27 Şubat 2014 Perşembe

MILANO Ristorante Isola dei Sapori

Selam !

2014 yilinin ilk Milano seyahatini tamamladim hatta uzerinden 2 hafta bile gecti. Zaman ne hizli akiyor degil mi ? Neyse... buna takilip huzunlenmeden lezzeti hala damagimda olan bir balik restoraninin detaylarini seyahat severlerle daha fazla vakit kaybetmeden paylasmak istiyorum..

"Isola dei Sapori" Milano'nun belki en iyi degil ama kesinlikle iyi balik restoranlarindan biri.. Ayrica inanilmaz hizli bir servisi var ki bu denli yogun musteri trafigi olan restoranlarda hizli servis almak gercekten takdirlik.. 

Ardi arkasi kesilmeyen soguk deniz urunleri ve balik mezeleri sonrasi "iste bu" denecek ara sicaklar ve sonunda yiyeceginiz leziz bir balik tabagi ile gecenizi cok mutlu bir mide ile tamamlayacaginiza garanti verebilirim..



* Ozellikle baby ahtapot ile yapilmis soguk, sicak her mezeyi denemelisiniz..



Balik olarak her yerde "gercek" dil baligi yemek mumkun degil.. Cin'den ithal edilen, tadi dil baligindan ayirt edilemeyen ve balik mezatlarinda sanirim 1 tl gibi bir rakamdan satin alinan pangasius baligini herkese dil baligi diye satar oldular.. Bu bizim ulkemize ait bir "kandirikcilik" degil neredeyse tum dunyada boyle.. :( 

Ancak "Sapori" gibi lezzetinden odun vermeyen guvenilir restoranlarda dil baliginin alasini yemek mumkun.. Bu guveni hissedince benim ana yemek tercihim -zaten tavsiye de edilen- dil baligi tabagi oldu.. Son derece basit bir fileto pisimini, haslanip hafif izgara gormus enginar parcalari ile birlikte sundular.. Bayildim..
 


Elbette restoranin sarap menusu Italyanlara yakisir sekilde kuvvetli.. Ozellikle de beyaz sarap menusu.. 2010 ya da oncesi tarihli bir sise sarap ile yemeginize keyifle eslik edecek bir secim yapmanizi oneriyorum lakin onunuze gelecek her tabak bu ozeni hakediyor..



Boylesi yogun ve bol cesitli menu sonrasi tatli icin fazla yeriniz kalmiyor, kalamiyor. O nedenle uzeri dondurma ile eksiligini bir parca dengeleyeceginiz dag meyvelerini tavsiye edebilirim.. Ama benim tatliya illa ki yerim olur diyorsaniz menude secim yapabileceginiz Italyan pasta ve tart cesitleri de mevcut..

 
Italyan geceleri ya Mirto ya da Limoncello ile son bulur.. Grappa gibi daha sert tercihler de olabilir fakat yakisani kesinlikle budur :)

Ben daha cok limoncello secenegini tercih etsem de o geceki tercihim, Sicilya bolgesinin serbest yetisen mersin agaclarindan elde edilen Mirto Rosso oldu..



Adres : Via Augusto Anfossi, 10 20135 Milan.

Ziyaret etme sansi bulacaklara simdiden "Bon Appetit" !

Sevgiler
lulu
xxx

7 yorum:

  1. mmm nasıl lezzetli bi post olmuş! çok özlemişim yazılarını lulum okuma listeme düşmüyor nedense son zamanlarda :(

    YanıtlaSil
  2. Lulucum her zamanki ki harika bir tanıtım... Bayılıyorum senin yemek zevkine...Deniz ürünleri ile aram çok da iyi olmasa da ( haftada bir klasik bir balık yerim o kadar ) benim bile canımı çektirttin.... İtalya seninle gezilir kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  3. tatlım benım zaten seafood hayranı olarak bayıldım ben bu posta..ayrıca baby falan farktmez bana hepsını huplemek ıstedım..2014 bol gezmelı gecsın dıyorum..kocaman sarıldım sana

    YanıtlaSil
  4. Ama keşke ana yemekler kadar tatlıların da bol bol fotoğrafı olsaymış. Şimdi hemen diğer post'lara bakacağım belki orada aradığımı bulurum.. :)

    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
  5. Yehuu simdi bende dedim ki yeni post var midir acaba bi bakim en hayat dolu bloga bi de ne goriim ay sonu gidecegim Milano dan leziz mi leziz enfes mi enfes bir post beni bekliyomus megersem. Gitmeye calisacagiz kesinlikle zaten gidilir gidilmesine de biz hep beraber boyle sofralara ne zaman oracagiz be kadin?

    YanıtlaSil
  6. Lulum ya aciktim ben, gozlere de ziyafetmis bu sofra. Bir Milano seyahatinde oraya denk gelsem ve birlikte de yesek icsek : ) Limoncello yada Mirto ile bitirelim yemegi : )

    YanıtlaSil