Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

7 Kasım 2019 Perşembe

CHEF MEZZE



2019 YILI REVİZE NOTLAR: Aşağıda yazılı olan postu az evvel güncelledim, zira arkadaşlarım Gazi ve Bilal, Sortie  (yazlık bir mekandı neticede orası) sonrası yerleşik olarak Chef Mezze Gümüşsuyu adresine geçtiler. Sonrasında da Chef Meyhane geldi ve Arnavutköy'deki yılların balık restoranları arasına karışıverdiler. Harika oldu! Hatta öyle harika oldu ki; müzikleri ve ortamı sayesinde bir gece hayatı merkezine dönüştü dersem abartmış sayılmam... Hatta şu sıralar Karaköy Chef in Bar'ın da eli kulağında.... Yani her şey yolunda ve olması gerektiği özende devam ediyor. Kardeşler aynı derecede işlerinin başındalar ki bana göre bir mekanın başarısındaki en önemli etken tam olarak bu...

Ve şunu görüyorum ki; aşağıda Not3:'te de tahmin ettiğim gibi, Chef Mezze gerçekten bir meze bar olarak gatronomi dünyasında yerini sağlama almış durumda. Sortie'de açılan ilk restoran sonrası hiç bir ziyaretimde ana yemek yemediğimi, yalnız ben değil kimsenin yemediğini biliyorum... Yaşasın mezeler, yaşasın o meze barı önünde geçen sabırsız ve heyecanlı dakikalar....

Chef Mezze Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cad. No:26 - İstanbul.
Chef Meyhane Adres: Arnavutköy Mah. Bebek-Arnavutköy Cad. No:64/2İstanbul


Sevgili arkadaşlarım Gazi ve Bilal Ateş kardeşler kış sezonunda yeme-içme ve eğlence dünyasının kendi adıma en tatlı sürprizlerinden birini yapıp, uzun yıllardır büyük başarılara imza attıkları Çapa-Marka yaratıcı mutfak şefliği görevlerinden ayrılıp, kendi yollarında yürümeye karar verdiler. Bu zamanı çoktan gelmiş yerinde karar sonrası yollarına öyle güzel bir yön verdiler ki, sessizliklerini geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan alternatif balık ve meze restoranı CHEF MEZZE ile bozdular..

Alternatif diyorum, zira menü hem klasik lezzetleri müthiş bir çeşitlilik ve görsel tatmin ile sunuyor, hem de rakı-balık masamızda adeta Orta Doğu rüzgarları estiriyor.. Ve bence mekan öncelikle bu yönü sayesinde, diğer tüm balık restoranları arasından bir adım öne çıkıyor.

Chef Mezze henüz açılmadan evvel, Kuruçeşme’de bulunan gece kulübu işletmesi Sortie'nin 2014 yaz sezonu içinde açılacak en iddialı mekanı olarak basında ilgi görmüştü. Açıkçası Sortie içinde olması baştan beni bir miktar endişelendirmiş olsa da, şunu çok net söyleyebilirim ki; Sortie içinden geçip Chef Mezze'ye adım attığınız an başka bir dünya içine dahil oluyorsunuz ve bu sayede Sortie’nin -en azından benim için bu böyle- ortamından da uzakta kalıyorsunuz..

Bir kere Chef Mezze ekibi müthiş bir enerjiye sahip. Servis, bir restorandan tam da beklediğimiz kadar güler yüzlü ve özenli. Bir bakıma yeni nesil meyhaneciliği gibi bir lezzeti var ortamının. Şeflerse daima göz önünde, işlerinin başındalar. Hazırlayıp, sundukları mezelerin püf noktalarını da ilgili müşteri kitlesi ile paylaşmaya çok hazırlar. Sevgili Alen Yunus mekanın bar bölümünde harikalar yaratıyor.. Müşteri İlişkileri, bir misafir gözü ile söyleyebilirim ki; son derece dengeli bir samimiyette. Mekanın hemen yanı başınızda olan dünyanın en güzel boğazı ve Atamı’nın yadigari Savarona yatının sağladığı eşsiz manzaradan hiç bahsetmiyorum, zira onu zaten hiçbir kuşkuya yer olmadan yaşayacaksınız ve kendisi lezzetli sofranızın bonusu olacak.

Chef Mezze'de öncelik adı üzerinde mezelere ait. Seçim yapmak zor, ama meze barında zaman geçirmek aşırı keyifli. Somon ve pastırmalı karides, kömürde közlenmiş Babagannuş, patlıcan salatası, ahtapot soğüş, Lübnan mutfağının kralı humus, kişkişli levrek marine, patlıcan köpoğlu, tane biberli deniz börülcesi, ısırgan otlu ve chili biberli Gazi Ateş ezmesi, bir Ege klasiği kabak çiçeği dolması, kavrulmuş cibes otu, zencefille aromalanmış pancar turşusu ve yemeye doyamadığım soslu Fransız fasülyesi aklıma delicesine gelen mezeler.. Hepsi de abartıdan uzak, basit ve enfesler!

Ara sıcaklar rakı-balık soframızın elbette vazgeçilmezleri.. Mezze'nin ara sıcakları ise lezzetli olmaları yanında, sunumda kullanılan duman tekniği ile insanı yiyeceklerine dair daha da heyecanlandırıyor.. (bu teknik her geçen gün yayılır, zaman içinde sinir olur duruma geliriz diye düşünüyorum) Paella, pirinç topları, ızgara ahtapot ve kalamar, chili soslu tempura karides -ki bu benim ileri seviye favorim-, balık kokoreç, şefin özel ızgara deniz mahsülü tabağı yine aklıma ilk gelen ilk sıcak lezzetler.. Ara sıcak olarak kabul ederseniz -bence edin- balık çorbası da nefis bir örnek!

Ve Balık! Aslında burası bir meze restoranı gibi algılanıyor olsa ve yenen onlarca farklı meze sonrası ana balık tabağına pek yer kalmıyor olsa da gerçek deniz levreğinin Bilal Ates yorumlamasına yer ayırmanızı tavsiye ederim. Ufak ve dip balığına karşı ayrı bir sevgi besliyorsanız eğer, Marmara Denizi'nin göz bebeği barbun ya da nefis yorumlanmış dil şiş yine "gerçek" bir dil balığı olması detayıyla tercih edilebilir. Biliyorum çok fazla olacak ama balık tercihinizin yanına deniz mahsüllü risotto ya da tercihinize göre paella ana yemeğinizi daha da keyifli kılar diye düşünüyorum. En azından ortaya paylaşımlı olarak eklenebilir bu tabaklar..

Son olarak, balık sonrası tatlı yemek adettendir diye düşünüyorsanız, bu noktada da şeflerin pek mutavazi olmadıklarını söyleyebilirim. Yeşil cevizin ham halinden yapılan ceviz tatlısı aşırı iddialı ve farklı bir yorum. İtalyanların tiramisu lezzeti limoncello ile hazırlanmış, panna cotta ise görsel olarak çok ilgi çekici gözüküyor. Frambuazlı sütlaç, çok seksi çikolata, dağ meyveli cheesecake, yaz muhallebisi, Yunan revanisi…. Diye uzayıp gidiyor liste! İyisi mi tatlı barına uğramadan karar vermeyin derim..

Gece, kahvenizin yanında Alen Yunus'un likorleri ile tamamlanıyor mekanda.
Limoncello likörünün Alen yorumlaması enteresan bir lezzet olmuş, ama asıl alkış sunuma gidebilir. Alen ayrıca marşmelov ile aromolanmış meyveli şarap tadımı da yaptırıyor misafirlerine. Yemek öncesi ya da sonrası her an masanızın yanında Alen’i görebilir ve bu nefis aperitifin oluşuma şahit olabilirsiniz.



















Not 1: Bu post kesinlikle "torpil" içermiyor, hissettiklerim çok içten ve yaşadığım her Chef Mezze deneyimi beni ve midemi mutlu ediyor.

Not 2: Elbette reklam içeriyor, zira sevdiğim arkadaşlarım harika işler yaparken, onlara destek olmak güzel de bir his!

NOT 3: Kişisel olarak Chef Mezze’nin yoluna uzun yıllar devam edeceğine, ama o yolun daha çok bir meze restoranı olarak şekilleneceğine inanıyorum ben, zira öyle bir menü ki ortaya çıkan, insanlar o menünün görsel olarak önünde dururken ve seçim yaparken, kendini sınırlayabileceğine ve ana yemek için yer ayırabileceğine inanmıyorum… Bu not burada dursun… ;)

Bilgi ve rezervasyon için Chef Mezze Tel : 0530 067 50 40

Sevgiler
lulu
x

13 yorum:

  1. offf offff lezzetli ötesi görünüyorrr :))) nam nammmmmm.

    YanıtlaSil
  2. mmm görseller o kadar güzel ki , tatları kim bilir nasıl güzeldir!! ağzım sulanmadı desem yalan olur hihihi ^.^

    YanıtlaSil
  3. Dostumuzun dostu dostumuzdur :))) gerekirse biz de katkı sağlamak isteriz portalda. İnsanın ağzının sulanmaması mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo nefis bu fikir.. sizin portalda bir haber olsun derim ;) sevgiler Bolat'cim.

      Sil
    2. O zaman yaptıralım bir haber, senden haber bekliyoruz, muhabiri ona göre yönlendiririz. Gerekirse kendimiz yaparız hiiç önemli değil :)

      Sil
    3. Konusup donerim size Bolat'cim..

      Sil
  4. Lulum ne guzel bir yemekti, ortam sunum superdi. Cok guzel ozenli bir post yapmissin her zamanki gibi, ben de yapacagim bir post yakinda kismetse. Bu yaz yine gitmeliyiz : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence ciiden'i kapip gidelim lilam :) bogazin ve lezzetlerin keyfine muhabbetimizi de katariz.. Mis !

      Sil
    2. Off ne yapmıssın canım bu fotolar ne! Acilen sizden haberbekliyorum buraya en kısa zamanda gitmemiz lazımmmm:)

      Sil
  5. Lulumm belki ben gelince de gideriz bi aksam ne guzel olur. Yemekler cok ic acici gorunuyor hemde benim gibi denizden babasi ciksa yiyecek tipte bi insan icin ayri bi guzel operim seni bide Alpicoloyu tabii:))

    YanıtlaSil
  6. Delicious photos!

    beautyfollower.blgospot.gr

    YanıtlaSil
  7. Burada güzel makaleleriniz var! Burada ev satın almak veya diğer finansman ihtiyaçları karşılığında% 2 oranında kredi arayan biri varsa, 247officedept@gmail.com adresinden Bay Benjamin ile de iletişime geçmenizi istiyorum Ayrıca Whats-App + 1-989-394-3740'da Bay Benjamin, pazara ilk alıcı olarak giriyordum. Doğal olarak ihtiyaçlarım biraz farklıydı ve bir sürü sorum vardı. Bana ön onay mektubumu göndermeden önce, ne anlama geldiği ve nelerin değişebileceği konusunda benimle konuşmak için aradı. Kendisini hemen hemen her saatte e-posta ve kısa mesaj yoluyla bana sundu. Çok duyarlı ve bilgiliydi. Aynı zamanda çok açık sözlü. Kapanış saati ve diğer detaylarla ilgili beklentilerimin neler olduğunu kendisine anlattım. Bu beklentileri karşılayacağını söyledi ama onları aştı. O kadar çabuk kapattım ki emlakçım ve satıcı elbette bu konuda heyecanlandı. Ancak bir alıcı olarak Benjamin'in kredi teklifi sürecinden geçmekten memnuniyet duydum. Ön onaydan kapanışa kadar yolculuk o kadar sorunsuz geçti ve kendimi şanslı sayıyorum çünkü korku hikayeleri duydum. Kredi arayan herkese tavsiye ederim. Her şey elektronik olarak amaca uygun ve güvenli bir şekilde ele alındı

    YanıtlaSil