Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

14 Ocak 2013 Pazartesi

Happy to Alpcan

Happy 2 to Alpcan!

Galiba bu doğum günü partisine dair paylaşmak istediğim tek detay (ailelerimiz için verdiğimiz bir kahvaltı davetiydi aslında) Alpcan'ın pastası. Bir çoğunuzun bildigi gibi Alpcan rafine yani işlenmiş şeker (şeker kamışı ya da şeker pancarından elde edilen) ve tuz ile henüz tanışmadı. Durum böyle olunca, bu tip şeker ile elde edilen bir doğum günü pastası hazırlatıp, kuzenleri pasta yerken Alpcan mahrum etmek istemedik. O nedenle de beslenme uzmanı arkadaşım sevgili Merve Tığlı ile alternatif ve tamemen meyvelerden oluşan bir pasta yaptırmak gibi nefis bir çözüm bulduk.

Bu düşüncemizi ise Göktürk'ün sevimli cupcake dükkanı (ki ileride çok konuşulacak bir yer olacağına nedense eminim) Le Fırın'ın sahibesi sevgili Bengi Kurtcebe sayesinde gerçeğe dönüştürdük. Bengi'ye ayrıca çok teşekkür etmek istiyorum, zira beni arabesk meyve sepetleri yapan şirketlerin eline bırakmadı ve ortaya sağlıklı ve alternatif bir doğum günü pastası çıkarttı... Yetişkinlerin tabaklarına ise minik muffinler hazırlayarak, soframıza daha renkli bir görüntü kazandırdı..

Kahvalti mekanımız da çok sevdiğim arkadaşım İzzet Çapa ve ekibinin şehre kazandırdığı Limonata oldu. Kendi evimizde bir kahvaltı daveti vermiş kadar rahat ve keyifli bir gün geçirdik sayelerinde.. Davetli sayınız 10/15 aralığında ise evde telaş yaşamak yerine böyle bir seçeneği değerlendirmenizi tavsiye ederim.. 

Lulu
x

















24 yorum:

  1. canım benımmmmmm , pastanız gercek pasta olsa bıle yemez dı emınım benım kuzum hıccc dokunmuyor bıle :))) harıkasın yıne sahane bır pasta ve mıs gıbı organızasyon..sey alpcan ıse dunya tatlısı...kocaman masallah dıyorum altın saclı prensıme..ve cok sanslı senın gıbı bır annesı oldugu ıcın..sende cok sanslısın bır anne oldugun ıcın..senı sevıyorum canım..

    YanıtlaSil
  2. Öyle güzel ki fotoğraflar bakmaya doyamadım. Güzelliklerle dolu bir hayat diliyorum size canımm..

    YanıtlaSil
  3. Annesi iyi ki Alper'e çok aşık olmuş da iyi ki Alpcan doğmuş:)Doğum günü sonrası bize gelipte sizi öpe koklaya doğum gününü kutlamamızda harika oldu:)Sağlıklı nice yaşları olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
  4. guzel annee ne guzel bir kutlama olmus alpcan icin her anindan keyif aldigi yuzunden belli hele o mum ufleme anindaki hali yokmu o yakisiklinin :)) daha nicelerini boyle guzel kutlayin ailece insallah :) cok operim sizi canim !

    YanıtlaSil
  5. Lulucum, dogumgunu anlattigin gibi harika gecmis, meyvalardan pasta cidden cok basarili olmus, canim cekti valla. Limonata ortami cok guzel, seninle daha da guzel, ilk firsatta o kahvaltiyi birlikte de yapmaliyiz : ) Yakisikli melek Alpcan a bol seyahatli, bol saglikli yemekli, oyunlu gulmeli, anne-baba cigiyla muhtesem bir yeni yas diliyorum. Gecen senenin postuna yine baktim, cidden bir yil nasil gecti anlamadik. Guzel bir haftaya baslayalim canim : ) Ikinizi de optum : )

    YanıtlaSil
  6. alpcan çok çok tatlı lulucum, maşallah. nice nice yaşlara hep böyle gülüp eğlenerek birlikte girin..

    YanıtlaSil
  7. Lulucum, Alpcanın çok keyifli bir gün geçirdiği nasılda belli, ömrü boyunca hep böyle mutlu olsun inş.sağlıklı güzel yaşlara :)

    YanıtlaSil
  8. Iyi ki dogmus yakisikli Alpcan :) Pastasi en az kendisi kadar seker.
    Saglikli, keyifli, basarili cok uzun omur dilerim, kucak dolusu opucukler xx

    YanıtlaSil
  9. ne tatlı bi annesin sen yaa.. nasıl ince düşünmüşssün herşeyi.. Alpcan'dan önce seni tebrik etmek istiyorum Lulucum:)
    Pastaya bayıldım doğrusu hem sağlıklı hem de görsel bir şölen olmuş.. Alpcan'a tekrardan nice nice nice yaşlar diliyorum.. Size de mutluluklar..
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. ne güzel bir kutlama olmuş, alpcan iyiki doğdu :) peki ne zamana kadar uzak tutabileceksin tatlılardan onu :P bence çikolata , dondurma gibi şeyler onun da hakkı artık, çocukluğuna dair güzel lezzetler kalmalı aklında büyüdüğünde :) ben olsam yavaştan başlatırdım lulucum.

    YanıtlaSil
  11. daha güzel yasları olsun happy alpcanımızın değil mi zaman ne cabuk da geciyor bende aynılarını yegenım kartal ıcın dusunuyprdum kı sımdı kardesı nehir ne zaman 4 aylık oldu diye aglayacagım ozaman gelecek seneye bende attend lemeyi umarak bütün schedule mı sizin için degiştirecegim hem yenı haberlerim var hayatımla ilgili :) benım guzel kuzum hep mutlu olsun o yanaklarını hep şişirip dudak kıvırsın ya

    YanıtlaSil
  12. ay ayy minik aşçı! burdan alpcan'a mesaj gönderiyorum: tam yemeliksin tatlı çocuk!!1!bir! :D
    gördüğüm en güzel pastalardan biri olmuş, yapanın ellerine sağlık!
    size de bundan daha bol gülümsemeli uzuun yıllar diliyorum tekrar! :)

    YanıtlaSil
  13. NİCE GÜZEL YAŞLAR DİLİYORUM ALPCAN KUZUSUNA... KOCAMAN BİR MAŞALLAH... VE DAHA ÖNCE DE BELİRTTİĞİM GİBİ PASTA ŞAHANE... AY KEŞKE BEN DE BAŞARABİLSEYDİM TATLI VE TUZLUDAN UZAK TUTMAYI.. AMA ŞİMDİDEN ASLI BİLE TATLI DELİSİ :)SEVGİLER LULUCUM...

    YanıtlaSil
  14. meyveli pastaya bakışını yedigimin sarı pisisi, kabak dolması, mayalı yanaklısı <3 nice nice mutlu yaşlar görsün sevenlerinin onu her daim çevrelediği!
    seviyorum bu aileyi diye 1567654734. kez söylemek istiyorum <3

    YanıtlaSil
  15. Muhteşem bir gün olmuş :)

    Hergününüz birbirinden süper olsun !

    Nice mutlu huzurlu sağlıkla yaşlara yakışıklı karizma Prens.

    Mükemmel annecinin ve babacının kıymetini bil çok şanslısın tıpkı onlar gibi.

    YanıtlaSil
  16. eğer benim de içinde olduğum bir doğumgünü partisi düzenlersen alpcanima. kendisini kaçırabilirim :)

    YanıtlaSil
  17. Ah benim sarı prensim 2 yaşına mı girmiş,ömrü uzun,sağlıklı,mutlu ve hep siz'li olsun Alpcanı'mın <3
    Lulucum seni etrafımdaki tüm anne adaylarına anlatıyorum,2 yaşına kadar Alpcan'a şeker ve tuz yedirmediğin için ayakta alkışlıyorum.İlerde bigün ben de anne olursam en çok dikkat edeceğim hususlardan biri de bu olacak sayende.Çok teşekkür ederim :) Bu meyve pastası da şahane bi fikir.Limonata senin sayende sanal olarak da olsa tanıştığım bi mekan,İstanbul'a gelince uğrayacağım ilk duraklardan biri olucak.İstanbul'daki arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum.MErsin'den İstanbul'da mekan önerince şaşırıp kalıyorlar tabi :)
    Keşke Alpcanı'mın 3. yaş partisin de ben de olabilsem de ,böyle sarı prensimi sarıp,sarmalasam <3
    Hep böyle mutlu kalın <3

    YanıtlaSil
  18. çok sevdim bu postu, ençok meyveler gelince alpcanın surat ifadesine bayıldım:))) Çok tatlı bir hediyede gelmiş aşcılık çok yakışmış bıdığa:))) ayrıca şeker ve tuzla tanıştırmamış olmana çok şaşırdım bravo demek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  19. ah sen çoook mutluu yasa çooo huzurlu yaşa bebegiim benim<3
    gülüşünü bakışını duruşunuuu yerim!
    minik meleğim!
    çook güzelsiniz ve hep böyle güzel kalıcaksınız ne mutlu size :)

    YanıtlaSil
  20. canım ne güzel bir kutlama olmuş öyle, ben geç farkettim postu :( uzun, sağlıklı, mutlu yıllar geçirin hep beraber inşallah. sevginiz bize bile yansıyor, daim olsun dilerim :)

    YanıtlaSil
  21. Nice musmutlu yıllara inşallah.Onun her yanı öyle bir yenirkiiiii.Aşçılıkta pek yakışmış maşallah.Ellerinden ne olsa yerim valla. Pasta fikrin çok hoşuma gitti tatlımçSüper bir alternatif.40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

    YanıtlaSil
  22. O kadar mutlu bir anne babaya sahip ki Alpcan bunu dun aksam kendi gozlerimle gormenin keyfini yasıyorum hala. icime sokmak istedim onun tatlı bacaklarını, yanaklarını minik kara gozlerini! Cok cok ozel bir cocuk o.. Yeni yasları ona hep ugur getirsin umarım bir dahaki yasgununde birlikte olabiliriz. Bunun dısında seninle mutttlaka Limonata keyfi yasamak istiyorum Lulucumm:) Opuyorum!

    YanıtlaSil
  23. Çok çok beğendm pastanızı..Dlerim meleğinizin hep güzellikler karşısında çok mutlu olduğu ve hep böyle çok şeker şaşırdığı br yıl olsun:D
    bu arada merak ettim diğer doğumgünlerine gidince napıyor AlpCan? Biz de aynı yolda ilerliyoruz ve içim sıkılıyor şimdiden.. doğum günlerine gitmeye başladıkça oğlum çok hevesleniyor yemek için şimdilik idare edioruz ama neree kadar?:(

    YanıtlaSil
  24. Adsiz'cim merhaba :) oncelikle cok tesekkur ederim.. Alpcan acikcasi diger dogum gunlerinde ya da evde ya da disarida bir pasta cikolata gordugunde zaten yememesi gerektigini biliyor.. aci o diyor.. Alpcan onu yemez diyor.. Yani cidden bu konuda bize hic zorluk yasatmadi.. Eger tadini ogretmezsen hic bir sorun yasayacagini sanmiyorum.. Ben boyle davetlerde de meyve veriyorum (yanimda oluyor mutlaka) Bir anne olarak sadece tavsiyem gercekten tatmasina bile engel olman.. Tadini bilmedigi bir seyi hunharca talep etmez emin ol buna.. ;) xxx

    YanıtlaSil