Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

22 Şubat 2013 Cuma

Kısa Kısa MİLANO

Selam,

2013 yılı bizim için seyahat anlamında çok hızlı başladı. Romantik bir Brugge kaçamağı ve yeni yıl karşılaması üzerine çok sevdiğimiz Paris ve sonrasında da Milano ile kavuştuk. Öyle ki; senenin ilk iki ayı içinde üst üste üç seyahat yapınca "bir süre uçmak istemiyorum" dediğimi bile itiraf edebilirim.

Milano ile ilgili hala oturup derli toplu bir post yapmadım, ama günün birinde parça parça yazdığım tüm tavsiyeleri bir araya getirecek detaylı bir şehir yazısı hazırlayacağım, buna inanıyorum. O ana dek, her seyahat sonrası yaptığım gibi en sevdiğim lezzet deneyimlerini kısa kısa paylaşmaya devam edeceğim..

Milano'da okuyan bir arkadaşımla kısa olsa da çok keyifli bir aperitivo keyfi yaptık şehirde.. Belki çok turistik bir tavsiye, ama yine de Milano'da yapılması gereken en birinci keyiflerden biri; Duomo Meydanı'nda ya da katedralin etrafında konumlanmış mekanlarda aperitivo almak.. Bu fikirden yola çıkıp biz de Bar Duomo'da bulustuk Ecem ile. Hem tüm ihtişamıyla akan şehir yaşamını izledik, hem de şehri konuştuk gönlümüzce...

Sık sık dile getirdiğim ve blogda da yazdığım en sevdiğim tipik İtalyan lezzeti yıllardır ossobuco'dur. Beni nedense bu ülkeye dair en heyecanlandıran ana yemek tabağı hep kendisi oluyor.. Ki geçmişte asla ilikli et yemeyen biri olmama rağmen... Alpico'ya hep söylediğim gibi; damak keyfi kesinlikle yaşayan, büyüyen ve gelişen bir şey... ;)

Bu son Milano seyahatinde, senelerdir hep gözümüze çarpan, ama turistik bir lokasyon diye hakkında hiç araştırma yapmadığımız bir restorana rezervasyon yaptırdık; zira İtalyan arkadaşlarımızdan biri şehirde ossobuco yemek için çok iyi bir tercih olabileceğini söylemişti.. Restoranın adı; Bagutta. 1924 yılından beri adını restoranın bulunduğu sokağa da veren Via Bagutta 14'te hizmet veriyor kendisi.. Restoranın ana lezzeti ise; her türlü övgüye değecek şekilde pişirilmiş ossobuco.. Klasik bir İtalyan trattoriası ve ossobuca deneyimi yaşamanız için kesinlikle tavsiye ederim kendisini.. Özellikle de kış sezonunda..

Milano'ya gittiğinizde, şehirdeyken kolay kolay ulaşmanızın mümkün olmadığı, ama 45 dakikalık bir tren yolculuğu ya da 1,5 saatlik bir araba sürüşü sonrası ulaşabileceğiniz nefis bir lokal lezzet notu da eklemek istiyorum.. Araba ile kuzeyde road trip yapacaksanız, bence bu lezzeti özellikle ıskalamayın.. Gideceğiniz istikamet Biella şehri. Biella Milano'da Alp Dağları eteklerinde konumlanmış kasaba havasında bir şehir. Dünya'nın en iyi giyim kumaşı üreticilerinin de ana lokasyonu oluyor kendisi, zira bu bölgenin Alp suları öylesine doğal bir yapıya sahip ki; dünya üzerinde daha iyi bir kumaş tuşesi elde edilmesi mümkün olmuyor. Suyun kalitesi aynı zamanda şehri kahve ve bira konusunda da bir dünya devi yapmış elbette... Biella'nın enfes bir bisküvisi var. İsmi; Canestrello. Hakikaten çok kendine has bir lezzet ve bu gofretimsi güzelliğe şehrin lokal pastanelerinin tamamından ulaşabiliyorsunuz. Ama illa ki bir tavsiye derseniz; Jeantet Pasticceria notlarınızda olabilir.. Buraya kadar gitmişken lokal barlarında bira ve kahve tadımı da yapın mutlaka..

lulu
x










12 yorum:

  1. uzun zamandır sana söylemek istiyodum ama bi türlü geniş geniş anlatacak zaman bulamamıştım. tam da blogunun aldıgı yeni halini önericektim. tertemiz beyaz bi arkaplan, bide üçünüzün oldugu bi header! resmen icimi okumuşsun gibi <3 cok güzel olmuş!
    bu arada Naked Queen fıstıgını görmüş olman ne güzel ve sevgi kelebegimi kaçırmış olman da cok üzücü:(
    ps: en son postundan sonraki postlarının tarihleri mi karışmış, yoksa bende mi öyle görünüyo bebegim? bi kontrol et istersen, yaz postların filan gelmiş en son postunun altına o.0

    YanıtlaSil
  2. Luluum,güzeller güzeli arkadaşım blogunun yeni hali çook güzel,ferah ve iç açıcı olmuş,daha nice güzellikleri burdan paylaşmanı dilerim <3 sarı prensesli fotoğrafınız ne de güzel baş tacı olmuş o.O
    Görsellerin aşırı derecede iştahımı kabarttı, şu anda ağzımın suyu ha aktı ha akacak :))
    Bu yıl da ailecek nice güzel gezmeleriniz olsun,öperim kocaman <33

    YanıtlaSil
  3. Lulummm bayıldım bu haline gercekten cok fresh olmus dediğin gibi! :)
    O etli metli yemekler pek ilgimi cekmese de ossobuco not defterimde yerini almıstır efem:)

    YanıtlaSil
  4. LULUCUM, BLOGUN YENİ HALİ HARİKA OLMUŞ GERÇEKTEN... MİLANO BENİM GİTME PLANLARI YAPTIĞIM, ÇOK MERAK ETTİĞİM ŞEHİRLERDEN BİRİ... GİDİNCE ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALICAM :)

    YanıtlaSil
  5. blog çoook güzel olduuu! :))

    seninle bulusmakta harikaydı canıım lulum ,o kadar kısa sürede o kadar çok sey konustuk oyle detaylara girdik kii :))) bi 2-3 saate ben düşünemiyorum bizi :)

    bi dahaki part artık sizde balık yerken olsun :)) abab bana balık hazırlasın :)))

    YanıtlaSil
  6. Lulucum, blogunun yeni design i cok guzel olmus, piril piril, hele header resmi cok hosuma gitti :) Aysstyle Aysun un ellerine saglik tekrar :) golge resmini cok sevdim, Duomo da sizinle bulusup anlatip icmeyi cok isterdim ben de :) ossobuco daha hic yemedim desem, merak ettim simdi ama :) canim harika bir haftasonu diliyorum.

    Ps: arsivdeki tarihler karismis sanirim

    YanıtlaSil
  7. Lulucumm cok guzel olmus yeni tasarimi blogun, guzel gunlerini hep paylasman dilegimle:) Uygun bir zamanda ayarlayip tekrar goruselimm:) opuyorumm

    YanıtlaSil
  8. Lulucum Milano'nun benim kalbimde yeri apayri, kizima orada calistigim donemde hamile kalmistim ^_^ Adinida Como golu ziyaretinde kararlastirmistik ama sonra kucuk bir degisiklik yaptik. Duomo, Rinascente surekli ugrak yerimizdi. Bu post ile hatiralarimizi canlandirdin, haftasonumuza renk kattin:)
    Yeni sayfa duzenini ve header'i cok begendim. Sevgilerimle, mutlu haftasonlari

    YanıtlaSil
  9. mesai saatleri içinde lülünün milano notlarını okursan sonrasında çalışamıyormuşsun onu öğrendim bugün ^.^

    YanıtlaSil
  10. rengarenk mı naısl guzel haber cok seveırm kı :))) karman corman hemde ohh :)) canım yemeklerı gorunce canım ıstedı..senın yemek karelerın ıyı olmuyor bılgıne tatlım :)

    YanıtlaSil
  11. 2013 yazini atladik mi ya, 2014 u planliyosun. Merakla bekliyorum:)) milano naylari yemekler, siz cok guzelsiniz;)

    YanıtlaSil
  12. Daha renkli geçecek demiş olman bile nasıl bir heyecan yaşattı bana şu anda bilemezsin :) Daha ne kadar der miyiz hiç bebeğim, her zaman dahası vardır! :) Milano'ya gece varıp da saat 1.00'da Duomo'yu ilk kez gördüğümde ihtişamı karşısında hayranlığımı anımsattı bana bu kareler :) topu topu 1.5 gün geçirmiş olsak da insan gördüğü anı biriktirdiği yerleri özleyebiliyormuş bunu fark ettim. Bir de Ecem'le buluşmuş olmanız ne güzel olmuş insan sürekli iletişim halinde olduğu arkadaşları ile görüşünce daha bir anlamlı oluyor o gezi :))

    YanıtlaSil