Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

27 Eylül 2011 Salı

FRAUENFELD

Frauenfeld; İsviçre'nin kuzeyinde Winterthur şehrine yakın, Orta Çağ mimarisi sayesinde sizi o dönemlere dair düşündüren şirin bir kasaba. Son İsviçre seyahatimizde bu kasabayı kısa süreli de olsa tanımaya çalıştık ve açıkçası çok da hoş oldu bizim için. Kıyı köşe gezme fikri aklımı daima meşgul ettiğinden seyahatlerimizde böyle şaşırtmalı adreslere uğramayı da hakikaten çok seviyorum.. Sonuçta görecek çok yer vardı, vaktimiz kısıtlıydı ve ziyaretin bir bölümü de şiddetli bir yağmura teslim oldu, ancak yine de tatlı anılar biriktirdik kasabaya dair..

Bu tip kısıtlı vakitlerde özellikle de bir kasabadaysak (şehir pek kolay olmuyor ve açıkçası şehirlere de kısa zaman ayırmamaya çalışıyoruz) büyükçe bir çember belirleyip, o çemberi minik minik daraltarak kasabanın merkezine ulaşırız. Bu yöntemin her zaman işe yaradığını söyleyebilirim. Bu kısa turda Frauenfeld'in dar sokaklarını, minik butiklerini, içimizi açan çicekçilerini, görkemli kilisesi St. Nikolaus'u, Rathausplatz Meydanı'nda bulunan çeşmesini de görme şansımız oldu. Yürüyüşün sonuna doğru başlayan ve tam bir İsviçre edasıyla aniden hızlanıp bardaktan boşalırcasına yağan yağmur da bizi bu kasabada mutlu eden detaylardan biri oldu.. Sığındığımız Cafe Promenade AG yağmur beraberinde serinlemiş havada içimizi ısıtacak lezzetli bir sıcak çikolata hazırladı hepimize.. Nefisti ve "işte yeniden İsviçre'deyiz!" dedirtti bize..

Bu arada mekan sahibinden kasabanın 1985 yılından bu yana devam eden dünyaca ünlü bir müzik festivaline ev sahipliği yaptığını öğrendik. Adı; Openair Frauenfeld. Tam lokasyonu ise; Allmend/Frauenfeld. Günde yaklaşık 50.000 ziyaretçi alan bir müzik organizasyonuymuş kendisi ve Almanya-İsviçre hattındaki en büyük Urbane-Hip Hop festivali kabul edilirmiş.. Pek benim tarzım değil ancak ilgili olanlar Line-Up kontrolu yapabilir..

İsviçre bir kez değil, çok kez ziyaret edilesi bir ülke. Biz iki kez ve uzun uzun seyahatler yapmış olmamıza rağmen ülkede hala gezecek çok fazla adres var, biliyorum. Etkileyici ve zamanın adeta durduğunu hissettiğimiz kasabalar, köyler ve yüzlerce belki de binlerce farklı doğal güzellik saklı bu ülkenin sınırlarında... İşte bu yüzden de İsviçre'yi hayat boyu seyahat edebileceğim adreslerden biri kabul ediyor ve her ziyarette farklı bir lezzet bulabileceğime inanıyorum.. Belki Frauenfeld tek başına bir seyahat noktası olamaz ama olur ya yolunuz kasaba yakınlarına düşerse, ihmal etmemenizi kısa da olsa bir nefes almanızı öneririm..

sevgiler
lulu
x







3 yorum:

  1. harika bayildim. isvicreyi de yagmurunu da cok severim. bir cafeye siginip yagmur manzarasinin tadini cikararak ne iyi yapmissiniz;)

    YanıtlaSil
  2. Isvicreyi bir turlu goremedim, sadece havaalani :( Cok istiyorum ama. Siz de geri doneceksiniz belli, cok hos yerler cidden.

    YanıtlaSil
  3. Kizlar biz İsvicre'ye bayiliyoruzzz ! tam bir masallar ulkesi :) Ve son 2 yilda 2 ayri Isvicre seyahati yapmamiza ragmen hala ulkenin buyuk kismini goremedik :( Sanirim bir ucuncu seyahat sart !

    Bu guzeller guzeli huzur ulkesi icin daha bir cok postum olacak , takipte kalin ;)

    YanıtlaSil