Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

16 Ağustos 2012 Perşembe

BOCA DO INFERNO

Selam,

Portekiz tavsiyelerine devam.. 
Bu kez sahne Boca Do Inferno'nun...

Boca Do Inferno ya da Portekizlilere göre Hell's Mouth (Cehennem Ağzı); okyanusun azgın dalgalarıyla adeta kırbaçlanarak oluşmuş çok geniş bir kayalık amfiteatr ve uçurumlu jeolojik bir oluşum olarak tanımlanabilir. Hatta dünyanin en iyi jeolojik oluşum örneklerinden biri olarak da kabul ediliyor kendisi. Dramatik bir ismi olması, dalgaların yüzyıllar içinde küçük bir mağarayı yerinden söküp alıp, denizin içine çekmesi ve ardında minik bir koy ve doğal bir kaya kemeri olusturmasından kaynaklanıyor.

Yaz aylarında tatlı tatlı kayalara dokunan Atlantik dalgaları, kış aylarında bu kayaları adeta dövüyor olurmuş. Seyre daldığımızda hem etkileyici bulup hem de tüylerimizi ürperten bu manzaranın kış aylarındaki görüntüsünü hayal etmeye çalışmak bir hayli huzursuz edici, zira kış aylarında kayalara çarpan ve hızını alamayan dalgalar mağaranın içine girer ve kaya kemerinden de öfkeyle geri püskürürmüş.. Yerliler, bu püskürmenin adeta bir volkan patlaması gibi olduğunu söylüyorlar.

Çünkü doğanın gücü......

Boca do Inferno'nun bir de tarihte önemli bir yeri var. Ünlü astrolog, sihirbaz ve okültist (medyum gibi bir anlamı var) olan Aleister Crowley 1930 yılında şair Fernando Pessoa'nın da yardımıyla burada kendi ölümünü organize etmiş. Ama zaman içinde aslında ölümünün bir oyun olduğu, hayatındaki bazı karanlık olaylar yüzünden kendine ölüm süsü verdiği ortaya çıkmış..

Lizbon şehrinin hemen yanı başında bulunan Cascais kasabasına yalnızca beş dakikalık bir mesafede bulunuyor Boca da Inferno ve özellikle de Cascais ziyaretçileri tarafından asla es geçilmiyor. Cascais'ten buraya ulaşmanın en kolay yolu Portekiz'in en sevimli bisiklet yolu olduğu söylenen sahil yolunu kullanmak. Cascais Marina ve Avenue Rei Humberto Ii de Italia'yı geçtiğinizde Boca do Inferno’ya da kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ziyaret etmek için bir zaman sınırlaması ya da ücretlendirmesi bulunmuyor, ama tavsiye edilen daha çok gün batımı vakitleri.. 

Boca do Inferno'da başka ne var derseniz; hediyelik eşyalar satan bir dükkan ve dükkanın önünde kurulan birkaç tezgah.. Bunlar dışında çevrede başka bir alternatif -en azından 2012 yılı için- bulunmuyor. 







25 yorum:

  1. Her zaman ki gibi harika bir post olmuş:)Fırsatım olsa hemen uçağa atlayıp gitme etkisi yaratıyor insanda:)

    YanıtlaSil
  2. Kiskanmiyorum seni gordukce bu mutlu hallerini seni daha cok seviyorummm hep yuzunuz gulsunnnn ❤❤❤❤

    YanıtlaSil
  3. sizin fotolarınızla renklendiği için bu post tam benim istediğim tarz olmuş :)yine herzamnaki gibi bayıldım fotolara... hele kalp yaptığınız şahane , çalınmalık bir fikir olmuş.

    ama itiraf etmeliyim ki kremalı bisküvü number one

    YanıtlaSil
  4. offf bu fotoğraflar ne böyleee! çok güzeller bayıldım!:)

    YanıtlaSil
  5. ne guzel demissin tam kremali biskuvi :)) fotograf yine cok guzel canim sen anlatmaya devam et ben yaziyorum buralari bir koseye heheh:))

    YanıtlaSil
  6. ay lulummmm bu ne guzellık bayıldım sana ve askınıza kocaman masallah dıyorum , guzel fızıgın ıcın kocaman alkıs yaparken alpının o sarı saclarını koklayıp yumık ellerını yıyorum masallah uslu kuzu..benımkı oarada olsa kesın kosmak ısterdı :))) son tatılımızde adı fırtına kamıs tum otel tanımıstı:)))

    YanıtlaSil
  7. portekiz'i gidilecek yerler listeme sen soktun lulucumm sen sorumlusun bundan haberin olsun ;)

    YanıtlaSil
  8. yine enerji patlaması!! alpcan yine çok şeker daha bir sarıymış sanki saçları:)
    bende tatili bekliyorum son 2 gün :)) sana da sevdiklerinle güzel bir bayram geçirmeni ve güzelce tatil yapıp, keyfinize keyif katmanızı diliyorum:)

    YanıtlaSil
  9. çok neşeli fotolar =) gerçekten bakınca sonsuzluk duygusu hissediyor insan,denizin olduğu heryer çok güzel.

    YanıtlaSil
  10. @Gulsah Erol Tesekkurler hemsire.. boyle hissetmene coook sevindim :)

    @Gun-el Eva'cimmm cok tatlisin kiskanmiyorsun cunku senin yuregin o kadar guzel ki ! Hepimiz icin ayni dilekler kabul olsun insallah !

    @DeNiS' Lovely CoLLection canimmm fikrim senindir.. Hemen uygula ve bir postunda kullan cok neseli :))

    @CMOS Cok tesekkurlerrr canimmm !

    @essra Hehe yasasin.. tatili sevenlerden boyle kenara yazdim yorumlari almak muhtesem benim icin.. :) Umarim gitme gorme sansin olur ;)

    @Kokosss ;))) kelebek Utandirma beni yahu ! O senin guzelligin.. Senin kuzunun canavaryuslugu dillere destan instagramda olay zaten.. ama elime gecirince hic sansi yok o nanaklarin :)))

    @alice Burcu guzeli ! Eger gider ve seversen bu sorumlulugu hakkiyla yerine getirmis olurum :)

    @sonsuz dekorasyon Guneste iyice acildi ama bu haftaki tatilde iyice acilir diye dusunuyoruz :)) tatil planin Alacati ise cooook sevinicem, twitter'dan goruselim hemen :))

    @Rainbow Gatherer Gokce'cim ne dogru demissin.. Aynen o duyguyu hissettim ucsuz bucaksiz okyanusa bakarken.. Ve kesinlikle deniz etkisi tartisilmaz bir enerji ;)

    YanıtlaSil
  11. yine biraz fazla güzelsiniz siz <3
    kremalı büskuvini yeminle yerim bak, şakam yok! biliyomusun istanbula geliyoruz biz bu gece. ani bir karar degisikligiyle:) dogru düzgün otel bulamadıgımız icin 30 agustosa erteledik deniz tatilimizi:) peki bunu neden anlatıyoum sana? cünkü yine istanbula geliyorum ve siz gidiyosunuz:(
    bide bişeyi coooook merak ediyorum bebeyim, sen bu alpicoloyu tam olarak nerende büyüttün cok afedersin ama? :D yani göbek yok, basen yok, kız cocugu gibi bi tip var karşımda. böyle manzaralar görmeye alışkın degilim ben yaa, lütfen, lütfen diyorum bak :P

    YanıtlaSil
  12. Lulu tatile gidiyorum o yüzden sadece bu postunu okuyabildim ama fotolara bayıldım! portekize de hic gitmediğim için listeme yapılacaklar arasına koydum boca do infernoyu. iyi bayramlar öptüm çok

    YanıtlaSil
  13. Hahhh tamam iste sende benim gibisin cok gezilmeyen gidilmeyen bilinmeyen yerleri kesfetmeyi sevenlerden... Ahsen oyle dedi ikimizin postlarini benzetiyormus, bakarken benzer seyleri hissediyormus :))) ozaman yeni tatil postlarini bekliyorum sabirsizlikla :))

    YanıtlaSil
  14. Lulucummmm, tatilden ancak bakabildim bloguna, ve bol senli bir post gormek cok iyi geldi. Simarikliklarinizi cok sevdim, ve mini sortun ve gobek dekoltenle fiziginin muntazamligi daha da belirgin olmus, cok begendim. Yerler ise etkileyici cidden, ve urkutucu de. Canim simdiden size harika bir Alacati tatili diliyorum, ve iyi bayramlar : ) O biskuvi tatlisini benim icin de bir op : )

    YanıtlaSil
  15. Afferin Yavru kuşa yaa, oh miss gibi uyumuş :)) büyüyünce gezgin olacak gibi:)

    YanıtlaSil
  16. sen de benden, yeni tatil postları gelecek ben daha italyayı tek postla bıraktım:) senden de yeni postlar bekliyoruz, iyi tatilller, tadını sonuna kadar cıkarın yine;)

    YanıtlaSil
  17. Harikasınızzz maşallah:) iyi tatillerrr mckkss

    YanıtlaSil
  18. selaaaam !!
    ne güzel bi post olmuş bu böylee :) enerjik,ışıl ışıl :)

    Bu arada blogumda Forever New kolye çekilişim var katılrsan çok mutlu olurum :)
    sevgilerr,bol gülücükler
    http://sinemspinkdiary.blogspot.com/2012/08/forever-new-kolye-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  19. Chicagoda gunun ilk isiklarini penceremden izlerken, elimde cay bardagim keyifle okudum yazini;) sonundaki mesaji da cok sevdim. Nerede olursak olalim hayattan yasadigimiz andan keyif almak cok onemli!
    Fotograflara bayildim. Alpico da cidden kremali biskuvi tadinda;)
    Operimmm

    YanıtlaSil
  20. Portekiz hic merak etmedigim ve sanirim o sebepten gitmedigim tek Avrupa ulkesi. (polonya ve estonya ile birlikte ki onlari pek kaale almadim zaten :p) (ve evet litvanyaya bile gittim, yillarin ihracatcisi olunca malum boyle ic acici ulkelere de gidiliyor)

    Neyse Portekize gelecek olursak paylastigin fotograflar o ulkeyi merak ettirdi dogrusu :)

    http://www.stylishtimes.net/

    YanıtlaSil
  21. kayalıklar gerçekten çok etkileyici! insan kendini kaybeder orada walla :D
    hepiniz çok tatlısınız, sen (zara çocuk :P) şortunla bıcırık bi kız çocuğu olmuşsun, alpico'nun ablası! :D

    YanıtlaSil
  22. lulumm herzmnki gibiii harikasınn o alpicoyu yemek istiyorum... seni de onuda öperim sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Cekirdek aileden kardese kadar ne tatlisiniz siz yahu! Ama en cok kremali buskuvi sevdigimden favorim belli<3
    Lulu'cum Eylul 22'den Ekim 1'e kadar rehberim olacak bu postlarin bir bir notlarini aldim, aklima yazdim;) Cok heyecanliyim;))

    YanıtlaSil
  24. Lulu’cum bu karelere bakarken ortamın doğal güzelliği kadar etkilendiğim başka bir şey daha oldu. Kendi kendime ben de bu kadar güzel, fit ve tatlı bir anne olabilecek miyim acaba diye sormaktan kendimi alamadım :) minik kremali bisküvin de sen de öyle güzelsiniz ki, hep böyle mutlu olun yüzünüz gülsün inşallah :)

    YanıtlaSil