Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

5 Eylül 2012 Çarşamba

DAS MAÇAS

Selam,

Lizbon ziyaretçilerine keyif alacakları alternatif bir adresim var, zira şirin bir okyanus kıyı kasabasında, lokal bir restoranda tazecik deniz ürünleriyle donatılmış bir masada yemek yerken, sörf tahtalarıyla plajda salınan sörfçüleri izlemeye kimsenin hayır demek isteyeceğini düşünmüyorum. Yemek öncesi ya da sonrası plajda dalga oyunları oynamak da bu yemeğin bonusu...

Das Macas, araç ile Lizbon A7 otobanı üzerinden Sintra ve oradan da Colares istikametine doğru seyrederek ya da daha önceki postlarımda da bahsettiğim gibi, Cascais orman yolu üzerindeki küçük köyleri geçerek ulaşabileceğiniz bir kasaba. Hem Lizbon'a yakın olması hem de güçlü dalgalarına rağmen çok da popüler bir turistik nokta olmaması bizim için bu kasaba ve plajı daha keşfedilesi kıldı diyebilirim. Gün sayımız yeterliyken ana adreslerden çıkıp böyle kıyı köşe sapmalar yapmayı çok seviyoruz çünkü.. 

Bu arada Das Macas'a Sintra'dan tramvay ile de ulaşmanız mümkün. Yanı Sintra seyahatinizi Das Macas'a bağlamak kesinlikle doğru bir planlama olur diyebilirim. Sintra sakinleri tramvay yolunun harika bir doğa seyri olduğunudan bahsediyorlar. Şimdiki aklım olsa o deneyimi yaşamayı tercih ederdim kesinlikle..

Plajdaki lokal sörfçülerden ögrendiğimize göre, onlar da biz kayakçılar gibi surf-forecast üzerinden dalga kontrolü yaparak yola çıkarlarmış. Hatta bizim kasabada olduğumuz gün dalgalar pek heyecan verici olmadığından (benim açımdan oldukça heyecanlıydı oysa) dışarıdan gelen sörfçüler de olmamış o gün için..

Hikayeye göre; Praia das Maças (Apple Beach) ismini Ribeira de Colares nehrinin sahile taşıdığı elmalardan almış. Maças da elmalar anlamına geliyormuş zaten.. Plajla ilgili söylemem gereken ilk şey organize olmayışı. Büyük de bir plaj olduğunu söyleyemem. Bu bakir hali kumlara sere serpe yayılıp gerçek bir okyanus keyfi yapma fırsatı veriyor ziyaretçilerine..  Sonrasında da tavsiye ettiğim gibi sahilin hemen üzerinde bulunan restoranlarda günü mükemmel bir öğle yemeği ya da erken akşam yemeği ile taçlandırabiliyorsunuz..

Plajın neredeyse üzerinde bulunan bu restoranlar eşssiz bir okyanus manzarası da sunuyorlar. Biz tercihimizi Maças Club'dan yana kullandık ve iyi soğutulmuş Quinta da Aveleda'nın zarif beyaz şarabı ile başladığımız keyfimize hakikaten enfes bir öğleden sonra yemeği ile devam ettik. Portekiz seyahati boyunca yediğimiz her deniz ürünü bizi tatmin etmişti aslında bakarsanız, ancak Maças Club'da yediğimiz Cod Fish, Beira Mar sonrası en favori ikinci balık tabağımız oldu. Ayrıca Alpico da burada öyle iştahlı karides yedi ki; küçük tombul elleriyle ilk kez dokunduğu karidesleri ilginç buluşu, inceleme çabası ve yerken aldığı hazzı yüzündeki mimiklerden okumak bizim için muazzamdı..

Yemek arası ve sonrasında buz gibi diyebileceğim (ki ben soğuk severim) okyanus dalgalarına attığımız tekmeler, Alpcan'in yampirik adımları ve sevinç çığlıkları hakikaten nefis anılar ekledi aile tarihimize... 

Das Maças sonrası görmemiz öğütlenen Azenhas Do Mar adında bir plaj daha vardı aslında notlarımızda, lakin Das Maças’da keyfimiz çok yerindeydi ve koştur koştur seyahat etmeyi asla sevmemiş bir çift olarak günümüzü burada tamamlamayı ve hayatı kesinlikle yavaşlatmayı tercih ettik. Eğer olur da yolunuz buralara dek düşerse, bizim yerimize bir merhaba dersiniz Azenhas Do Mar’a da...

sevgiler
lulu
x












29 yorum:

  1. hem gezip hem her gezdigi yerden keyif almak, yedigi herseyi icine sinerek yemek ve bunu karşıdakine de hissettirmek herkesin harcı degil bence. senin gezi postlarını ne zaman okusam cok fena özeniyorum. her dakikasından zevk alman, en ilginc tatları deneyip keyif alman, üstelik de yanına bebişini de alıp bu keyifli yolculuktan onun da haz almasını saglaman cok takdir edilesi lüflücüm ^.^ her zaman söyledigim gibi, seviyorum sizi cekirdek aile <3
    ha bide bu alpico iyice mişlene bağlamış annesi, bu bogumlara bi dur demek lazım, salyalarıma engel olamıyorum zira <333

    YanıtlaSil
  2. Yine harika bir seyahat postu olmuş Canım ama ben Alpico'nun tipine bayılmaktan ayılamadım bir türlü Allahtan hastanedeyimde kolay ayıldım:)Allah sizi ayırmasın hep mutlu olun:)

    YanıtlaSil
  3. Lulucuumm ne guzel fotograflar bunlar surf yapanlari gorunce de bi istahim kabarmadi degil. Butun yaz bolca surf yapmaya vaktim oldugundan sevgilim sabah erkenden uyanir gidip dalgayi kontrol eder sonrada hazirlanir giderdik. Bayildim ben bu posta denizin ve boyle guzel bi ailenin oldugu hic bir post kotu olamaz zaten. tatilinizin ve mutlulugunuzun devamini diliyorum <333

    YanıtlaSil
  4. Evet evet biz de gezecegiz;)
    Yalniz ben de bi tane bogum bacakli, tombul elli Alpcan istiyorum; kumlarda debelensin, sorf yapsin:),merakla karidesleri incelesin, yesin, ben de O'nu yiyeyim;)
    Gitmemize cok az kaldi, cok heyecanliyim, senin objektifinden gordugum her seyi ciplak gozle gorecegim!
    Biz araba kiralamayacagiz, o yuzden toplu tasit olmasina cok sevindim^_^ Umarim hava da guzel olur.
    Simdiden keyiflendirdin beni Lulu'cum;)

    YanıtlaSil
  5. wallahi bu postlarla insanin canini cektiriyosun tatlim insanin alip basini oralara gidesi yiyip icesi geliyor insallah bizde gideriz de boy boy resimlerimizi koyariz birgun:))) alpcanin da bogumcuklarini gorup gormezlikten geliyorum zira cok yenilesi duruyorlar:) bu guzel keyfinize gezilerinize masallah nazar degmesin:))umarim dedigin gibi arayi uzatmadan da gorusebilirsek super olur canim:)

    YanıtlaSil
  6. Alpcannnnnnnnnnn <333333333333333333333

    YanıtlaSil
  7. alpcanın kol ve bacakları tüm yemeklerden daha iştah açıcı duruyor ama! :)

    YanıtlaSil
  8. Deniz urunu dendigind akan sular durur:)
    Bayiliyorum guzel ailenize ,sonsuza kadar mutlu ve keyifli kalin :))))

    YanıtlaSil
  9. O kadar harika resimler var ama hiç biri Alpcan kadar değil ^^ Nasıl bir tatlılıktır o *.*

    YanıtlaSil
  10. @minikkus Canimm beni nasil motive ediyorsun anlatamam ! Harika hissediyorum senin yorumlarini okuyunca.. Cok tesekkur ederim canim.. Ben Alpcan'siz eksik keyif alirim o nedenle o hep yanimizda olsun ve tam olayim ! Ve bir de ben de seni seviyorumm :)

    @Gulsah Erol Canimm tesekkur ederim.. Alpico cok yakisikli bir artiss oldu onu gormek icin de az vakit kaldi.. Ekim basi burada insallah cnm..

    @Fifthfloorovergoldenhorn Wayy cok heyecanlandim sorf yaptigini ogrenince ! Harika bir duygu olmali ! Ben cok urktum ama seyri tadina doyulmazdi.. ;) Cok tesekkur ederim ayrica iyi dileklerin icin cnm..

    @SvGLove Sevgicimmm bu post sana gelmisti zaten.. Bence Sinta ve cevre plajlarin hepsini cok seveceksiniz ama Das macas'ta ciddi romantik yapacaksiniz.. Cok eglenin tatlim !

    YanıtlaSil
  11. @essra Insallah gidip gorme sansiniz olur.. siz de gezenti bir aile oldugunuza gore mutlaka sira gelecektir diye dusunuyorum tatlim :) ve evet arayi acmadan gorusecegiz insallah..

    @my lifebook :)))))))

    @alice bence de oyleeee :)) kendi oglum diye demiyorum ama tatlidir yahu !

    @Naked Queen Canimm tesekkur ederim.. Sende boyle harika bir aile kuracaksin insallah.

    @j.d. kesinlikle ayni fikirdeyim.. Nereye gitsem ne pozlar ceksem sonuk kaliyorlar :))

    YanıtlaSil
  12. alpcan 'ın o michelin in bebeği kıvamındaki bacaklarını yemeliyiz :)

    YanıtlaSil
  13. valla ben de oralarda oldugum zaman tek eksıgım bana hayatıma zevk veren bogum bogum bacaklı buzuk dudaklı sarı sclı bır alpcanım olmaması ıdı...ne guzel kuzunun korkusunda yok ve deniz mahsullerıde yenılıyorsa gelecegın oxfordlusuna merhaba dıyebılrıız sımdıden :)

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle kocaman bir maşallahhhh diyorum :)) Siz nasıl tatlı bir ailesiniz ne şekersiniz ne pozitifsiniz öyle, o Alpico nedir öyle, o boğumları tek tek öpmek gerek!!! :) Plaj fln çok güzel de siz daha şahanesiniz :) İlham veriyor, mutlu ediyor güzel postların :) Ayrıca bir gün ayarlayalım da bir kahve içelim artık aaa :)

    YanıtlaSil
  15. Maşallah bu güzel aileye... Çok güzel görünüyorsunuz. ve ne mutlu bize ki senin gezdiğin yerlerin görsellerinden biz de nasipleniyoruz :))) yine çok güzel bir gezi postu olmuş... ama ben de en çok bu Alpcan miniğne ba-yı-lı-yor-um....

    YanıtlaSil
  16. Senın gezı postlarına bakınc acılen bır yere gıtmm gerektıgını hıssedıyorum cogunlukla da senın anlattıgın yerlere:) gercekten oyle guzel anlatıosun kı ınsanın aklını celıyosun:) cekırdek aıle fotonuza bayıldım:) masallah demeden gecmıım:)

    YanıtlaSil
  17. lulucummmm su alpının uslu oldugu lopurdek butlarından bellı , bız kuzumu oldukca duzelı beslecekte loplop degıl cunku totosunda 35 tane fısek var yerınde duramıyor chukym benım allahım onlara saglık versın ınan bana hayatımda yaptıgım en guzel tatıl kuzumla olan tatılımız dı ve 3. aydan ıtıbaren hıc bırakmadk hep yanımızda tatıllerde kuzularla tatıl ask kokuyor resmen. Alllah tadınızı bozmasın saglık dolu gulerınız olsun ısallah. Ve umarım cok guzel bır yazlıgın olur , kuzumdan sonra bbende ıstemeye basladım keza hıc sevmezdım:)))) Ask kokan fotolar bayıldıgım denız mahsullerı ve mıs kokan okyanus harıka gorseller ve alpılı bu posta bayıldım ben..Sevgıler canım

    YanıtlaSil
  18. Lulucum bayıldım bu posta. İlgi alanım olduğu için cod fish fotoğraflarına içim gitti. Alpcan ne kadar tatlıymış
    ilk defa görüyorum. Allah nazardan saklasın çok şirin, çooook. Bodrumda da keşke böyle kumsallar olsa. portekiz evi de ayrı güzel. ellerine sağlık. harika bir tatil olmuş belli. sevgiler, yıldız
    http://tuzvekarabiber.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. @Rainbow Gatherer Hadi hep beraber yiyelimm :))

    @Graze Happy Sanirim o bogum bogum tatli prens/prenses sana cok yakisacak.. Gelecegin oxfordlu Alpcan'i da cok hosuma gitti..

    @Lunapark Queen cok Tesekkur ederim tatlim.. :)

    @Alev Ozkan Alev'cimm cok tesekkur ederim canim.. Ben de bayiliyorum senin guzel kizlarina ;) Instagram prensesleri onlar :)

    @zeys Zeynep'cim beni cok mutlu ettin ! Sahiden boyle hissediyorsan amacima ulasiyorum demektir.. Boyle keyif aldigim anlari herkes yasasin istiyorum ! Umarim gidip gorme sansin olur tatlim..

    @Kokosss ;))) kelebek Yasemin'cimm gonlı guzel tatlim benim.. Dusundugun tum iyi dilekler sana geri donuyor biliyorsun..

    @tuzvekarabiber Yildiz'cim tesekkurler tatlim.. Benim postlarimda senin ilgini cekecek dish ler her zaman mevcut.. takipte kal tatlim ;)

    YanıtlaSil
  20. amazing photos and the food looks delicious

    http://www.alwand.co.uk/

    YanıtlaSil
  21. Alpcanım:) adamım, acıma indir karidesi gövdeye ekmeksiz götür yavrucağım :)) ohhh afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  22. Lulucum, sonunda dondum post ziyaretlerine, cok ozlemisim, ilk senden basliyorum : ) Alpico super rol calmis bu postta, ye onun bogumlarini bileziklerini benim icin de birazcik : ) Ne kadar sanslisin, harika yemek yiyen bir yavrun var, karides yavvvvv sastim kaldim, oglumla karsilikli yemek yemeliler de bizimki de heveslensin : ) Plajdaki aile resimleriniz cooook tatli : ) Bir de o sarap resimlerini de cok sevdim, ucuk mavi gibi bazi resimlerde rengi : ) Tatilden ariycam seni anlaticaz : )

    YanıtlaSil
  23. Lizbon'da tam 6 ay yaşamıştım, üstelik o zamanlar çok zarif bir kız arkadaşım da vardı. Das Maças'a da gelmiştik. Cennette gibiydim. O yüzden yazınız ve fotoğraflarınızla geçmişe döndüm. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  24. Alpcan dünyanın en tatlı bebeği olabilir mi acaba? :) bir dahaki bez çekimlerimizde onu kullansak böyle marketlerde insanlar güzel bebek nasıl olurmuş görse tatlım? :) maşallah diyorum. Portekiz sahilleri, taze deniz ürünleri, parlak güneş insana nasıl mutluluk veriyor. Bitmesine alışamadığım yaza geri götürdü beni bu post, yüzümde kocaman bir gülümseme ile kalakaldım Lulu’cum :)hep böyle mutlu olmanız dileğiyle..:))

    YanıtlaSil
  25. Seafood olayi beni bitirdi, cok sevdigim icin ve su an organize sanayi bolgesinde yani seafood a erisimim olmayan bir yerde oldugum icin yemek fotolarina bakmadan gectim, o derece severim yani :)

    Alp de cok tatli bi baby yahu
    masallah :)

    www.stylishtimes.net

    YanıtlaSil
  26. Portekize geçen bir arkadaşımda gitmiş anlata anlata bitiremiyordu. Doğrusu senin fotoğraflarda çok güzel. Sanırım öteye atılan Portekiz ziyareti ön tarihlere alınacak :) o tombiş yanağı da öp benim için :)

    YanıtlaSil
  27. nasıl gitmek istedim şimdi ben de oralara, bol şarap ve deniz mahsulü diyarlarına ama tabii içebileceğim bir zamanda :) Bayılıyorum ben size ailece, söylemiştim sanırım, ayrıca o Alpcan ın boğumlarını da yerim, bunu da söylemiştim sanırım :))

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  28. Alpico nun o boğum boğum bacaklarını kollarını yerim yaaa, maşallah çok tatlı bişiiii.. hiç büyümeseler, hep böyle kalsalar keşkee :)

    YanıtlaSil
  29. Luluuuuu! :)
    Az once Minikkusu mimlediğin posttan buraya ısınladım kendimi, oh bee! Ancak mailler ve işleri duzene koyup blog ziyaretine basladım dusun halimi! Sen de vize alamamıssın geric cok uzuldum, son dakka bombası olmus resmen!
    Senin gezi notların o kadar isime yarıyor ki okurken bi yandan not alıp yeni yerler ve yemekler yzıyorum ve hepsini denemek icin sabirsizlanıyorum:)
    O Alpiccolo'nun piccolo ellerini benim icin isirir misin? O Michelin bacakları da lütfen:)

    YanıtlaSil