Italya hem degil gibi`. Bu restorani mutlaka denemek istiyorum, ozellikle de risottoyu merak ettim.
    Simdiden iyi tatiller diliyorum, Cupcake tadinda bir tatil olsun;)

    YanıtlaSil
  4. Gonca'cim enteresan bir sehir Milano.. Benim cevremde ya cok sevenler var ya da bir daha gitmeye degmez diyenler.. Benim icin cok bohem , cok havali , cok burnu buyuk ve cok sevilesi bir sehir..

    YanıtlaSil
  5. Lulucum, evet kacmam lazim, bahari beklemeyip indirimde kacarim belki : ) Milanonun iyi yerinde kalip, krema yerlerinde gezersen zevkli bir sehir cidden. Ama uzun vadede bunaltici bence, gri havasi, puslu olmasi, 6-7 ay yasadim orada, semt de merkezi super degildi, o yuzden asiri zevk almamistim, haftasonlari kendimizi trene atip cevre bolgeleri gezerdik, Milano nun en iyi tarafi konumu bence, en guzel sehirlere hep 1-2 saat uzaklikta : ) Milano alisveris icin ise harika bir yer, cafe bar aperitivo restoran secenekleri de guzel ama doga yok yesillik yok. Ama dedigin gibi arada ziyaretci olarak gelmek kisa kisa, otelde kalip, en guzel yerlerini gezmek harika tabiki : ) Umarim hava surer boyle, simdilik Floransa icin cuma ya kadar yagmur soguk yok diyorlar. Mesajindan o adi gecen firmada calisiyor herhalde diye anladim : ) oyleyse harika, sen de ne guzel yediler vardir : )

    YanıtlaSil
  6. Ben Subat'ta 3 gun oralarda olurum bakarsin denk geliriz , ne sahane olur.. Gider Victoria'da cok keyifli bir aksam yemegi yeriz.. :) Milano'da yasamak sanirim keyifsiz olabilir.. sebeplerinde haklisin.. Bende Floransa ya da Roma da yasamayi tercih ederim ;) Bu arada 7'da calismiyorum ama dunyanin en rahat jean lerini urettiklerini dusundugum icin ailece cok seviyoruz.. Calismiyorum ama kardesimle ortak bi magaza acabilirim yakinda :))))

    YanıtlaSil
  7. italyan yemeklerine bayılıyorummm:)

    YanıtlaSil
  8. bende bende ! o yuzden donup dolasip hep Italyan sehirlerini ziyaret etmeye devammm :))

    YanıtlaSil
  9. Hi Lulu! OMG, I can't believe! You can't touch velvet exactly like me??? Hahhaa! Maybe we are lost sisters:D I don't know any single person, who can understand it! Till now:)))
    kisses:) nik

    YanıtlaSil
  10. Hi sister :))) l'm not a person who can touch the velvet very easyly exactky like you !! but the worst thing is, l'm selling the garment fabrics & l have some velvet collections too !! :))) It's really terrible for me.. But, l am trying to handle it :)) loves...

    YanıtlaSil