30 Haziran 2014 Pazartesi

CHEF MEZZE

 

Sevgili arkadaslarim Gazi ve Bilal Ates kis sezonunda yeme-icme ve eglence dunyasinin en buyuk surprizlerinden birini yapip, uzun yillardir buyuk basarilara imza attiklari Capa-Marka yaratici mutfak sefligi gorevlerinden ayrilip, kendi yollarinda yurumeye karar verdiler.. Bu yerinde karar sonrasi yollarina oyle guzel bir yon verdiler ki, sessizliklerini gectigimiz gunlerde acilisi yapilan alternatif balik restorani "CHEF MEZZE" ile bozdular..

Alternatif diyorum lakin menu hem klasik lezzetleri muthis bir cesitlilik ve gorsel solen esliginde sunuyor, hem de raki-balik masamizda orta dogu ruzgarlari estiriyor.. Ve bence mekan oncelikle bu yonu ile diger tum balik restoranlari arasindan bir adim one cikiyor..



Chef Mezze henuz acilmadan Kurucesme/Sortie'nin 2014 yaz sezonu icin en iddiali mekani olarak basinda buyuk ilgi gormustu..Acikcasi Sortie icinde olmasi bastan beni biraz endiselendirmis olsa da, sunu cok net soyleyebilirim ki ; Sortie icinden gecip Chef Mezze'ye adim attiginiz an baska bir dunya icinde oluyorsunuz.. 

Bir kere ekip muthis bir enerjiye sahip.. Servis bir restorandan tam da bekledigimiz gibi guleryuzlu ve ozenli.. Sefler daima goz onundeler ve hazirlayip, sunduklari lezzetlerin puf noktalarini paylasmaya cok hazirlar.. Sevgili Alen Yunus barda harikalar yaratiyor.. Eray Kilic'in guler yuzu ve misafirleri ile kurdugu dogru iletisim takdir edilesi..
Yanibasinizda olacak bogaz ve Savarona yatinin essiz manzarasindan hic bahsetmiyorum bile.. Onlari gecenizin ve lezzetli sofranizin bonusu sayabilirsiniz.. ;)
 

Chef Mezze'de oncelik elbette mezelere ait.. Secim yapmak zor ama meze barinda zaman gecirmek cok keyifli..
 
Somon ve pastirmali karides, komurde kozlenmis babagannus patlican salatasi, Ahtapot sogus, lubnan mutfaginin krali humus, kiskisli levrek marin, patlican kopoglu, tane biberli deniz borulcesi, isirgan otlu ve chili biberli Gazi Ates ezmesi, Ege klasigi kabak cicegi dolmasi, kavrulmus cibes, zencefil ile aromalanmis pancar tursusu ve yemeye doyamadigim soslu Fransiz fasulyesi aklima gelen ilk lezzetler... 


Ara sicaklar rakı-balik soframizin elbette vazgecilmezleri.. Mezze'nin ara sicaklari ise lezzetli olmalari yaninda sunumda kullanilan duman teknigi ile sizi etkisi altina alip, damaginizi lezzetlere heyecanla hazirliyor..

Paella pirinc toplari, izgara ahtapot ve kalamar, Chili soslu tempura karides -ki bu benim ileri seviye favorim-, balik kokorec, sefin ozel izgara deniz mahsulu tabagi yine aklima ilk gelen lezzetler.
 
 Ara sicak olarak kabul ederseniz ki bence edin, balik corbasi da gercekten denemeye deger..



Ve Balik ! Gercek deniz levreginin Bilal Ates yorumlamasi en oncelikli tavsiyem.. Ufak ve dip baligina karsi ayri bir sevgi besliyorsaniz eger, Marmara Denizi'nin gozbebegi barbun da sefler tarafindan muhtesem yorumlanmis.. Dil-Sis yine "gercek" dil baligi olmasi nedeniyle cok cok lezzetli.. Tabi siz yine baliginiza mevsimine ve tazeligine gore sefler ile birlikte karar verebilirsiniz..

Ve tum bu balik tercihleri yanina eklenecek deniz mahsullu risotto ya da tercihinize gore paella ana yemeginizi daha da keyifli kilacak..




Sefler tatli konusunda da yine pek mutavazi olmamis ve tanidigimiz bir cok lezzeti mutfaklarinda buyuk bir ask ile yorumlamislar.. 

Yesil cevizin ham halinden yapilan ceviz tatlisi cok iddali.. Italyanlarin tiramisu lezzeti limoncello ile yeniden yaratilmis.. Panna cotta'larin gorsel hali bile fazlasiyla davetkar.. Frambuazli sutlac, cok sexy cikolata, dag meyveli cheesecake, yaz muhallebisi, yunan revanisi ve daha bir coklari..

Iyisi mi siz tatli barina ugramadan karar vermeyin..



Gece, kahvenizin yaninda Alen Yunus'un likorleri ile tamamlanmali.. Limoncello'nun Alen yorumlamasi ve sunumu buyuk alkislik..


Ve Alen'in muthis lezzeti, marsmelov ile aromolanmis kizarmis meyveli sarap.. Yemek oncesi ya da sonrasi an ve an masanizin yaninizda bu nefis aperatifin olusumunu izleyin derim ;)
 

Not 1 : Bu post kesinlikle "torpil" icermiyor.. Dostluklar baki ama dusunceler benim blogum icin daima ozgur ;)

Not 2 : Chef Mezze Ramazan ayi icin ozel bir menu hazirlamis.. Temmuz ayi icinde mekani ziyaret etmek isteyenler bu menuden yararlanabilecegi gibi "a la carte" olarak da masasini Mezze lezzetleri ile donatmaya devam edebilir.. 

Bilgi ve rezervasyon icin Chef Mezze Tel : 0 530 067 50 40

sevgiler
lulu
xxx

12 yorum:

  1. offf offff lezzetli ötesi görünüyorrr :))) nam nammmmmm.

    YanıtlaSil
  2. mmm görseller o kadar güzel ki , tatları kim bilir nasıl güzeldir!! ağzım sulanmadı desem yalan olur hihihi ^.^

    YanıtlaSil
  3. Dostumuzun dostu dostumuzdur :))) gerekirse biz de katkı sağlamak isteriz portalda. İnsanın ağzının sulanmaması mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo nefis bu fikir.. sizin portalda bir haber olsun derim ;) sevgiler Bolat'cim.

      Sil
    2. O zaman yaptıralım bir haber, senden haber bekliyoruz, muhabiri ona göre yönlendiririz. Gerekirse kendimiz yaparız hiiç önemli değil :)

      Sil
    3. Konusup donerim size Bolat'cim..

      Sil
  4. Lulum ne guzel bir yemekti, ortam sunum superdi. Cok guzel ozenli bir post yapmissin her zamanki gibi, ben de yapacagim bir post yakinda kismetse. Bu yaz yine gitmeliyiz : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence ciiden'i kapip gidelim lilam :) bogazin ve lezzetlerin keyfine muhabbetimizi de katariz.. Mis !

      Sil
    2. Off ne yapmıssın canım bu fotolar ne! Acilen sizden haberbekliyorum buraya en kısa zamanda gitmemiz lazımmmm:)

      Sil
  5. Lulumm belki ben gelince de gideriz bi aksam ne guzel olur. Yemekler cok ic acici gorunuyor hemde benim gibi denizden babasi ciksa yiyecek tipte bi insan icin ayri bi guzel operim seni bide Alpicoloyu tabii:))

    YanıtlaSil
  6. Delicious photos!

    beautyfollower.blgospot.gr

    YanıtlaSil