Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

27 Ekim 2011 Perşembe

U-FLEKU - PRAG


Bunu söylemek çok hoşuma gitmiyor, ancak metropol hayatı içinde olanlar için (özellikle de haftanın 5 günü ve 9/6 çalışanlar) bayram demek ne yazık ki tatil anlamına geliyor. Bu düşünceden ben de pek memnun olduğumu söyleyemem, fakat yoğun iş hayatı ve hızını yavaşlatmakta zorlandığımız büyük şehir dinamiğinde sürüklenirken yorgun düşüyor ve beynimizi boşaltıp yenilenmek adına mümkün olan tüm fırsatları tatil olarak değerlendiriyoruz.. "Nerede o eski bayramlar?" demeyeceğim elbette ama diyenler çok, onları da anlıyorum.

Önümüzde yaklaşmakta olan bir bayram tatili var ve ben resmen dakika sayıyorum o güne erişmek için.. Benim gibi seyahat hazırlığı içinde olanlar arasında destinasyonu Prag olanlar varsa, nefis bir önerim olacak onlar için. 

Prag'da Kremencova 11 adresinde, 1499 yılından bu yana hizmet veren tam 512 yıllık nefis bir lokal birahane bulunuyor. Adı U Fleku. U Fleku, hem bir birahane hem de bir restaurant aslında.. Mekanda, akordeon ve tuba çalan iki tatlı müzisyen ile canlı müzik yapılıyor bazı geceler. Tatlı dedim ve daha evvel Prag seyahati yapanlar için belki de bu "tatlı" tanımı biraz garip gelmiş olabilir.. 

Prag şehir sakinleri genel olarak ülkenin genleri ve yaşanmışlıkları gereği Akdeniz insanı profilinden bir miktar uzaklar. Soğuk ve fazla snop olduklarını rahatça söyleyebilirim, ama bazılarının bu soğukluk üzerine biraz da gıcık olduğunu söylersem tuhaf bir yorum yapmış sayılmam umarım.. Ancak bu restaurantta tüm personel bambaşka bir motivasyon, güler yüz ve yüksek bir enerjiyle çalışıyorlar. Mekanın lokal biralarından denemek elbette şart hatta farklı seçenekleri aynı anda azar azar denemek için tadım menüsü de alıbiliyorsunuz. Garsonlar sürekli masalar arasında dolanıp, boşalan bira bardaklarını tazeliyorlar. Siz dur demedikçe de bardağınız sürekli dolduruluyor ve 'Nas Zdorovye' sesleri mekanda yankılanıp duruyor. Cozy bir ortamı var U Fleku'nun. Restoran kısmında da oturup mekanın lezzetli et yemeklerini denemeyebiliyorsunuz. Yemek konusunda da fena değiller diyebilirim.

U-Fleku'da günün ya da gecenin sonu kesinlikle Becherovka ile yapılıyor. Birer shot, özellikle de kış aylarındaysanız, sizi dışarıdaki soğuğa karsı hazırlıyor bir bakıma. 

Bu arada restoran çıkışında Prag'a özgü kuklaların U-Fleku versiyonlarını göreceksiniz. Kukla tercihinizi burada kullanmak ister misiniz bilmem ama biz öyle yapmıştık ve belki de bu yüzden U-Fleku'yu seneler geçse de asla aklımızdan çıkartmadık. 

Diyecegim o ki, notlarınıza eklemeye değer bir mekandır U-Fleku.
Kafka izinde şehirde gezeceklere de kesinlikle iyi gelir...

lulu
x

 

 



7 yorum:

  1. hemen Pragda gidilecek yerler listesine ekliyorum burayi;) malum iyi siyah bira bulmak zor. kuklaniz da cok sirinmis, hep gozunuzun onunde dursun bence!

    YanıtlaSil
  2. Hello! Thank U for your sweet comment on my blog! I like those photos from Prague. Two years ago I tried to study turkish, but now I don't remember a lot;), but I like your blog!
    xoxo nik

    YanıtlaSil
  3. Lulucum, Pragi i hic gormedim, hayalimdeki sehirlerden bir tanesi. Bir gun gidebilirsem, listemdeki ilk yerlerden olacak bu biraci : )

    YanıtlaSil
  4. Aylin'cim , Gonca'cim kesinlikle Prag'i gormelisiniz.. (Gonca gormus olabilir tabi daha once..) Gercekten harika bir sehir ! Bahari ayri guzel.. ama Kara kis daha da bir guzel olurmus, oyle diyorlar.. Bende Alpcan ile bir kis yeniden gitmek cok istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. hello Nik !! Welcome to my blog page.. :) and thank you so much for your kind words.. l'll post some more pics from Prague & hope that you will like them too ;) By the way, l'm not able to find an enough time to write in English.. Sorry for that !

    YanıtlaSil
  6. prag benim de görmek istediğim yerlerden eşimde tatile gittiğimizde önce farklı mekanları araştırır. burasıda çok sıcak bi mekana benziyor:)

    YanıtlaSil
  7. En sevdigim dekorasyon blogunun sahibi... Hosgeldin bloguma :)))

    Prag'i kesinlikle gormenizi tavsiye ediyorum.. Hem Prag hemde hemen yani basindaki Karlovy Vary mutlaka gorulmeli bence.. Hatta cok uzucu olsa da Terezin de gorulmeli diye dusunuyorum.. Cok farkli bir deneyim olur sizin icin.. :) Bu arada gitmeye karar verdiginizde haberlesirsek size baska keyifli tasiyelerde de bulunurum ;) xxx

    YanıtlaSil