Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

24 Haziran 2012 Pazar

CASCAIS


Cascais, Lizbon şehrinin 30 km uzağında kalan minik bir balıkçı kasabası.

Kasaba,1800'lü yılların başında Fransız general Junot'un askeri merkez olarak kullandığı bir binaya sahip. Bu bina daha sonra Kral I. Luis'nin yazlığına ev sahipliği yaptığından diğer aristokrat aileler tarafından da yazlık olarak tercih edilmeye başlanmış. Bu da kasabada diğer saray ve konutların yapılmasını ve zaman içinde de popüler bir tatil beldesi olması gibi bir sonuç doğurmuş. Cascais hakkında bilmeniz gereken ilk şey; mimarisinin güzelliği ve sizi her sokakta büyüleyecek olması.. En basit ve gösterissiz görünen evlerin bile detaylarda saklı güzellikleri olduğunu söyleyebilirim..

Sokak ve cadde isimlerinin henüz Lizbon’a geçmeden burada da seramikler üzerinde yazılı olduğunu görmek hoştu. Hatta seramik kullanımı öyle yaygındı ki; Lizbon'a göre çok daha yeni bir yerleşim yeri olduğundan bu kadar geniş bir yelpaze beklemediğimizi söyleyebilirim. Kasaba meydanı yani Town Hall/Pacos do Concelho civarında birçok örnek hızlıca gözümüze çarpmıştı, ancak asıl güzelliklere de kasaba merkezinden uzaklaştıkca rastladık..

Cascais'in bir balıkçı kasabası olması, hayalimizdeki gibi bolca balık ve deniz ürünleri sofralarına oturup, mis gibi şaraplar yudumlamamızı sağladı. Portekiz kıyılarında olduğunuzda Atlantik Okyanusu'na karşı içilen bir kadeh iyi soğumuş beyaz şaraptan daha keyifli bir tavsiyem olur mu, inanın bilemiyorum. Seyre dalınacak muazzam bir sonsuzluk hissi ve baktığınız dev okyanus sularının arkası Yeni Dünya..

Genel olarak kasabanın Camoes Square ve çevresinde birçok restoran ve bar seçeneği bulabiliyorsunuz, ama kasabanın ara sokaklarında çok daha keyifli restoranlarda lokal dokunuşlar bulmanız mümkün oluyor. Bu kasabanın lezzetlerini ara sokaklarda koklaya koklaya bulun derim.. Bu sokaklar içinde çok lezzetli bir yemek yemenin yanında, mekandan da müthiş keyif aldığımız Restaurant Warehouse 22 notlarınıza girmeyi hakedecek iyi bir adres. Deniz ürünlerine doymak için Michelin tavsiye listesinde de yer bulmuş Beira Mar ise kesinlikle yıldızlı bir tavsiye!

Cascais'te konaklama adına bol miktarda Guest House'a rastlayabilirsiniz. Bu konaklama evleri hem derli toplu hem de oldukça ekonomik oluyorlar. Eğer otel insanıysanız otel fiyatları genel olarak otellerin okyanus manzalı oluşu veya geçmişte önemli kişilerin yazlık evleri olmaları nedeniyle bir hayli yüksek kalıyorlar, bunu bilin. Diğer seçenek ise; bizim çok sevdiğimiz ve ülkemizde de seyahat severler tarafından daha sık kullanılmaya başlanan Airbnb ile ev kiralama şansı... 

Cascais; sevimli kıyı şeridi, marinası, seyredilesi dalgaları, okyanus kenarı plajları, sörfçüleri, kasabaya yakın uçurumları, dar sokakları, şirin merdivenleri, seramikleri ve lokal lezzetleriyle bize kendini çok sevdirdi hakikaten. Seyahatimiz boyunca bu kasabada konaklıyor olmak ve kendisiyle çok daha yakın bir iletişim kurabilmek bize kendimizi çok iyi hissettirdi. Belki Cascais seyahat etmek için planlayacağınız ilk Portekiz destinasyonlardan biri olmayabilir, ama Lizbon'u ziyaret edecekler icin Lizbon’a en yakın kıyı kasabası olması nedeniyle bir gün ayrılabilir diye düşünüyorum. Hatta Cascais'de bir gün konaklarsanız, kıyı şeridinde bulunan diğer yakın köy ve kasabalara da zaman ayırabilirsiniz..

Sanat ve müze severler; 

* Museo do Mar ile deniz yaşamına dair keyifli bilgiler edinebilirsiniz.

Castro Guimaraes; Cascais'in en ilgi çekici binası. Hem Gotik hem seramik hem de Arap havasına sahip ve bir koleksiyonerin kendine ait sanat eserlerine ve ev eşyalarına ev sahipliği yapıyor.

sevgiler
lulu
x



 

 
 


24 yorum:

  1. Icim acildi su an,her sey ne kadar da guzel!! Postlari okurken Atlantigin ruzgarini yuzumde hissettim resmen:)) Alpcanin bacaklari tam isirmalik ya,cok tatli:)

    YanıtlaSil
  2. Merakla bekliyordum bu postu:) cok seviyorum minik balikci kasabalarini. Yilin 1 ayini gecirmek icin ideal yerler cidden. Umarim evren duyar mesajimizi:)
    O porselen cadde isimleri cok Cupcake:)
    Alpcan'in Portekiz plajlarini fethettigi fotograflara instagramda bayilmistim zaten! Minik kurabiye adam tatilde postu da hazirlamalisin!
    Ve tabiki Portekiz lezzet postunu da istahla bekliyorummmm

    YanıtlaSil
  3. 24-28 Eylul'de Lisbon'a gidecegiz. Konferans icin olsa da, 1 gun kacamakla Cascais'a gitmek lazim! Bu kadar guzelligi bir de kendi gozumle gormemiz lazim. Her bir tavsiyeni de not edecegim Lulu;)

    YanıtlaSil
  4. Lulucum yarin tatile godecegiz bİlg ortadan kaldirildi cepten girdimm guzel postun icin;)) bayilddim evrene mesajina o seramik yazilara okyanuaa degen o pofidiklere masallah size dort goz alpiyi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  5. gerçekten kartpostal gibi bi şehirmiş.. ne kadar farklı görünüyor buralardan..
    sessiz sakin ve romantik bir kaçamak için harika bir yere benziyor, umarım siz de çok eğlenmişsinizdir! :)
    ayrıca okunuşunu yazmana gerçekten çok sevindim kendi kendime düşünmüştüm acaba böyle mi okunuyor diye :))

    YanıtlaSil
  6. @Safakslook Safak'cim sana yakinlasmistim ruzgari hissetmekte cok haklisin ;) Alpcan'in daha ne pozlari var gormelisin..

    @GoNcha GoNcha Gonca'cimm cupcake postlarla seni ve cupcake bebegimizi mutlu edecegim bir sure.. ;) Alpcan icin ayri bir post yapacagim kesinlikle.. Inanilmaz guzel pozlari var kucuk veletimin :) Evren mesajimizi almistir eminim.. Iyi niyet ile edilmis tum dilekler yerini bulur :)

    @SvGLove Sevgi'cim o 1 gun kacamak hali seni cok baska bir yere goturecek emin ol ! Lizbon sehir halinden bi anda orman ve denizin muhtesem havasinda olmak fazlaca keyif vadediyor ;)

    @Kokosss ;))) kelebek Tatlimm size harika bir tatil diliyorum... Telefonu bilgisayari at bi kenara.. Arada sirada goz at bizi unutma yeter.. Kuzuna da kocaman opucuklerrr :))

    @Alice Burcu'cum cok keyifli bir seyahatti.. Dinlenmedik ama kesinlikle kafamiz degisti ve dunya gorusumuz farkli bir deneyim daha kazandi.. Okunusu cok komik ! Ilk gittigimizde sasirdilar, anlamadilar biz kaskais diye telaffuz ettigimizde :))) meger o kaşkaaş diye okunurmus.. Portekizde bol bol ş harfinin okunusu var :DD

    YanıtlaSil
  7. Gezinin ilk postu bile heyecan verici, eğlendirici, kendıne getirici olmuş yahuu :)

    Pazartesi günüme renk kattın, mutlu oldum, bende o dar sokaklarda gezerken ve kendimi okjyanus kıyısında birşeyler içerken hayal ettim mutlu oldum :)

    Çok güzel geçmiş geziniz ve diğer postları da sabırsızlıkla beklediğimizi de soylemek isterimmm ;) Alpcan postu ozellikleee :)

    YanıtlaSil
  8. Lulucum, denizdeyken bakamadim postlara, simdi doya doya inceledim herseyi, mimari yapilar cok guzel cidden, detaylar cok estetik. O ikinci resim tam kartpostal. Minnak in ayaklari bacaklari tam yemelik, okyanusa bile girdi bu yasta, ne guzel : ) Balik desenli tabaklari da cok sevdim, romantizminizi de : ) Lezzet postunu da bekliyorum canim : ) Ayrica yazicam sana ilk rahat animda : ) Cooook tesekkur ederim canim arkadasligin icin, coook opuyorum : )

    YanıtlaSil
  9. @Gun-el Eva'cimm bende senin yorumunu okuyunca cok motive oldum bu uyuz Pazartesi gunune.. Alpcan yok ya bu aralar Pazartesileri sevmiyorum.. :( Umarim o dar sokaklarda salinma sevdigin kahve molasini verme sansin olur.. Daha buyuk keyiflerin olsun insallah canim benim..

    @Lila Moonlight Tatli Aylin'cim.. Asil ben cok tesekkur ederim degerli arkadasligin icin.. Postlarim devam edecek ;)

    YanıtlaSil
  10. @Gun-el Eva'cimm bende senin yorumunu okuyunca cok motive oldum bu uyuz Pazartesi gunune.. Alpcan yok ya bu aralar Pazartesileri sevmiyorum.. :( Umarim o dar sokaklarda salinma sevdigin kahve molasini verme sansin olur.. Daha buyuk keyiflerin olsun insallah canim benim..

    @Lila Moonlight Tatli Aylin'cim.. Asil ben cok tesekkur ederim degerli arkadasligin icin.. Postlarim devam edecek ;)

    YanıtlaSil
  11. umarim evren mesajini almistir Lulucan... Cidden guzel evler gorulmeye deger yerler var. NE diyebilirm ki bayildim !!!

    YanıtlaSil
  12. Hey, I just found your blog!! :)
    Maybe you'll have time to visit my blog and follow if you like!!
    Kisses,
    Chiara

    Books in my bags
    FACEBOOK FAN PAGE

    YanıtlaSil
  13. şekerim nerde buldunuz bu mekanı? rüya gibi:) ilk foto şaka gibi...

    YanıtlaSil
  14. sadece masallarda görebiliriz diye düşünecegimiz türden evlerin, yazlıkların oldugu, böyle şahane bi mekanı nasıl buldunuz, bu nasıl bi ar-ge ruhudur, bu nasıl bi kaşifliktir, bi bana onu anlatın bakiyim??
    ama tabikisi de benim burda tek geçecegim bişey varsa o da oldukca hassas oldugum bir nokta olan BUT konusu. ben orda kuma ve denize aynı anda değen butlar görüyorum. o na bu kadar yakın olup dokunamadan döndügüm için de ekstra üzgünüm bilesin:(
    siz gezin ben dinlerim seve seve bebişim. ha gitmiş kadar olur muyum, yok olamam. benim acil tatile ihtiyacım var. ama siz avrupa amerika kısımlarını iyi beceriyosunuz gördügüm kadarıyla, o tarafları size bırakıyorum ben:P

    YanıtlaSil
  15. @ozlemce-lik umarim tatlim ! galiba istedigimiz seylerin basinda yurt disinda bir keyif evi var.. Minicik birsey hemde boyle sahaser olmasi sart degil :))

    @Chiara Lanero l will visit your blog soon ;) Thank you !

    @Trendydolap hmm guzel soru ! Insanin akli fikri gezmek olunca bi zaman sonra farkli yerler gormek istiyoo.. Arayinca bulunuyormus :) Bende cok mutluyum son yillardaki seyahatlerimden.. ;)

    @minikkus senin o but sevgin icin nasil sahane bir adam Alpcan bi bilsen.. Bildigin butlari var.. Onumuzdeki gunlerde Alpcan sahilde postu yaptigimda agzinin suyu akacak eminim :)) Gezme kisminda hakkaten fenayimdir.. Suyunu cikartiyorum cogu zaman ama bu da bi keyif iste ! Gobegimi sokaga firlatmis annem kesin :P Tesekkur ederim Minikkusum ya ! Yorumlarin beni cok mutlu ediyor.. ;)

    @

    YanıtlaSil
  16. Ahh.. Sen böyle yazdıkça benim içim gidiyor ama yazdığın bütün gezi yazılarını büyük bir iştahla okuyorum ^^
    Alpcan postu mu geliyor yakındaaa, işte onu da merakla bekliyorumm ^^
    Kocaman öperim canım :*

    YanıtlaSil
  17. Hoşgeldin Lulucum :) ne güzel ya harika geçmiş tatiliniz, benimde o kadar ihtiyacım var ki tatile,resmen psikolojim bozuluyor burda her geçen gün :) Binaları çok beğendim ve de atmosferi. Ayrı bir dünya resmen. Alpcan'ın o michelin bebeği gibi olan bacaklarını ısırırım bu arada :)

    YanıtlaSil
  18. onceıkle sızın o ayrılmayan ellerınızı yerım akabınınde alpcanın essız deneyımı ve o bogumlu bacaklarınıda tatlı nıyetıne yedıkten sonra bu reısmlerı gorunce metropol ınsanı olrak bızlerın cok yoruldugunu hıssedıyorum ne guzel bır yer ya

    YanıtlaSil
  19. onceıkle sızın o ayrılmayan ellerınızı yerım akabınınde alpcanın essız deneyımı ve o bogumlu bacaklarınıda tatlı nıyetıne yedıkten sonra bu reısmlerı gorunce metropol ınsanı olrak bızlerın cok yoruldugunu hıssedıyorum ne guzel bır yer ya

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. amazing photos! Loved your blog. Interesting posts! Come by and let's follow each other ;)! Stay in touch!

    YanıtlaSil
  22. @j.d. Ahh kiyamam sana ! Umarim yakin zamanda tatil planin vardir cnm ! Alpcan postu gelecek yakinda.. Ama once Alpcan'dan baska bir surpriz postu gelecek araya reklam niyetine :)

    @Rainbow Gatherer Hosbulduk cnm.. Cok guzel gecti gercekten.. Umarim sende en kisa zamanda kacarsin ozledigin tatiline.. ;)

    @Grace tatli Grace'cimm sanirim suan yollarda 700 km yi Ask'la bitiriyorsun.. Ehh bir de biz de seni yeriz.. tatli uzeri tatli gibi bisey yani :P

    @squared thanks a lot ! ;)

    YanıtlaSil
  23. Bloguna bir girdim tüm yazılarını talan ettim :) Seyahat etmeyi seven tipik bir yay burcu olarak çok keyif aldım gezi yazılarından. Anlatımı, gözlemlerin harika :) Daha çok gezipp daha çok paylaşmanı diliyorujm bu durumda :)

    YanıtlaSil
  24. @Did Dans La Mode Yeahh ! iste bu yoruma kocaman bir aminnn... Dunya buyuk, cok gezecek yer var.. gez gez bitmez :))

    YanıtlaSil