19 Haziran 2019 Çarşamba

SİCİLYA - Taormina Lezzetleri

Selam!

İlk üç post sonrası en son anlattığım Taormina kasabasının lezzetli lokal restoranlarından bahsetmek istiyorum bu kez..

Abartmış olmazsam eğer, Sicilya adasına seyahat ettiğinizde bedeninizin en mutlu parçası mideniz oluyor diyebilirim. Bu mutluluk Sicilya mutfağının gastronomi dünyasında edindiği yerinden bağımsız, her öğünde kendini hissettiriyor ve önünüze gelen her tabak ruhsal huzurunuzla birleşiyor.. Yani bir bakıma manevi beslenme konusunda da müthiş bir deneyim oluveriyor..

Biz genel olarak restoran tercihlerimizin büyük kısmını seyahat öncesi yapılan araştırmalar ve deneyimlerine güvendiğimiz arkadaşlarımızın yardımıyla belirliyoruz, ancak zaman zaman da bulunduğumuz yerin yerli halkından öneriler almayı ihmal etmiyoruz.


Taormina'ya adım atar atmaz aklıma gelen ilk şey; lezzetli bir öğle yemegi yanında buz gibi beyaz şarap içmek ve bu sayede tatile keyifli bir baslangıç yapmaktı. Kiraladığımız evin sahibi Dubai'de yaşayan bir Milano yerlisiydi ve daha biz sormadan ilk öğle yemeği ve Taormina'ya merhaba demek için La Botte'nin iyi bir başlangıç olacağını söyledi.

La Botte Taormina'nın en eski trattorialarından biri ve yerli halk ile kasaba müdavimleri için tam anlamıyla bir klasik kabul ediliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bir aile işletmesi ve 1972'den beri aynı özenle ve heyecanla işletiliyor anladığımız.. Chemi ailesinin her ferdini mekanda harıl harıl çalışırken gördüğünüzde siz de bu özene emin olacaksınız mutlaka...

Portakal ağaçları gölgesindeki restoranın bahçesinde yedik ilk yemeğimizi. Hafif hafif esen rüzgarın da etkisiyle burnumuza gelen portakal kokuları sayesinde aşırı mutluyduk. Restoranın içi -her klasik trattoriada olduğu gibi- yıllardır mekanı ziyaret eden ünlü sanatçı ve politikacıların resimleri ile kaplanmış duvarlara sahipti. Her çerçeve arasında ise sarap şişeleri yerleştirilmişti ve adeta resimlere mi bakayım yoksa şarapları mı inceleyeyim şaşkınlığı yaşatıyordu.

Menü hem her zevke hitap edecek genişlikte hem de kafanızı karıştırmayacak sadelikte hazırlanmıştı. İlk gün heyecanımız bizi etkilemiş midir bilemiyorum ama La Botte'de yediğimiz her şey bizi fazlasıyla mutlu etti diyebilirim. Özellikle sevgilinin pek sevdiği Carpaccio ve La Botte adına özel şişelenmiş şarabı özlemle anarız zaman zaman.
La Botte Adres : Piazza Santa Sunday, 4.

NOT: Carpaccio isminin İtalyan ressam Vittore Carpaccio'dan geldiğini bilir miydiniz? Tablolarında genel olarak kırmızı renk hakim olduğundan bu nefis baslangıç tabağına bu isim uygun görülmüş Carpaccio seven bir şef tarafından...


Öğle ya da akşam yemeleri sonrasında Sicilya'nın efsanesi granita, kahve ya da tatlınızı Santa meydanında olan Bam Bar'da almayı en azından bir kez dahi olsa eksik etmeyin derim. Hani şehirlerin ikonik noktaları vardır ya oturmaya hiç doyamadığımız ve her ziyarette turistik oluşuna bakmadan koşup yerleştiğimiz, işte Bam Bar Taormina'nın tam olarak "o" mekanı. Sanki Sicilya'da olduğunuzun altını çizmek ister gibi seramiklerle kaplı bir mekan kendisi..
Bam Bar Adres: Via di Giovanni, 43.


ll Baccanale, La Botto'den az daha ileri yürüdüğünüzde karşınıza çıkan bir başka Trattoria burası. Klasik İtalyan lezzetlerinin Sicilya mutfağından çıkmış versiyonlarını denemek için keyifli ve mütevazi bir mekan diyebilirim. Bahçe içinde ya da sokaktaki masalarda oturup insan manzaraları izlemek için iyi bir tavsiye kabul edebilirsiniz burayı.
Il Baccanale Adres : Piazzetta E. Filea.


"Sicilya'ya geldik pizza ve makarna konusunda iyi bir tavsiyen yok mu?" derseniz kasabanın ana caddesi Corso Umberto caddesi üzerindeki Pizzaria Vecchia öğle ya da hızlı bir akşam yemeği tavsiyesi olabilir. Vecchia'nın pek sevdiğimiz seramik tabaklarda servis edilen lezzetli makarna ceşitlerini ve odun fırınından çıkan mis kokulu pizzalarını lezzet ve mutluluk garantili tavsiye edebilirim (Makarna olarak adanın belki de en ünlüsü Pasta Alla Norma'yı burada deneyebilirsiniz.)
Adres : Vico degli Ebrei, 3.


Osteria Rosso Di Vino kesinlikle kasabanın gizli cenneti ve bence lezzet bakımından en iyi restoranlarından biri. Via Umberto üzerinde yürürken Porta Catania kemerine yaklaştığınızda hemen solda minik hatta daracık bir yol göreceksiniz. İşte o dar ara sizi önce Duke of Santo Stefano Palace'a sonra da bu şirin restorana ulaştıracak.

Duke of Santo Stefano Palace, Arap ve Norman izleri de taşıyan Gotik bir yapı. İspanyol kökenli De Spuches ailesinin eviymiş zamanında, ama günümüzde Mazzullo Vakfı'na ait ve vaktiniz olur ise içinde nefis heykeller görmeniz mümkün.



Osteria Rosso Di Vino'nun sahipleri birbirinden tatlı iki kiz kardeş. Aileden gelen bir balıkçılık geçmişleri var ve hal böyle olunca balık konusundaki iddiaları da fazlasıyla yerinde. Menüde kullanılan tüm malzemeler adanın lokal köylerinden temin ediliyor ve kesinlikle kendi taze balıklarını kullanıyorlar. Mekanın şefi ve ekibi açık mutfakta gözünüzün önünde çalışıyorlar ve gelen günlük malzemelere göre her güne özel menü yaratıyorlar.

Mekana geldiğinizde öncelikle size günün menüsü anlatılıyor. Böylece doğru yemek seçimi yapabilmeniz adına tam olarak aydınlanıyor ve yemeğinize göre de tavsiye edilen şaraplar içinden kararınızı kolayca verebiliyorsunuz. Hakikaten çok keyifli bir konseptleri var.




Menü dediğim gibi günlük olarak hazırlandığından beğenilerimi tavsiye etmeli miyim açıkçası bilemiyorum, ama özellikle gnocchi, levrek balığı ve deniz mahsülleri konusundaki başarılarını övebilirim. Sicilya'nın Baba filmlerinden de hatırlayacağınız Corleone bölgesi şaraplarından Altrove Terre Siciliane ise tercih ettiğimiz şaraptı, enfesti.

Unutmadan gecen sonunda nefis bir sürpriz de vardı benim için. O da menüde bulunan "lulu" adındaki tatlılarıydı. Her dem menümüzde olur dedikleri çok fresh bir tatlıydı.. Eğer olur da yerseniz, beni de anarsınız umarım..
Rosso Di Vino Adres : Vico Spuches, 8

Granduca şehrin "romantik" konseptli restoranlarından biri. Via Umberto üzerinde restore edilmiş bir 15.yy. binasında hizmet veriyor kendisi. Mekanın bahçesinde oturarak, huzurlu Akdeniz manzarasına tarihi tiyatronun da seyrini katarak gercekten romantik bir akşam geçirebilirsiniz. Tipik bir Sicilya mutfagına sahip Granduca ve deniz ürünleri konusunda da iddialılar. Granduca Adres : Corso Umberto I, 172

Ristorante Pizzeria Gattopardo ise Taormina'nın arka sokaklardan birine konumlanmış bahçeli bir trattoria. Güler yüzlü personeli ile kasabanın bebek/çocuk dostu mekanları içinde en sevdiğimiz kendisi oldu diyebilirim. Bahçelerini görüp öncelikle görsel olarak restorana adım atma isteği duymuştuk ama bu hızlı kararımızdan bizi kesinlikle pişman etmedi.. Limon ve şarap soslu etimin lezzetini size tarif etmeye calışmak yerine bir parça tattırmayı çok isterdim. Lokum gibiydi ve ekşi tatları özellikle de limonun baskın tadını seviyorsanız bu tabak tam sizlik diyebilirim! 


Ristorante Al Duomo, adı üzerinde kasabanın ana meydanı Duoma'da ve kilisenin hemen karşısında kalan bir teras restoranı. Aslında bir parça turistik olabilir diye endişe edip, listemizden çıkartmak istemiştik kendisini, ama Alpcan bu meydanda scooter ile rahatça dolaşsın ve biz de onu terastan izleyebilelim düşüncesiyle böyle bir karar vermedik. İyi de öyle yapmışız. Sonucun bu denli tatmin edici olacağını hiç düşünmemiştik. İçtiğimiz sarabın, yediğimiz meze ve ana yemeklerin tadı hala damağımda diyebilirim. Özellikle de kızartılmış kalp midye mükemmel ve de farklı bir ara sıcak alternatifi oldu.
Ristorante Al Duomo Adres : Vico Ebrei (Piazza Duomo) 



Taormina'daki barlar içinde merdivenlere yerleşmiş konumuyla Daiquiri Lounge Bar manzarası olmamasına rağmen kasabadaki en popüler adres diyebilirim. Manzara yok diyorum, ancak bu da sizin bakış açınıza göre değişebilir; zira benim nazarımda Rönesans izleri taşıyan bir kilise ile Barok bir çesme daima iyi bir manzara anlamına geliyor.. Bunun yanında enfes de bir "hayat akışı" manzaranız olacak bu merdivenlerde. Yemek öncesi aperitivo ya da yemek sonrası kokteyl keyfi için mutlaka notlarınızda olsun derim.

Bu arada mekanın kokteyl menüsü de aşırı geniş. İnsanın kafası karışmıyor dersem yalan olur, o yüzden rengine vurgun olduğum sevdiceğimden vazgeçmedim ve her ziyaretimde Spritz içmeye devam ettim... Daiquiri Lounge Bar Adres: Piazza Duomo



Porta Catania kemerinden çıkınca sağdaki minik pastaneleri bir bir atlayıp C&G Cioccolato E Gelato adında şahane bir çikolata/dondurma dükkanı göreceksiniz. Aslında burası için de bir pastane diyebiliriz. Pasta ve dondurmanın bir araya gelip yarattığı enfes örnekler ile bizi öyle mutlu etti ki her gün kendisine uğramadan günü sonlandıramadık..

Bu arada mekanın küçük terasının manzarası da enfesti.. Bir kez de aperitivo keyfi yaptık bu terasta ve beni her gördüğümde nedensiz mutlu edebilen palmiyesi ardından Akdeniz'i izlemeyi, gelen gemileri konuşurken zamanın nasıl geçtiğini anlamamayı sevdik.
C&G Adres : Piazza S. Antonio, 7


Grand Hotel Timeo Taormina'nın en ikonik oteli! Otel içinde bulunan teras bar ise belki lokal değil ama kasabanın şüphesiz en romantik mekan tavsiyesi diyebilirim. Eğer balayı için Taormina sınırlarındaysanız kesinlikle bu terası atlamayın derim. Etna ve Taormina'nın bulunduğu körfezin manzarası da bu terastan bir başka nefes kesici..

Sicilya günbatımını burada yaşamak yanında, bizim kadar şanslıysanız belki Etna lavlarını da görebilirsiniz. Etna'nin lav püskürtmesini izlemek öyle büyük bir heyecan ki; bende yarattığı his tam olarak "dil tutulması ile tamamlanan aşırı bir korku"ydu diyebilirim.
Grand Hotel Timeo Adres : Via Teatro Greco 59

17 Haziran 2019 Pazartesi

SİCİLYA - Sicilya Mutfağı


Sicilya hakkında başladığım ilk postta Sicilya mutfağı için "İtalyanlar ne kadar iyiyse Sicilya halkı bir o kadar daha iyiler" yazmıştım. Yazmıştım da, gastronomi uzmanları zaten Sicilya Adası'nı "Akdeniz'in yemek ve şarap adası" olarak kabul etmişler bile. Ada, tarih boyunca öyle farklı kültürler tarafından istila edilmiş ki; her istila mutfaklarına yeni lezzetler ekleyip, daha da zenginleşmesine olanak vermiş..

Sicilya mutfağının vazgeçilmez ve deneyimlenmesi şart tatları gerçekten de saymakla bitecek gibi değiller. Mutlaka size aktarırken eksik kalacağım lezzetler olacaktır, lakin yine de ana hatları ile damak keyfinizi doğru yönlendirebilirim diye düşünüyorum.

Hadi başlayalım...



Granita için, Sicilya'nın en popüler yaz içeceği ya da belki de dondurma sonrası en ünlü soğuk lezzeti diyebiliriz. Kendisini Sicilya limonlarından elde edilen bir tür sorbe olarak düşünebilirsiniz. Limonlu Granita elbette ilk tercihiniz olmalı ama sonrasında da keyfinize göre diğer meyve çeşitlerini deneyebilirsiniz. Sicilya plajlarında ferahlamak adına Granita'dan daha cazip bir lezzet yok dersem sanırım ki sizi yanıltmış olmam.



Ekşi seviyorsanız taze sıkılmış limon suyu yine Sicilya plajlarının vazgeçilmez içeceklerinden bir diğeri. Yüzünüz buruşmasın; zira Sicilya limonları öyle leziz ki; limonu ortadan ikiye kesip açtığınızda kabuğun hemen altındaki beyaz kısmı bile hafif bir tuz takviyesi ile yiyebiliyorsunuz. Dolayısıyla da limon suyu içmek gerçekten keyifli ve de lezzetli oluyor..

(Yıl 2014) Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan ve tadına alışmaya basladığımız kan portakallarını manav tezgahlarında görürseniz lezzetinden mahrum kalmayın isterim; zira bu nefis meyvenin de Sicilya güneşi altında yetişmiş ise lezzetine doyulmaz diye buyuruyor yerliler..

Adada plaj içeceği denince akla bir de "Latte di Mandorla" (Badem sütü) geliyor. Kesinlikle eşsiz bir tat..



Spritz benim için hem plaj hem de öğleden sonralarımın en keyifli Sicilya hatırası diyebilirim. Adaya özgü değil, aksine İtalya'nın her köşesinde (ama en çok Milano'da) rastlanan bu kokteyl sanırım bu adanın ambiyansından mıdır bilmem ama şiirsel bir lezzette hissettirdi kendini bana..

Eğer Prosecco tadına aşınaydanız Spritz'i seversiniz elbette. (Ev partileriniz için; 3 ölçek Prosecco, 2 ölçek Aperol ve 1 ölçek soda ile keyfiniz sizindir..)



Cannoli Siciliani, rulo haline getirilen hamurun kızartılıp, içinin ricotta peyniri ile doldurulmasıyla ortaya çıkan dillere destan olmuş bir Sicilya tatlısı. Minik pastanelerde sabah kahvaltısı ile başlayıp, günün her saati kahve eşliğinde tüketiliyor bu lezzet. Ben bu tip pastane ürünlerinin pek meraklısı bir damak keyfine sahip değilim ancak çikolatalı versiyonunu sevdim denebilir. Yine de en gözde hali klasik Cannola bunu da eklemek gerek.

Cassata adanın diğer ünlü pastane ürünü, daha doğrusu pastası. Likörle ıslatılmış kek arasına limon ve ricotta peyniri ile krema sos yapıp üzerini şekerlemelerle kaplıyorlar. Görünen o ki pastane ziyaretlerinin vazgeçilmezlerinden biri kendisi ama bizim favorimiz dondurmalı versiyonu..

"Biscotti di Mandorla" ise Sicilya pastane mutfağının pek leziz bademli kurabiyesi oluyor ve tatlı da bir hediyelik seçeneği diyebiliriz..



Gelato! yani söz konusu dondurma olduğunda ne kadar lezzetli örneklere sahip olduklarını sanırım ki yazmaya lüzum yok.. Zaman zaman Roma dondurmasına pek bayılan sevgilinin dahi aklını karıştıracak cinsten başarılı denemeler yaptığımızı söylemeliyim. Adada en tavsiye edilesi çeşit ise; şaraplı dondurma olabilir. Her dondurmacıda bulunması zor bir tat ama bulduğunuzda bilin ki benzersiz..

Evet, Sicilya'da küllah dondurma tadacaksınız da asıl mesele dondurmanızı "Brioche Ice Cream" adi altında sandviç olarak tüketmek. Başta çok tuhaf gelse de bir bakmışsınız günler içinde siz de sandvicin müptelası olmuşsunuz. Yerli halk kendilerine has bu enteresan lezzeti sabah kahvaltısında dahi tüketebiliyor..




Yazıya böyle neşeli lezzetlerle giriş yapmış olsam da elbette ana yemeklere de göz atacağız.

İtalya'da yemek dendiğinizde birçok kişinin aklına hemen pizza ve makarna geliyor biliyorum ama bu algıyı en azından Sicilya seyahatinizde kırıp deniz ürünlerine doğru keskin bir dönüş yapmanızı tavsiye ederim. Pizza ve makarna elbette İtalyan halkının el lezzetinde en üst seviyede ustalaştığı tabaklar ve mutlaka Sicilya mutfağında da denenmeliler, ancak denizden çıkan her canlının ekstra bir lezzet katılarak sofranıza getirildiği düşünülürse; defalarca, durmadan ve her fırsatta deniz ürünlerine odaklanmanızı tavsiye ederim.



Makarna denince benim aklıma (heyecandan görselini resimlemeyi bile düşünemediğim) ismini Bellini'nin Norma Operası'ndan alan "Pasta Alla Norma" geliyor. Makarnayı basit ama müthiş leziz bir sos ile taçlandırmışlar. Ricotta peyniri, domates ve fesleğen karışımını kızarmış patlican dilimleri ile süslüyorlar ve ortaya çikan sonuç tek kelime ile muhtesem oluyor. (Bir sır: Eğer makarna yaparken Bellini dinlerseniz o makarna -özellikle de spagetti- tadı ruhunuzun dinginliği ile birleştiğinde tartışılmazmış bile..)

Makarna konusunda farklı bir deneme tavsiyesi de vermek istiyorum. "Pasta con le sarde" sardalya balığı, çam fıstığı ve çeşitli baharatların buluşmasıyla hazırlanan Sicilya'ya özgü bir tarif. Denemeye değer bir lezzet...

 

Caponata Sicilya mutfağının çok sevdiği malzemesi bol bir patlıcan yemeği, daha doğrusu mezesi. Meze kıvamında olduğundan Caponata'yı birçok yemek yanında sunduklarını da görebilirsiniz. Olur da menünüzde rastlarsanız, kızarmış ekmek ile afiyetle yemenizi öneririm.

Aslında patlıcan seviyorsaniz size nefis de bir notum var, zira işin özünü tanıştığımız bir şeften öğrendiğim kadarıyla; Sicilya mutfağında patlıcan tuzlanır, acı suyundan ayrılana dek güneşte bekletilir ve sonrasında da fırınlanırmış. Dolayısıyla bu süreçten geçen ya da bu süreci hala uygulayan restoranlarda sipariş edilecek bir patlıcan tabağı sizi şüphesiz ki tatmin edecektir..



Pizza, Sicilya'da daha çok akşam yemeklerinde tercih edilmeli diye küçük bir not verebilirim size, zira restoranlar odun fırınlarını genelde akşam yemeği vaktinde yakıyorlar. Odun fırınında pişen pizzanin tadına doyulur mu? Elbette doyulmuyor... Zevkiniz dahilinde yapacağınız tercihin Sicilya'nın ince ve çıtır hamuruyla birleştiğinde sizi fazlasıyla tatmin edeceğine eminim.



Balık ve balık içerikli yemeklerin elbette Sicilya mutfağındaki yeri ayrı. Özellikle Sicilya usulu Levrek balığı denemenizi tavsiye ederim.

"Swordfish rolls - Pesce Spada" adıyla menülerde karşınıza çıkabilecek kılıç balığından tam bir Sicilya efsanesi diye bahsediyorlar. Genel olarak balık dilimlerini bambu ya da defne yaprağına sarıyor ve her bir balık rulosunu da dogal dalları şiş olarak kullanarak ızgarada pişiriyorlar. Hakikaten enteresan bir lezzete sahip bu tabak.

Sardalya Sicilya deniz mutfagğının neredeyse temel taşı olarak kabul edilebilir. Çesitli pişirme tekniklerinin kullanıldığı birçok farklı tarifle menülerde görebilirsiniz kendisini. Yalnızca sardalya kafasını kızartarak çerez gibi yedikleri bir yemekleri bile var. Ancak, en tadılması gereken tarif benim için "sarde a beccafico" oldu diyebilirim.. Sardalyaların arasını soğan, çeşitli baharatlar, maydanoz ve ekmek kırıntılarıyla doldurup unda kızartıyorlar hakikaten müthiş bir sonuç çıkıyor ortaya.. Sardalyayı ben gibi pek sevmeyip, aşırı kuru bulanların bile hoşuna gidecek, hiç şüpheniz olmasın. Bu arada bir de es geçmeyip, Akdeniz İstavriti'ni de denemenizi öneririm..

Deniz yosunu ve kestanesi belki iddiali lezzetler ancak sevenler ya da damak zevkini geliştirmek isteyenler için lezzetli bir seçenek olarak adada bolca tüketiliyor diyebilirim.

Ahtapot, kalamar, karides ve midye elbette müthiş lezzetli ve her daim tapzate olarak masalarda yer buluyor. Deniz mahsüllü risotto ya da makarna yanında bir kadeh iyi soğutulmuş beyaz sarap ile basit ama alabildiğine leziz ve şiirsel bir öğüne sahip olabiliyorsunuz.. Bu arada mısır ununa bulanıp kızartılmış midye denememizi de ayrıca öneririm, muazzam bir lezzetti.





Arancini hemen her menüde karşınıza çıkacak klasik bir İtalyan lezzeti ve ada bu şirin topçukları da başarılı bir şekilde yorumlanıyor. Özellikle içi mozeralla ile doldurulmuş prinç topları pek seviliyor olsa da karidesli versiyonu da çok çok leziz. Tercihiniz kıymalı olacaksa kesinlikle ragu sos ile tüketmenizi önirim, zira Sicilya mutfağındaki asıl Arancini klasiği kendisi kabul ediliyor...



Daha çok dolgun boyutlarda, etli etli zeytinleri seven biri olarak olarak Trapani bölgesi zeytinleri Sicilya seyahatiminzin bence en sevilesi lezzetlerinden biriydi. Yolunuz düşerse, valizinizde eve kadar taşımaya değer ürünler katagorisinde yer bulup, alınabilir.



Şarap dendiğinde aklıma yazacak çok fazla detay geliyor, zira her yeni şarap denemesinde Sicilya yerlilerinin fikirlerini öğrenmeye çabaladık, hatta Etna Dağı yolunda bir üzüm bağına kısa bir ziyaret yapıp çok tatlı bir çift ile çat-pat ortak bir dil oluşturmaya çalışıp, tatlı birkaç bilgi de edindik. Restoranlardan bahsedeceğim postlarda öğrendiğim detayları da paylaşacağım mutlaka..

Diğer alkollü içecekler içinde tavsiye etmek istediğim "Fuoco del Vulcano" adında sıkı bir likörleri var. İsmi gibi volkan etkisinde kendisi, zira alkol orani %70. Grappa ya da sert viski/konyak gibi içecekleri seviyorsanız eğer Fuoco del Vulcano'yu da mutlaka seversiniz diye düşünüorum. Sevimli İtalyan likörü Limoncello'dan bahsetmem belki manasız gelecek ama Sicilya limonlarından yapılmış bir Limoncello denemesi yapmayı ıskalamamanızı öneririm.

Mirto Rosso ise Sicilya bölgesinde -aslında daha ziyade İtalya adalarında- sıkça karşınıza çıkabilecek ve mersin agaçlarından elde edilen lokal bir likor seçeneği. Lezzetine bayıldım diyemem ancak lokal tatların peşinde olanlar için iyi bir tavsiye olabilir.

Sicilya, turistik bir seyahat planlamanın yanında lezzetlerini öğrenmek ya da bilinen İtalyan lezzetlerinin daha lokal yorumlamalarını deneyimlemek adına da adeta bir cennet parçası diyebilirim. Klasik İtalyan yemeklerinin ya da bu klasikler üzerine yapılan füzyon denemelerinin damağınızda lezzet patlaması yaratacağını düşünüyorum, zira biz tam olarak böyle hissediyoruz bu mutfak için..

Sevgiler

lulu
x

Vol.1 Sicilya
Vol.3 Taormina
Vol.4 Taormina Lezzetleri
Vol.5 Sicilya Alternatif Geziler