1 Ağustos 2011 Pazartesi

Barbaresco ve Barolo

Her ne kadar yaklasik yedi aydir anneligin en birinci gorevi olan emzirme eylemimiz nedeniyle pek sevdigim ve sosyallesirken ya da evde rahatlamak istedigimde bir kac kadeh icmeyi sevdigim sarap ile arama mesafe girmis olsa da; bilgiler, birikimler, meraklar gelecek icin not ediliyor..  

Hic bir zaman oturup bir sise sarabi actirip, kendi basina icen biri olmadim ya da surekli sarap tuketen biri de degilim ancak ictigim sarabin kalitesi olmasi, yedigim yemege verdigim ozen kadar onemli benim icin..

Gectigimiz hafta Italya'dan bir misafirim vardi.. Kendisi her Italyan gibi sarapsever, ancak bu konuda ciddi bir kulture de sahip.. Seyahat ve yemege olan ilgimi bildigi icin harika sarap onerilerinde bulundu ve bu sohbet genel olarak Tuscany bolgesinden Chianti saraplarini tercih eden ben icin keyifli bir yere vardi..

"Barbaresco" ve "Barolo"

Cizmenin kuzeyinden, İtalyan Alplerinin eteklerindeki Piemonte bölgesinden.. Ikisi de kirmizi ve kaliteli Nebbiolo uzumunden uretiliyor ve kesinlikle Italya'nin en kaliteli saraplari olarak tanimlaniyor.. Hatta ; Italyanlar icin Barolo "king of wines" , Barbaresco ise "queen of wines" olarak siniflandirilirmis.. Paolo "cok klasik bir Italyan soylemidir ama ben de kesinlikle ayni fikirdeyim; yıllanmış bir Barolo içmek ayni ulkeyi farklı yaşlarda görmeye benzer" yorumunu yapti.. 

Bir baska onerisi ise ; "La Crima Di Morro D'alba Superiore" 
Paolo der ki ; bu sarabi icersiniz ve aglarsiniz !
O kadar...

Keyfiniz bol, Pazartesi’niz sendromsuz olsun ;)

sevgiler
lulu
x



2 yorum:

  1. sarapseverler icin harika bir yazi olmus. benim de Chianti takintim vardi. ama bu yazi uzerine acilen "La Crima Di Morro D'alba Superiore" alip denemek istiyorum;)

    YanıtlaSil
  2. deneme sonrasi yorumlarini beklerim ;)bende cok meraklardayim :)

    YanıtlaSil