Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

18 Haziran 2013 Salı

Just Married: Efie n Stepan

İş hayatına adım attığım ilk günden beri, işimin bir getiri olarak yurt dışından yüzlerce farklı insan tanıma şansı buldum.. İçlerinden bazıları sayesinde çok yerinde iş deneyimleri kazanırken, bazı isimlerle iş ilişkisinin dışına taşan paylaşımlarımız oldu.. Ama bu isimler içinde bir Efie var ki; tüm bu isimler arasında bambaşka bir yere sahip oldu, hayatımın önemli bir parçası haline geldi.. Seçilmiş bir kız kardeş gibi...

İşte benim biricik Efie'ciğimin düğün töreni nedeniyle geçtiğimiz ay enfes bir Atina seyahati yaptık sevgiliyle.. Hayatının bu en özel günlerinden birinde onu elbette yalnız bırakamazdım. (aynı onun da beni yalnız bırakmadığı gibi..)

Paylaşımlarımıza birbirimizin düğün törenlerini de eklediğimiz için müthiş gururluyum! :)







Gün, Efie'nin evinde ve en yakın arkadaşlarının katıldığı bir parti ile başladı. Yunanca şarkılar söylendi, danslar edildi, kadehler kalktı, iyi dileklerde bulunuldu, bolca fotoğraf çekildi, hediyeler verildi ve parti sonunda Efie'ciğim en yakın üç arkadaşının yardımı ile düğün kıyafetini giydi.

Bu bölüm benim için çok çok özeldi, zira gelinliğini giydiren Natassha ve seksi şakalaşmalarla jartiyerini giydiren Magda sonrası gelinin ayakkabılarını giydirme görevi de bana emanet edilmişti.. Çok duygulandım elbette.. 










Efie'ciğime Serdar Koçhisarlı koleksiyonundan çok beğenerek kullanacağına inandığımız zarif bir yüzük armağan ettik sevgiliyle..



Ev partisi sonrası (aslında bizde de yapılan düğün konvoylarına benzeyen, ama daha tertipli ve görgülü olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim şekilde..) kızlar grubu olarak, wedding party öncesi yapılacak kilise düğünü için yola çıktık. Efie kiliseye dek sahil yolunda kendi arabasıyla zigzaglar çizerek hayatının bu yeni sayfasına heyecanlı ve hızlı bir giriş yaptı.. 








Stepan Ermeni olduğundan tören Ermeni kilisesinde yapıldı, ve Efie'nin talimatıyla dini tören kısa tutularak 35 dakika gibi bir sürede tamamlandı. (Yurt dışından gelen misafirler için töreni İngilizce anlatan bir kitapçık hazırlatmıştı, bu sayede biz de törenin anlamından bir haber kalmadık..)

Kilise nikahı sonrası elimizde pirinç dolu kovalar, avuçlarımızda hazır pirinç taneleriyle gelin ve damadın kiliseden dışarı çıkmalarını bekledik. Yunan adetlerinde kilise çıkışı gelin ve damat ciddi bir pirinç yağmuruna tutuluyor. Bizde de bu gelenek var diye düşünmeyin, zira bizimki yalnızca yeni evlilere bereket vermesi için yapılan minik bir ritüel.. Yunan halkı ise, bu işin bildiğiniz suyunu çıkarıyor. Herkes çığlık kıyamet, tüm kovalar boşalıncaya dek pirinç savaşı tek taraflı olarak devam ediyor ve gelin ile damat kendini arabalarına zor atıyorlar. Yalan yok, kilise töreninin en eğlenceli kısmı kesinlikle bu..





Kilise sonrası ise düğün partisi başladı.. Parti Atina'nın ünlü bir gece kulübünde yapıldı. Efie tam bir Antonis Remos hayranı olduğundan (Yunanların Tarkan'ı diyebiliriz kendisine..) parti de Remos'un sahibi olduğu Opus'taydı.. Galiba kendi düğün partim dışında en çok eğlendiğim ve dans ettiğim geceydi.. 





Kulubün bir köşesine bir kabin yerleştirilmişti. Kabinin içinde de bir ekran bulunuyordu. Ekranda eğlenceli, hatta çılgınca pozlar verip, hemen fotoğrafları teslim alabiliyorduk. Hatta 2 baskısı çıkan fotoğrafların biri bize veriliyor, diğeri de anı defteri için ayrılıyordu. Sanırım bu uygulama yakında buralarda da fazlasıyla popüler olacaktır, zira aşırı eğlenceli anılar bırakıyor ardında...

Düğün partimiz, DJ ile başlayıp, Dionisis Shinas'ın sahneye çıkışı ile devam etti. (Dionisis, Keti Garbi'nin eşi oluyor) Onun aşırı enerjik sahnesiyle işler bayağı çığrından çıktı diyebilirim.. Gece 3 sonrası gerçek anlamda yürüyemez haldeydim. Efie'nin çevresinde fazlaca popüler bir isim olmamın bedelini (buna Türk sevgisini de eklemek gerek) ayaklarımla ödedim diyebilirim, zira bir kez bile oturmama izin vermediler, çekiştirilip durdum ve bundan asla şikayetçi olmadım...

Sanırım hepiniz şu gerçeği kabul edersiniz ki; düğünlerin unutulmaz geçmesi ancak gelin ve damatın enerjisi ile ilişkilidir.. Efie ve Stepan bu anlamla enfes bir örnektiler. Onlara mutlu bir yaşam ve bize de daha nice keyifli an diliyorum bu güzel insanlarla geçecek.

lulu
x

14 yorum:

  1. ay ne güzel düğünmüş lülüm. yani ben ki nefret ederim düğünlerden. ben bile çok beğendim hiho ^.^

    YanıtlaSil
  2. lulucum ayrıntılar enfes bayıldım.. ozellikle eğlenceli pozlar verme kısmını kendi düğünüm içinde düşünebilirim;)

    YanıtlaSil
  3. Canım günler sonra blogunda postunu görmek harika:)Nasıl keyifli bir düğün olduğu fotograflardan da belli ikisine de bir ömür boyu mutluluklar:)

    YanıtlaSil
  4. kıskançlıktan çatlıyorum şuan ne kadar güzel her anı değerlendirmişler ve tadını çıkararak geçirmişler en mutlu günlerini:)ama Lütfiye ablacım sende öyle güzel anlatmışsınki yaşamış kadar oldum, bende mutluluklar diliyorum güzel arkadaşına dostluğunuz sonsuza kadar sürsün....

    YanıtlaSil
  5. allahım ne sahane bi dügün, ne eglenceli bi ortam, ne güzel detaylar ve ne sadık bi arkadas <3
    sen anlattıkca ve fotografları takip ettikçe orda yaşamış kadar olamasam da bildigin canlandırdım bütün ortamı gözümde. valla ben bile oturdugum yerde cok eglendim, seni düşünemiyorum hehehe :))
    öperim enerji küpümü, bal paresi arkadasımı, seviyorum onu ben pek çok <3

    YanıtlaSil
  6. yaaa sen harikasın !
    bulundugun her yere mutluluk götürüyorsun <3
    özledim :)

    YanıtlaSil
  7. Çok trend ve şahane bir düğün olmuş gerçekten, senin anlatımınla yaşamış kadar oldum ben de :) Kız arkadaşlarla da bir başka unutulmaz oluyo bu günler gerçekten. Ne kadar şanslısınız ki birbirinizi bulmuşsunuz! :)

    YanıtlaSil
  8. Great pics and wedding style!
    Congratulations to the couple... να ζήσουν ευτυχισμενοι :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  9. Güzel insanın düğünü de güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. Lulucumm, sana yakışan şahane bir arkadaş ve onun şahane düğünü... Senin harika anlatımınla biz de Atina'ya gitmiş kadar olduk.
    Sevgiler,
    Güneş

    YanıtlaSil
  11. Cok ho$, eglenceli bir toren olmus ama bu mutlu gune senin etkinin cok fazla oldugunu dusunuyorum Lulu'cum.
    Guzel geline mutluluklar diliyorum ve seni cok opuyorum.. sevgiler <3

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel, nasıl da eğlenceli bir düğün olmuş.
    Farklı adetleri, farklı yaşamları izlemeyi çok seviyorum o yüzden anlattığın detaylar çok hoşuma gitti.
    Zaten düğündeki dekorasyon ve diğer detayların da hepsi çok hoş görünüyordu.
    Mutluluklar yeni çifte..

    YanıtlaSil
  13. canım benımmmm bayıldımmmm cok farklı cok guzel bır deneyım olmus ask tadında hersey..kova kova pırıncler , gelının araba sefası oyle guzel kı..senın gulec halın..ınsallah cok mutlu olurlar..sevgılerrrrr

    YanıtlaSil
  14. Canim bu postuna yorum biraktim zannediyordum ben, yok ama. Cok sevdim cok, harika bir dugun olmus, IG de gormustuk ama burada topluca ve daha detayli ve guzel aciklamalarinla bakmak daha da guzel oldu. Efie senin gibi bir arkadasi oldugu icin cok sansli : ) Dugunun her detayini cok begendim. Hele photobooth fikri super, harika ani oldu herkese. Bir de seni pistte dans ederken gormek isterdim : ) Efie ye Stepan la ask dolu bir omur diliyorum canim : )

    YanıtlaSil