Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

27 Haziran 2012 Çarşamba

CAPO DA ROCA

Lizbon ya da Cascais'ten aracınız ile otobana çıktığınızda Sintra tabelalarını takip ederseniz, bu tabelalar sizi bir noktadan sonra Cabo Da Roca'ya doğru yönlendirmeye başlıyor. Lizbon’a 40, Sintra’ya 20, Cascais’e ise 15 km kadar uzakta olan Cabo da Roca’ya otobüsle de ulaşma şansınız var, ancak tavsiyem düzensiz otobüs seferleriyle kıymetli saatlerinizi boşa harcama riski yerine araç kiralamanız yönünde.

Cabo Da Roca?

Portekiz kıyı şeridinde en görülesi turistik noktalardan biri kendisi; zira Avrupa ana karasının en batı ucu olarak dünya haritası üzerinde nefis bir yer edinmiş.. Bu enfes detay yanında, bulunduğu tepelik arazide 1772 yılında yapılmış ve Portekiz’de yapılan ilk özel deniz feneri olan bir feneri de bulunuyor. (Fener 1840’lı yıllarda yeniden restore edilerek bugünki görünümünü kazanmış.) Fenerin konumu okyanusun 150 mt kadar yukarısında kalıyor ve bu yükseklik 1000 watt kuvvetinde ışığın 46 km gibi bir mesafeden görülebilmesi anlamına geliyormuş.

Cabo da Roca Burnu’nun dünya üzerindeki konumu ve koordinatları bir anıt taş ile bulunduğu tepenin okyanusa yakın bir noktasına adeta mühürlenmiş. Bu taş anıtın yan tarafındaki yazıtta; "Where the land ends and the sea begins" yani "anakaranın bitip denizin başladığı yer" yazıyor. Nefis olduğu kadar ürpertici de olan bu cümlenin sahibi Portekizli şair Luis Camoes.

Bu tepelik arazide minik bir postane binası kurulmuş. Sevdiklerinize kartpostal atmak icin enfes bir fırsatınız olacak yani... Hatta belki bizim de yaptığımız gibi o kartpostalı birine değil de kendinize atarsınız, o an, orada hissetikleriniz ömür boyu size yaşadığınız anın güzelliğini tekrar tekrar hatırlatabilir. Postaneden çıkıp bir diğer minik binaya girdiğinizde, Avrupa’nın en batı ucunda bulunmuş olduğunuza dair isminize özel hazırlanan bir sertifika ofisi göreceksiniz.. Turistik bir kazanç kaynağı yaratılmış aslında, ama yine de seyahat anılarına eklenecek keyifli bir detay olarak insan almadan duramıyor...

Peki ya nedir Cabo Da Roca’nin duygusu?

“nutku tutulmak” diye bir terim vardır ya! Hani N.F Kısakurek’in şu muhteşem dizelerinde de bahsettigi; "Birdenbire nutku tutuldu ve bütün gayretlerine rağmen konuşamadı"... İşte tam olarak böyle bir duygu şoku Cabo da Roca’da yaşanılan.. Manzara karşısında insan doğanın gücüne hayran kalıyor. Duygusu öyle yüksek bir doğal güzellik ki; kayalara oturup engin okyanus manzarasını, azgın dalgaları ve dalgaların dövdüğü kayaları seyre dalıp; keskin rüzgarı iliklerinize dek hissedin demekten daha iyi bir tavsiye gelmiyor şu an aklıma… Eğer bir de bu duyguları gün batımı vakti yaşayabilirseniz, belki de Portekiz seyahatinizin en güzel ve en çoşkulu anlarını Cabo Da Roca’da yaşamış olursunuz.

NOT:  Otoban yerine Cascais'in arka yolunu kullanarak yine Sintra yönünde ilerlerseniz, Cabo da Roca’ya muhteşem bir orman manzarası ve minik minik köylerden geçerek ulaşıyorsunuz. Yolculuğun lezzeti ve vardığınızda deneyimleyeceğiniz hisler doyumsuz..

lulu
x







16 yorum:

  1. kuzucum oje partiniz çok yaratıcıydı gerçekten :)))

    YanıtlaSil
  2. Lulucum ne guzelmis o oje partisi, ben de seviyorum oje partilerini, gecen yazin tatilimizde arkadaslarimin minik kizlariyla yapmistim boyle bir parti : ) Manzara cidden cok etkileyici, seyrettigim bazi Ispanyol filmlerindeki havayi gordum deniz kenarinda, o kayalar, doga. RBW partiniz de cok hosuma gitti. Bir de iki kardes havalariniz cok benziyor : )

    YanıtlaSil
  3. aahaha 3 kadın bi araya gelirse ya dedikodu yapar, ya kısır yapar yada oje partisi verir zaten bebişim, o konuda sıkıntı yok yani:P
    peki o tumblr kızı mı sensin? senin kızkardes ve diğer uçtaki tız, yani sanırım o da sensin:) aşırı benziyosunuz bebekler:) ikiz tıztardeş gibi adeta ^.^

    YanıtlaSil
  4. Canım ne güzel yerler, manzaralar...
    Yalnızz taaaa oralarda da kızkıza oje partisine şapka çıkarıyorummmm :DDD


    "www.sevalvemoda.blogspot.com"

    YanıtlaSil
  5. kiz kardesinle ikiz gibisiniz!!! :)))

    YanıtlaSil
  6. Çok güzelsiniz :) Fotoğraflar sanat eseri tadında bayıldım hepsine <3

    YanıtlaSil
  7. çok tatlısınız! :) oje de bi ihtiyaç sonuçta, ben olsam ben de aynısını yapardım! :)) kırmızı ojeli sensin dimi lulucumm?

    YanıtlaSil
  8. @Lila Moonlight @minikkus @SWL @ozlemce-lik @Trendsum Cok eglenceli bir parti oldu gercekten kizlar.. Bu arada kardesim ile o kadar benziyor muyuz cidden ? Biz bunun cok farkinda degildik.. :) :P

    @Alice cnmmm kirmizi (aslinda o bir narcicegiydi ama resimde oyle cikmis) kardesim.. Ama kardesim demek ben demek :P Ben, 2 ton mor renkli ve az gorunen parmaklar :))

    @Minikkus heheh ek olaraktan kusum soldaki kardesim, sagdaki ben ortadaki -susisesi- saka saka erva ! :))

    YanıtlaSil
  9. Ben de bu yıl Balkanlar üzerinden son durak Portekiz'e gideceğim :)

    YanıtlaSil
  10. Harika bir yer burasi Lulucum,ojelerinize de size de bayildim.Cok tatlisiniz:) Su an hic bir yere tatile gidemesemde fotograflara bakinca icim aciliyor en azindan:))

    YanıtlaSil
  11. @Bolat Bolat'cim bu harika bir haber.. Balkanlar bi ayri guzellik Portekiz bir baska.. İki farkli ama guzel ulkede cok iyi vakit gecireceksin emin ol.. Umarim sen gidene kadar tum postlarimi tamamlarim ve iclerinden bir kacini yapma firsatin olur :)

    @Safakslook Tesekkurler tatlim.. Ama biliyorsun ben seni NYC'de tatilde kabul ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  12. fotolar süper

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  13. nerden aklınıza geldi bilmiyorum ama muhteşem bir yere benziyor burası! devamını senden dinlemek için sabırsızlanıyorum :)
    iyi geceler <333

    YanıtlaSil
  14. @Follow_me Tesekkurler cnm.. ;)

    @Clara Turbay Thanx ;)

    @Wear A Smile sanirim cok gezince insan farklisini gorulmemisini deneyimlemek istiyor tatlim! Cok guzel oldu bu seyahat.. Biraz Italya'dan uzak kaldim gerci ama Eylul'de hemen bu acigi kapatacagimmm :))

    YanıtlaSil
  15. harıkaısnız hep boyle neseyle kalın cıvıl cıvıl olun..alpının uykusunu yerım kı ben:))) masallah sıze..bende cape townda cok etkılenmstım:)

    YanıtlaSil
  16. @Kokosss ;))) kelebek aminnnn insallah tatlimm ! Alpı tam uykucu ya ! Aksam yemeginin devami icin harika bir durum bu :))

    YanıtlaSil