Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

11 Temmuz 2012 Çarşamba

BEIRA MAR RESTAURANTE - CASCAIS

Aslına bakarsanız kapitalist düzenin yaptırımlarından biri olarak gördüğüm Anneler Günü, Babalar Günü ya da Sevgililer Günü gibi özel günleri önemseyen biri değilim, ancak dürüst olmak gerekirse Alpcan'ın aramıza katılışı sonrası Babalar Günü bana bir nebze de olsa sevimli gelmeye başladı. Neticede içinde içten bir sevgi paylaşımı varsa nasıl reddedilebilir ki böyle paylaşımlar? Biz de fazla patırtı kütürtü koparmadan ve maddi beklentiler içine de girmeden kendi aramızda sevgiyle kutluyoruz bu günü, daha doğrusu ilk babalar günümüzü bu şekilde paylaşmıştık... 

İkinci kutlama Portekiz seyahatimize denk gelince, seyahat öncesi kafamda harika bir akşam yemeği planı yapıp, Cascais'te bulunan ve tavsiye edilen iyi deniz ürünleri restoranlarından birine; Beira Mar 'a rezervasyon yaptırdım ve yerimizi garantiye aldım. (Adres: Rua Das Flores No.6 2750-348 Cascais/Portugal)

Başlangıç ve ara sıcaklara bayıldığımız hatta karideslerin tazeliği ve bizim kendisine olan düşkünlüğümüz yüzünden birkaç farklı pişirme tekniği ile karides denemesi yaptığımız, ana yemekte seçtiğimiz balık için çok fazla heyecanlanmayıp, yediğimizde bizi hakikaten şaşırtmasına şaşırdığımız bir akşam yaşadık Beira Mar'da.

Ana balık tercihimiz şefimizin de yardımıyla Robalo Forno oldu. Şef, okyanusun derin ve soğuk sularında yaşayan büyükçe bir balık olması nedeniyle tadının da bizim alıştığımız balık lezzetinden uzakta olacağını söyledi işin en başında, ama uygulatacağı sos ve pişirme tekniği sayesinde bu farkı bize en minimumda hissettirmeye çalışacağını da ekledi.. Güvendik kendisine.. İyi ki de öyle yapmışız.. Hakikaten enfes bir lezzet deneyimiydi yaşadığımız..

Bir balık akşamına elbette beyaz şarap ile eşlik etmek icap ediyor, benim de kırmızı şaraba karşı mesafeli oluşum yurt dışında bizi hep balık ve deniz ürünleri gecelerine itiyor zaten.. Damak zevki gelişen bir şey, aynı insanın kendi gibi.. O yüzden bu tavrım ileride değişir mi bilemiyorum, ama Portekiz'de de beyaz şarap anlamında çok tadında denemeler yaptık beyaz şarap sevdam yüzünden.. Gerçi bir yandan da içtiğin şaraptan çok bulunduğun ortam ve hissettiklerin belirliyor şarabın lezzetini.. Buna çok inanıyorum. Belki de o yüzdendir zaman zaman seyahat anında bayıldığın bir şarabı yanına alıp ülkeye getirdiğinde aynı lezzeti bulamamak...

Lafı uzatmadan şarap ile ilgili edindiğimiz bilgilerden de biraz bahsetmek istiyorum size..

Her ne kadar şarap konusunda pazar lideri Fransa ve İtalya ülkeleri olsa da Portekiz'in de şarap konusunda iddialı olduğunu bilmek gerek. Bir kere yerli halkın söylediği ve bizim de aklımıza yatan en doğru şey; zaman içinde Portekiz'in sessiz sedasız kendi üzümlerini geliştirmesi olmuş. Bu gelişim, ülkeyi belli başlı üzümler yerine farklı üzümlerde bir adım öne taşımış yıllar içinde.. Porto şarabının haklı başarısı bu bakış açısından geliyor olmalı.. Meşhur yeşil şarapları vinho verde ise mutlaka denenmeli, notlarınızda olmalı. Tam olgunlaşmadan hasat edilen soğuk bölge üzümünden elde edildiğinden tadı asidik, ama içimi çok keyifli şarap örnekleri var....

Madeira, Portekiz'in en ünlü şaraplarından biri kabul ediliyor. Birçok üzümün bir araya gelmesinden elde ediliyor ve içinde bulunan üzümlerde arasında Malvasia üzümü de var. (tatlımsı olmasına rağmen kupaj kullanımında seviyorum ben bu üzümden yapılmış şarapları) Biz tatlı şarap sevmediğimiz için daha kuru olan şişe denemeleri yaptık genelde, nefisti.

Bizim yemekteki şarabımız Seleçao Do Enologo oldu. Nefis bir beyaz şarap örneğiydi diye düşünüyorum, özellikle de aperitifler ya da hafif yemeklerle çok yakışacak bir lezzetti. Ferahlatıcı, hafif hafif geldi.. Bir ilkbahar sabahı gibi...

Yemek sonunda aslında ağzımızın tadı çok yerinde olmasına rağmen şefimizin balık sofrası tatlısız olmaz ısrarı ile çikolatalı kekleri Bolo Chocolate ortaklaşa denendi. Kekin yanına da -artizan olmasa da- dondurmamızı eklettik, mis gibi bir kapanış oldu.. 

Hep birlikte ve nice keyifli kutlamalara diyorum..

lulu
x

 






 





26 yorum:

  1. herşey enfes görünüyor ama aldığın keyfi o kadar güzel yansıtıyorsun ki insanın orada olmak istememesi mümkün diil! :)
    imkanım olsa gördüğün, yazdığın her yere gitmek isterim o kadarını söyliim :))
    xx <3

    YanıtlaSil
  2. ah ben belçikaya gittim de midye yiyemedim diye nasıl üzülüyorum bilio musun??içime dert oldu bak şimdi:((

    YanıtlaSil
  3. Tatlim tum postlarina masallah diyesim geliyor:) neseniz hep boyle bol olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Umarim bir gun buraya yolum duser!!! Hersey cok guzel gorunuyor! Tabii senin anlatiminla da daha cok degerleniyor,

    YanıtlaSil
  5. yakışıklılara kocaman bir maşallah :)
    Deniz ürünlerinin hiçbirine hayır demem ama o kadar güzel anlatmışsın kii çok merak ettim :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle bende gitmek istiyorum ozellikle senin postlarindan sonra:) nice mutlu babalar anneler gunleriniz olsun cnm...

    YanıtlaSil
  7. Canım benim her şey o kadar neşe dolu ve o kadar pırıltılı görünüyor ki her seferinde defalarca maşallah diyorum. Mutluluğunuz daim olsunnn. Öptümmm :)

    YanıtlaSil
  8. @Wear A Smile yorumunun beni ne kadar mutlu etti biliyorun Ahsen'cim.. Cok tesekkurler ! Duygularimi bu kadar iyi hissetmeniz harika :)

    @Gulumse ahh ahhh bir daha gitmelisin tatlim.. Insallah firsatin olur ;)

    @Aysun Karaalioglu Tesekkurler fisigim :) Bende kocaman bir amin diyor hepimizin nesesi mutlulugu sonsuz olsun diliyorum !

    @Ozlemce-lik Umarim yolun duser tatlim hatta dussun bence cunku ayrica da butigin icin sahane secenekler var ;)

    @darkolivee ahh cok tesekkur ederim :) Deniz urunleri sevem biri icin Portekiz'in tum kiyi seridi bir cennet ;)

    @zeys Zeynep'cim bir sonraki yaz icin bir plan yaparsin umarim ;) Ve cok tesekkur ederim cnm.. darisi sizin de basiniza.. ;)

    @Sevgi Sevgi'cim ozlemistim yorumlarini.. Tesekkur ederim tatlim ve umarim seninde harika bir ailen olur ileride ;)

    YanıtlaSil
  9. yine cok leziz bir post yapmissin canim:) sizede yine kocamanindan bir masallah :)

    YanıtlaSil
  10. ayy ne güzel fotolar acıktıımm ! :)

    http://nazlibabaoglu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. @sansli anne tesekkurler tatlim.. :)

    @Nazli Babaoglu hmmm sanirim bu lezzetlere suan cok cok yakin ve istedigine hizlica kavusabilecek bir konumdasin.. ;)

    YanıtlaSil
  12. ayyy ben bu yiyecekleri görmemeliydim :) hetbiri de ennn sevdiğim yemekler :P

    YanıtlaSil
  13. yemekler enfes görünüyor. Midye ve moules marine hastası birisi olarak likeeeee :))

    YanıtlaSil
  14. Lulucum, bayildim bu mamalara ben, sunumlari da cok zevkli, lezzet konusunda ise sana guvenim sonsuz, tecrube ettim ;) Bir de o kadehli resimler cok hosuma gitti ; ) Hemen bin kere masallahimi da ekliyim, nazar boncuklari lazim bu guzelliklere, butun ozel gunleriniz boyle guzel kutlamalarla dolu olsun : )

    YanıtlaSil
  15. @rainbow gatherer @trendydolap caniniz ceksin istemem daha fazla ama hepsi muthisti kizlar :)

    @lila moonlight Aylin'cim aksamki karideslerde nefisti degil mi ?? Bende ilk kez yedim ama yeniden gidip yiyesim var :)) daha nice keyifli denemeler yapacagiz birlikte insallah :) harika bir hafta sonu olsun hepimize :)

    YanıtlaSil
  16. Lulu hastasıyım deniz ürünlerin gecenin bu saatinde ağzım sulandı :)

    YanıtlaSil
  17. nasıl bir masa nasıl güzel yemekler yarın çeşmeye gidiyorum akşama menü belli oldu BALIK:)) çok cnm çekti bayılıyorum sizin bu gezmeler tatiller süpersini aman nazar değmesin beylerinde çok tatlı çıkmışlar fotoda:)

    YanıtlaSil
  18. @Bolat gecenin bu saati sana bunu yapmak istemezdim Bolat :P

    @sonsuz dekorasyon harikasin ! Cesme sevdani biliyorum.. Cok eglenin.. ve cok tesekkur ederim tatlim ;)

    YanıtlaSil
  19. böyle her lezzetten çekinmeden tadan ve tadını çıkara çıkara yaşayan insanlara o kadar özeniyorumki anlatamam. işte sen de tam olarak o tarife uygunsun kuşum. benim gibi bilmedigi şeyler dışında şeyler yemeye hic alışkın olmayan birini bile iştaha getirecek kadar enfes tabaklar görüyorum orda.
    maşallah pek bi gezmeler tozmalar sürprizler filan, sizin gibi inanılmaz bi aile olmak herkese kısmet olmaz bence. çok tatlısınız. yakışıklıların ve sen, maşallah size.
    anlatmaya devam, nası olsa bunların coguna gidecek zamanım olmıycak, en azından gitmiş kadar olayım seni dinlerken hehe :)

    YanıtlaSil
  20. yedıklerınız sızın o guzel mıdenızde kalsın ben son fotograftakı baba ogul askı ıle karnımı doyurucagım

    YanıtlaSil
  21. @minikkus cok tatlisin yaa ! Insanin hic tanimadigi birinin ruhuna dokunmasi muhtesem bir duygu.. Tesekkurler ve emin ol sizde en az bizim kadar harika bir aile olacaksiniz ;)

    @Grace prensesimmm o kare benimde favorim ! Sanirim kocisin ofisine guzel bir ani olarak hediye gidecek cok yakinda.. ;)

    YanıtlaSil
  22. varyaaaaa bayıldım bu posta yakısıklıların ve sıze kocaman masallah dıyorum sonrada kalamar karıdes hastası olarak bu aksam yemegını belırlıyorum..her gununuz boyle gecsın lulucum

    YanıtlaSil
  23. Süper her bir detayı anlatışın ve fotoğraflayışın, olsa sanırım şu anda hepsini yiyebilirim üzerimde 3d etki yarattı :))) not aldım burayı, ve de mutluluğunuza maşallah diyorum bebiş dünya tatlısı :)))

    YanıtlaSil
  24. @Kokosss ;))) kelebek tesekkurler tatlimcimmm :)) hepimizin saglik ve huzur dolu gecsin tatlim..

    @BeTwin Us Giz'cim cok tesekkurler nazik yorumun icin.. 3D ekti birakmak herkese nasip olmaz sanirim koltuklarim kabardi :))

    YanıtlaSil
  25. Alpico`nun babasina da boyle bir kutlama yakisirdi. muhtesem bir organizasyon yapmissin. masa, yemekler, sunum hepsi cok zevkli. daha nice Cupcake kutlamalariniz olsun:)

    YanıtlaSil