Öne Çıkan Yayın

PUGLIA - Itria Vadisi

22 Haziran 2012 Cuma

Portekiz seyahati sonrasi...

Selam!

Heyecanla planlayıp, sabırla beklediğim Portekiz seyahatimiz yüksek duygularla tamamlandı. Aslında her seyahat sonrası anılarımı şükürle geçmişe teslim eder, onlar üzerine uzun uzun düşünür hatta yazar ve gelecek günlere, yeni seyahatlere heyecanla bakıyor olurdum; ancak uzun zamandır ana şehirler dışında daha çok kıyı köşe seyahatler yapmaya başladığımızdan olsa gerek, seyahat bittiğinde bedenen geri gelmiş olsam da ruhen o geri dönüşü gerçekleştiremiyorum. Aslında bunun en önemli nedeni; gittiğim yerden çok, döndüğüm yerin ve toplumsal yaşam anlayışımızın hassas bünyemi zorluyor oluşu.

Yine o karmaşık hisler içindeyim yanı sevgili okuyucu... 

Portekiz seyahati; Lizbon ve onun kuzey kıyı şeridini detaylıca keşfetmek üzere planlandı ve konaklama olarak da Cascais'i tercih etmek verdiğimiz en doğru kararlardan biri oldu diyebilirim. Havalimanından seyahat öncesi kiraladığımız aracımızı alıp evimize yerleştikten sonra müthiş bir heyecanla keşfettik her adresi. Avrupa sınırlarındaydık ama sanki değildik... Müthiş bir deneyimdi..


Bu seyahat hakkında bana sorulan iki önemli soru vardı. Seyahat postlarıma başlamadan evvel bu iki soruyu hızlıca yanıtlamak istiyorum ilk olarak;

1. Alpcan için 5 saatlik uçuşun hem gidiş hem de dönüşü sorunsuzdu diyebilirim. Mizaç olarak zaten çok hareketli ve ağlamaya pek hevesli olmaması da bu anlamda çok işimize yaradı elbette. Bu uçuş, uzun uçuşlar için de bizi yüreklendirdi. Basınç nedeniyle kulaklarında bir sıkıntı yaşamadık. Daha küçükken yaptığımız bir seyahatin iniş ve kalkışı biraz huzursuz geçmiş ve emzik kullanmayı ya da süt biberonunu eline vermeyi ihmal etmemiştik. Bence bu iki önemli obje mutlaka ama mutlaka uçuşlarda yanınızda olmalı. Eğer emzirmeniz devam ediyorsa, basınçı alt etmenin en doğru yolu bebeğinizi emzirmek olacaktır.

2. Portekiz vizesi geçmişte hakikaten eziyet bir prosedüre sahipti. Bu yüzden de hep bir şekilde ertelememize neden olmuştu. Şimdiyse prosedür anlamında her şey çok daha kolay ilerliyor diyebilirim. Özellikle hazırda Schengen vizesi olup, vize aldığı Shengen ülkesine ilk girişini yapmış kişiler aynı vize ile Portekiz'e de sorunsuzca giriş yapabiliyorlar.

Ancak; seyahat öncesi yeni vize almanız gerekiyorsa, bu vize kesinlikle Portekiz Schengen'i olmak zorunda. Bu konuda ülke son derece katı bir politika izliyor. Normal şartlarda Portekiz Konsolosluğu Ankara'da bulunuyor ve vize öncesi yüz yüze görüşmeyi şart koyuyorlar. Bu yıl (2012) ise Portekiz Konsolosluğu Macaristan Konsolosluğu ile bir anlaşma yaptı ve bu anlaşma sayesinde Portekiz Schengen vizesi İstanbul Macaristan Konsolosluğu'ndan yalnızca evrak prosedürleri sonrası kolayca alınabiliyor. Daha detaylı bilgi için seyahat öncesi acentenizi ya da konsolosluğu aramayı ihmal etmeyin elbette.

Biz 3 kişi için bu şekilde vize aldık. Ben ise İtalya vizem ile hiç sorunsuzca ülkeye giriş çıkış yapabildim.. 

Anlatacak çok şey, yazacak bir dolu keyifli notum var bu seyahate dair. Ama biraz zaman…. Gördüğüm güzelliklerin içimde yarattığı yüksek duyguları az da olsa sakinleştirdiğimde, konuşmak yerine daha çok yazıyor olacağım diye düşünüyorum. 

Sevgiler,
Lulu
x

8 yorum:

  1. Hosgeldinizzz:) Bende sabirsizlikla bekliyorum.Tesekkur ederim yorumun icin Lulucum.Malesef tutma gibi bir durumum yok,ilk 2 ayimda baya costum acikcasi,gerekli gereksiz bi suru sey aldim,simdi aklim basima geldi mecburen,kolay yolu gitmemekle buldum:) yaz sonuna kadar boyle yapmayi planliyorum,ne kadar basarili olucam hic bir fikrim yok:) Guzel postlarini bekliyorumm:)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin ;) sanırsızlıkla bekliyorum gezi maceralarını, Portekiz benim de çok merak ettiğim bir ülke, senden tüyoları bir alalım da belki bir seyahat planlarız =)

    YanıtlaSil
  3. Tekrar hosgeldin Cupcake:) kocaman bir aferin de biskuvi adama gitsin! bence Alpcanin bundan sonraki rotasi bir transatlantik ucus olmali! Hem Amerikalilar da tanisin bu yakisikliyi;)
    Ben bayragi seve seve devralabilirim senden. Birazdan uzun seyahat maratonumun ilk rotasi icin bavul hazirlayacagim! Once #cupcakebek ile tezim icin field tripe Mostara gidiyoruz. Donuste de bizi Bodrum bekliyor! Sonrasi da surpriz olsun ;) donuste de bayragi tekrar sana devredicem!!!

    YanıtlaSil
  4. cabuk derle topla yazilarini resimlerini merakta birakma cnm :)

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldinnn! biz özledik bile! :) merakla bekliyorum portekiz sahillerini ve oraların minik yakışıklısının pozlarını :)

    YanıtlaSil
  6. Gec kaldım bıraz okumakta ama bayıldım bayıldım, tem gezgin olmuşsunuz sizzzz :)

    YanıtlaSil