Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

23 Nisan 2013 Salı

Randy - Aydin Esen

Selam,

Yakın bir arkadaşım Akbank Sanat'ın yeni sezon programının içinde Aydın & Randy Esen konseri var haberini benimle paylaşınca, başladı içimde dev bir heyecan... 

Aydın Esen, dünyaca tanınmış, derin bir müzik anlayışına sahip önemli bir müzisyen, bir piyanist ve uzun yıllardır devam eden ve içinde müzik dünyasından önemli grup ve isimlerinin de bulunduğu albüm çalışmalarında imzası olan biri.

Chick Corea'nın hem kendini hem de müziğini çok severim ve müzük hayatındaki gelişmeleri de takip etmeye çalışırım.. Kendisine bir röportajında "sizce şu an dünyanın en iyi piyanisti kim diye sormuşlar" ve o da "Belki çoğunuz tanımaz ama bir Türk, Aydın Esen" diye yanıtlamış. İşte bu kadar kıymetli bir müzik insanı Aydın Esen...

Randy Esen ise Aydın Esen'in eşi. Bilinen, sevilen ve takdir de gören Amerikalı bir caz vokalisti kendisi. Randy'nin kendine has bir vokal tekniği olmasının yanında, yıllardır müzik dünyasına genç caz solistleri yetiştiren biri.

Bu iki kıymetli insanın konseri heyecan yaratmasın da ne yapsın ki bünyede? 



Randy'nin caz solisti olması ve genç solistler yetiştirmesinin yanında bir de okul öncesi çocuklarını sanat ile beslediği ve sınırlı sayıda çocuk kabul ettiği bir sanat okulu bulunuyor.. Biz de büyük bir şans ile Alpcan'a ilk eğitimini Randy sayesinde aldırabildik.. Hatta onu Randy'nin sihirli ellerine teslim ettik bile diyebilirim.. Randy sayesinde mizacına çok uygun olduğunu düşündüğümüz bir yolda yabancı dil ve müzik eğitimi alıyor Alpico'muz..

İşte geçtiğimiz hafta bu ikilinin konserdeydik sevgiliyle. Aydın Esen'in sihirli parmaklarına ve Randy'nin müthiş etkileyici vokaline dalıp dalıp giderken, birkaç damla sebepsiz gözyaşı akıtmayı bile çok sevdim diyebilirim.. Çok keyifliydi. Eşsiz bir müzik deneyimi oldu bizim için... ve konser sonunda Aydın Esen'in de söylediği gibi "çok iyi müzik oldu"....

Umarım Alpcan'ın sanat yaşamında attığımız bu küçük ama önemli adım, hep böyle güvenli ellerde devam eder. Bunu Alpcan'ın bir sanat dalına ait olmasını dilemekten çok daha öte, sanata daima yakın olmasını sağlayacak bir altyapısı oluşabilsin niyeti ile de çok istiyor ve diliyorum.

Sevgiler
lulu
x

13 yorum:

  1. Lulucum yine cok guzel yorumlamissin caz sevgini ve Randy&Aydin Esen'in etkinligini. Malesef Aydin Esen'i dinleme firsatim olmadi ama Chick Corea'yi acikhava tiyatrosunda izlemistim. Birlikte calisma firsatini yakaladigim arkadasim Onder Focan'i da izlemeni tavsiye ederim, keyif alacagindan eminim.
    Umarim Alpcan ile ilgili dileklerin gerceklesir. Mutlulugunun hic bitmemesi dilegimle kocaman opuyorum <3

    YanıtlaSil
  2. Canım Caz seven biri olarak bu postun için teşekkür ederim sana, yine senin sayende yeni bir şey öğrenmiş oldum, ilk bulduğum fırsatta dinlemeye çalışacağım onları:)

    YanıtlaSil
  3. Lulucum ne güzel yazmışsın. ben de cazseverim çok koyu olmasam da caz dinlemeyi severim. Ayrıca biliyo rmusun ben de oğlumun ya çok iyi bir sanatçı y ada çoook iyib ir sporcu olmasını diliyrum. tabii biz istediğimiz için değil onlar ne ile mutlu olacaksa onu seçmeleri önemli olan ama gönlümden de bir anne olarak bunlar geçmiyor değil. Allahın hepimizin gönlündekilerinin hakkımızda hayırlısı, hakkımızda hayırlı olanları da gönlümüzdekilere razı eylemesi dileğiyle.

    sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Lulucuumm Alpicolu ne kadar sansli diyorum her postta biraz daha. Umarim ileride bende sizler gibi cocuk yetistirmede bu kadar dikkatli ve ozenli olabilirim ;)) Buarada o evde ingilizce konusma isini de deneyin derim :P

    YanıtlaSil
  5. Chick Corea'yı hiç duymamıştım ama hemen dinlemeye başlayacağım :*
    Ben Randy'nin Randy Esen olduğunu hiç düşünmemiştim.. Alpcan ne kadar şanslı böyle harika ebeveynlere sahip olduğu için.. Keşke herkes sizin gibi düşünse.. Umarım dediğin gibi hep onların ellerinde devam eder minik :*

    YanıtlaSil
  6. Canım eminim senin için en özel cazz dinletisi olmuştur. Hem orda Lülü olarak hem de Alpcan'nın tatlı annesi pozisyonunda bulunmak harika bir his olsa gerek:)

    YanıtlaSil
  7. ne keyifli geçmiştir.. benim çok aram yoktur cazzla, ama Erman evlilik yıldönümümüzde cok ünlü bi jazz grubunun konserine bilet almış, oraya gittik. tek kelimeyle bayıldım! huzur verdi, neşe verdi içten içe! demekki rutine baglamak ve düzenli olarak dinlemek lazım!
    seni ve oglusuna gösterdigin özeni hep takdir ediyorum, örnek alıyorum, alıcam da;)

    YanıtlaSil
  8. Lulucum benimde cazla aram yok ama sadece radyoda caz kanalını yemek yaparken dinliyorum çok rahatlatıcı oluyor.Ne güzel Alpcan'ı sanata yönlendirmeniz , çok duygusal olacak ama ilerde buna hazırlıklı olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim merhaba, Jazz dinledikce sevilen bir muzik turu, emin ol yasin ilerledikce daha da cok seveceksin.. Ben yasli kafaliyim galiba cunku hep cok sevdim :P Bu arada Alpcan bir Oglak burcu erkegi.. yani hassas ve duygusal olma ihtimali sanatla birlesince tavan yapabilir.. hazirim hatta cok hazirlikliyim bu duruma :)

      Sil
  9. walla ne yalan soyliyim cok jazz dinlemisligim olmasada arada denk geldigimde dinleyip keyif aldigim dogrudur canim:) anladigim kadariyla sizin icin alpcan cok dogru yerde ve dogru ellere teslim olmus ne guzel ne mutlu size tatlim:)

    YanıtlaSil
  10. Canimm jazz cok sevmem ama ara ara dinlemek iyi gelir muzikte rutinim yoktur. Alpcan muzikle ic ice buyuyor iste bu en guzeli..bu arada post var mi diye tesadufen geldim aaaa var hic gormemisim...mutlu dakikalarin omurluk olsun canim

    YanıtlaSil
  11. jazz ı cok severım, fırsat buldukca da gıderım. Alpcana olan olgınız ve tavrınız bır anne baba olarak bence tam olması gerektıgı gıbı..kusursuz hatta..bayılıyroum ıletısımınıze..sen hem cok mutlu bır anne hem cok mutlu ve sahane bır kadınsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasasin ! Jazz seven birini bulmak pek kolay olmuyor.. Mutlu oldum sabah sabah :) ayrica guzel sozlerin icin de tesekekurler guzel Zeynep'cim.. :) Sen de harika bir anne olacaksin.. suphe yok !

      Sil