Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

25 Kasım 2013 Pazartesi

Son Askim : Mums Cafe / Karakoy

Karaköy son zamanlarda İstanbul'un beni en çok heyecanlandıran semti.. Hak ettiği değeri görmeye başladığını hissettiğim şehrin bu eski yerleşiminde gün geçmiyor ki yeni bir mekan açılmasın.. Dahası, açılan mekanların hepsi de birbirinden özenli, keyifli ve deneyimlemek için beni heyecanlandırıyorlar.

Tüm bu mutlu Karaköy semti gelişimi içinde beni en mutlu eden mekan ise, kaleme aldığı lezzet ve mekan postlarına doyamadığım blog "Tuz ve Karabiber"in sahibi sevgili Yıldız'ın göz bebeği MUMS.



Karaköy'ün daracık sokaklarının belki de en güzelinde olan Mums, Fransız Geçidi’ne çıkan sokaktan yürürken minik butikler ve rulmancıları geçer geçmez, Fransız Geçidi’nin hemen girişinde bulunuyor. Henüz içeri adım attığınız an bizi mutlu eden, daha önemlisi yoğun iş hayatından ya da stresli İstanbul günlük hayatımızdan bizi sıyırıp kendi dinginliğine çeken bir hissi var Mums’ın. 



Sıcak ve samimi bir ortamda kendi özgürlük alanlarımızı yalnız başımıza da yaşayabileceğimiz ya da bizim geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız gibi muhabbetine doyamadığımız arkadaşlarımızla bir araya gelip gevezelik edeceğimiz şahane bir mekanımız oldu şehirde diye düşünüyorum.

Mums ile ilk tanışmamızda mekanın alternatif kahvaltısını denemeyi tercih ettik biz.. Alternatif diyorum, zira açık büfe sevmiyor olsam da butik bir açık büfenin ne kadar sevimli ve de özenli olabileceğini deneyimlemiş oldum Mums sayesinde.. Kahvaltının yıldızı, yeni yeni beslenme düzenime girmiş olan Quinoa (kinoa) Salatası'nın nefis yorumu oldu benim açımdan. Protein açısından et ile yarışacak kadar zengin, kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengin olan ve dahası glüten de içermeyen kinoa; lezzetinin de verdiği destekle sanırım bundan böyle menülerde çok daha sık karşımıza çıkıyor olacak. (zaten –dünya kinoa stokları fazla verdi sanırım- 2013 yılı kinoa yılı olarak belirlenmiş gastronomi dünyasında..) 

Ben ya da biz demeliyim, kahvaltımız ile son derece mutluyken, Alpcan da kendi dünyasında kelimenin tam anlamıyla saf bir özgürlük yaşadı Mums'ta ve mekanın duvarlarına en sevdiği şeyi yaptı, yani özgürce resimler çizdi..





Yıldız'ın kendi mekanında en sevdiği küçük ayrıntılar, mekana girer girmez her ziyaretçinin de hızlıca ilgisini ilk çeken ayrıntılar oluyor.. İçi dolu dolu, duygularda kıpırtılar yaratan mottolar bunlar.. Belki de bu mottolar sayesinde mekan ile bir anda kuvvetli bir bağ bile kuruyor olabilir misafiler... Mekandan uzun süre kalkmak istemelerinin nedeni de bu bağdır diye inanıyorum ben.. Öyle ki; kahve içmeyen biri olmama rağmen, burada bi macchiato da içmeliyim diyerek Mums günümüzü daha da uzatmıştım...





Akıllı telefonlarla her gün artan fiziksel temasımız sonucu gittiğimiz mekanlarda şarj eksiğimizi tamamlayacağımız prizlere yakın olma isteğimiz çok anlaşılır bir durum. Tabi buna bir de kısa ötesi sarj kablolarımız da eklenince, prizler dahi yetersiz kalabiliyor ihtiyaç anlarında.. Mums bu hassas noktaya pek güzel bir çözüm bulmuş ve bu sayede mekanda bulunan müşterilerinin sarj problemi yaşama ihtimalini ortadan tamamen kaldırmış ve prizleri hemen minderlerin altına, masaların yanı başına ekleyivermiş.. 



Annelerimizin (belki de artık yalnızca anneannelerimizin) el emeği göz nuru olan kolalı danteller harika bir fikirle mekanın dekorasyonuna adapte edilmişler, ve bu sayede yeniden günümüz dekorlarında kullanılmak üzere bir “diy” projesi olmuşlar adeta.. Harika bir fikir olduğu kadar çok da şık diye düşünüyorum.



Mekanın küçük notlar yazarak modunuzu yükselten ya da sizden sonra geleceklere bir not bırakmak isterseniz hemen bir şeyler karalayabileceğiniz nefis de bir fayans duvarı bulunuyor! Alpcan’ın özgürleştikçe özgürleştiği harika bir alan oldu bu duvar.. O gün Alpcan'ın duvar boyayarak geçirdigi dakikalar, daha sonra Yıldız’ın annesi İlkin Hanım ile muhabbet ettiği enfes bir paylaşıma dönüştü.. Bir anne olarak aralarında yakaladıkları enerjiye hem hayran kaldım hem de bir parça Alpcan'ın sosyalliği ile gururlandım diyebilirim..



 



Mums enfes bir gün yaşattı bize o gün.

Bu vesileyle; tüm Mums ekibine, sevgili Yıldız'a ve Yıldız'ın en büyük destekçisi ve ayrıca mekandaki yoldaşı annesi İlkin Hanım’a da gönülden teşekkür etmek istiyorum.

En kısa zamanda uğramanızı ve bu duyguları sizin de yaşamanızı dilerim.. 

sevgiler
lulu
x

27 yorum:

  1. bazi mekanlarda insan cok iyi hissediyor gercekten.. Ne guzel anlatmissiniz simdi kalkip gidesim geldi(katar'dan) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo ! Hem de Katar ! :) geldiginizde mutlaka diyelim o halde.. Guzel mekan cidden.. ;)

      Sil
  2. yazılarını okumayı mekanları senin gözünden görmeyi nasıl da özlemişiim <3
    istanbulu çok bilmesem de karaköydeki butikler çok hoşuma gitmişti, bi dahaki sefere bir blogger mekanı olan mums cafe de gidilecek yerler arasına eklendi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakoy tum gun keyifle vakit gecirilebilecek bir yer oldu.. Geleneksel adlardan alternatif denemelere kadar hersey mevcut.. deniz de dibinde.. Eskiden adimimi atmak istemedigim mekanlardi ama simdi bayiliyorum :)))

      Sil
  3. O gunu kacırdıgım icin bir kez daha uzuldum, anlasılan cok keyifli gecmis. İnş ikinci sefer buluşup gideriz hep beraber:) anlatımın ve sunumlar yine super, quinoa salatasını mutlaka deneyecegim!

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş görünüyor, Kadıköy'deki gelişmeleri kaçırmışım, en kısa zamanda oraları gezebilmeyi diliyorum. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim belki yalnizda yazim hatasidir ama yine de gidip MUMS arama diye soyluyorum :) Karakoy de mekan.. mutlaka ziyaret et ama.. cok cici cok :)

      Sil
  5. Kadıköy'ü çok severim ve Mums'ın çok güzel olduğuna eminim ♥
    Bir daha ki İstanbul'a gelişimde kesinlikle gidilecek yerler arasında! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canimm sanirim genel bir yazim hatasi oldu ama yine de hatirlatiiim sonra gidip ararsin bulamazsin.. Karakoy de mekan ;) x

      Sil
  6. mums'ı instagramda takipteyim ve her eklenen kare ayrı güzel ayrı özel duruyor,nasıl canı çekiyor insanın her gördüğünü ! :)
    Alpcanın o tipini o sohbet halini yerim tam bir minik adam,ne kadar gurur duysan az :)) <3
    Bir gün beraber de gideriz dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gidelimmm ! beraber kesin Karakoy yapalim oz sen ben :) kalp kalp

      Sil
  7. Senin tavsiyenle en kısa zaman da programıma aldım gitti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yehhu ! guzel bir gun molasi olur.. kisin daha da sirin olacak sicacik minnak mums.. muckss gelin adayim..

      Sil
  8. o sarı kafalı minik adamın yaratıcı kişiligini yerim! ❤
    ayrıca mekan icindeki minik detaylar kesinlikle benim de çok hoşuma giden kocaman güzellikteki detaylar olmuş! zevkli insanların yaptıgı her iş keyif veriyo zaten..
    İnstagramda o kadar cok fotograf paylastınızki, merak etmemek, bidahaki gelisimde buraya ugramamak elde degil:)

    YanıtlaSil
  9. Super bir mekan ama her ne kadar cumartesi aksamimizi karakoyun guzel cafelerinden birinden birine atlayarak gecirsekte alkooool diye inledigimizden mum's cafeyi es gecip unter de oturacak bi kose bulunca kendimizi tatmin olmus saydik ama yanildik biliyorum. Bir dahaki sefere mum's elimden kurtulamaz belli mi olur bi bulusma yapariz orda uykucu prens alpicoloyla duvarlari karalariz ozgurce :)

    YanıtlaSil
  10. canımmmmmm benımmm lulucummm esradanda okudum ve not aldım bayıldım atmosferıne...alpcanın ozgur resmıne bayıldımmmmmmmm...

    YanıtlaSil
  11. Oğluşuna ve ailene selamlar, mekan şahaneymiş yahu :) Bir gün imkanımız olsa da beraber gitsek ailecek :)

    YanıtlaSil
  12. beraber bir kahvaltı güzel olur.

    YanıtlaSil
  13. Tatlim IG'den mekanin fotolarini gormustum ama detayli anlatinca daha bir goresim geldi, gitmek icin sabirsizlaniyorum ;)
    Haftasonun cok daha keyifli gecsin canim... Mucxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimm hafta sonumuz da mums da gecti bi parca.. Harika bir yer cidden huzur veriyor bana :)) mutlaka gitmeni isterim :) belki de birlikte !

      Sil
  14. çocuklarla gururlanılmaz mıııı :) gururlanılır :) maşallah
    defne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler Defne ! Evet dozundaysa sahane de hissettirir ;)

      Sil
  15. Very nice place to hung around!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  16. Alpcan'ın resmi de bir hava katmış oraya... mekanı duydum, hatta hafta sonu Aysun doğum günün orada yaptı sanırım... Bayıldım... Yolum düştüğünde uğramak lazım...

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar guzel otantik bi yer orasi oyle :) Cok guzel fotograflar :)

    YanıtlaSil
  18. çok hoş bir mekan bende karabataka'a giderken geçtim önünden tıklım tıklımdı, birdaha sefere deneyeceğim bende =)

    YanıtlaSil