2019 YILI REVİZE NOTLAR: Aşağıda yazılı olan postu az evvel güncelledim, zira arkadaşlarım Gazi ve Bilal, Sortie (yazlık bir mekandı neticede orası) sonrası yerleşik olarak Chef Mezze Gümüşsuyu adresine geçtiler. Sonrasında da Chef Meyhane geldi ve Arnavutköy'deki yılların balık restoranları arasına karışıverdiler. Harika oldu! Hatta öyle harika oldu ki; müzikleri ve ortamı sayesinde bir gece hayatı merkezine dönüştü dersem abartmış sayılmam... Hatta şu sıralar Karaköy Chef in Bar'ın da eli kulağında.... Yani her şey yolunda ve olması gerektiği özende devam ediyor. Kardeşler aynı derecede işlerinin başındalar ki bana göre bir mekanın başarısındaki en önemli etken tam olarak bu...
Ve şunu görüyorum ki; aşağıda Not3:'te de tahmin ettiğim gibi, Chef Mezze gerçekten bir meze bar olarak gatronomi dünyasında yerini sağlama almış durumda. Sortie'de açılan ilk restoran sonrası hiç bir ziyaretimde ana yemek yemediğimi, yalnız ben değil kimsenin yemediğini biliyorum... Yaşasın mezeler, yaşasın o meze barı önünde geçen sabırsız ve heyecanlı dakikalar....
Chef Mezze Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cad. No:26 - İstanbul.
Chef Meyhane Adres: Arnavutköy Mah. Bebek-Arnavutköy Cad. No:64/2İstanbul
Sevgili arkadaşlarım Gazi
ve Bilal Ateş kardeşler kış sezonunda yeme-içme ve eğlence dünyasının kendi
adıma en tatlı sürprizlerinden birini yapıp, uzun yıllardır büyük başarılara
imza attıkları Çapa-Marka yaratıcı mutfak şefliği görevlerinden ayrılıp,
kendi yollarında yürümeye karar verdiler. Bu zamanı çoktan gelmiş
yerinde karar sonrası yollarına öyle güzel bir yön verdiler ki,
sessizliklerini geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan alternatif balık ve
meze restoranı CHEF MEZZE ile bozdular..
Alternatif diyorum, zira
menü hem klasik lezzetleri müthiş bir çeşitlilik ve görsel tatmin ile
sunuyor, hem de rakı-balık masamızda adeta Orta Doğu rüzgarları
estiriyor.. Ve bence mekan öncelikle bu yönü sayesinde, diğer tüm balık
restoranları arasından bir adım öne çıkıyor.
Chef Mezze henüz açılmadan
evvel, Kuruçeşme’de bulunan gece kulübu işletmesi Sortie'nin 2014 yaz sezonu
içinde açılacak en iddialı mekanı olarak basında ilgi görmüştü. Açıkçası Sortie
içinde olması baştan beni bir miktar endişelendirmiş olsa da, şunu çok net söyleyebilirim
ki; Sortie içinden geçip Chef Mezze'ye adım attığınız an başka bir dünya içine
dahil oluyorsunuz ve bu sayede Sortie’nin -en
azından benim için bu böyle- ortamından da uzakta kalıyorsunuz..
Bir kere Chef Mezze ekibi müthiş bir
enerjiye sahip. Servis, bir restorandan tam da beklediğimiz kadar güler yüzlü
ve özenli. Bir bakıma yeni nesil meyhaneciliği gibi bir lezzeti var ortamının. Şeflerse
daima göz önünde, işlerinin başındalar. Hazırlayıp, sundukları mezelerin püf
noktalarını da ilgili müşteri kitlesi ile paylaşmaya çok hazırlar. Sevgili Alen
Yunus mekanın bar bölümünde harikalar yaratıyor.. Müşteri İlişkileri,
bir misafir gözü ile söyleyebilirim ki; son derece dengeli bir samimiyette.
Mekanın hemen yanı başınızda olan dünyanın en güzel boğazı ve Atamı’nın
yadigari Savarona yatının sağladığı eşsiz manzaradan hiç bahsetmiyorum, zira
onu zaten hiçbir kuşkuya yer olmadan yaşayacaksınız ve kendisi lezzetli
sofranızın bonusu olacak.
Chef Mezze'de öncelik adı
üzerinde mezelere ait. Seçim yapmak zor, ama meze barında zaman geçirmek aşırı
keyifli. Somon ve pastırmalı karides, kömürde közlenmiş Babagannuş, patlıcan
salatası, ahtapot soğüş, Lübnan mutfağının kralı humus, kişkişli levrek marine,
patlıcan köpoğlu, tane biberli deniz börülcesi, ısırgan otlu ve chili biberli
Gazi Ateş ezmesi, bir Ege klasiği kabak çiçeği dolması, kavrulmuş cibes otu,
zencefille aromalanmış pancar turşusu ve yemeye doyamadığım soslu Fransız fasülyesi
aklıma delicesine gelen mezeler.. Hepsi de abartıdan uzak, basit ve enfesler!
Ara sıcaklar rakı-balık
soframızın elbette vazgeçilmezleri.. Mezze'nin ara sıcakları ise lezzetli
olmaları yanında, sunumda kullanılan duman tekniği ile insanı yiyeceklerine
dair daha da heyecanlandırıyor.. (bu
teknik her geçen gün yayılır, zaman içinde sinir olur duruma geliriz diye
düşünüyorum) Paella, pirinç topları, ızgara ahtapot ve kalamar, chili soslu
tempura karides -ki bu benim ileri seviye
favorim-, balık kokoreç, şefin özel ızgara deniz mahsülü tabağı yine aklıma
ilk gelen ilk sıcak lezzetler.. Ara sıcak olarak kabul ederseniz -bence edin- balık çorbası da nefis bir
örnek!
Ve Balık! Aslında burası
bir meze restoranı gibi algılanıyor olsa ve yenen onlarca farklı meze sonrası
ana balık tabağına pek yer kalmıyor olsa da gerçek deniz levreğinin Bilal Ates
yorumlamasına yer ayırmanızı tavsiye ederim. Ufak ve dip balığına karşı ayrı
bir sevgi besliyorsanız eğer, Marmara Denizi'nin göz bebeği barbun ya da nefis yorumlanmış
dil şiş yine "gerçek" bir dil balığı olması detayıyla tercih
edilebilir. Biliyorum çok fazla olacak ama balık tercihinizin yanına deniz mahsüllü
risotto ya da tercihinize göre paella ana yemeğinizi daha da keyifli kılar diye
düşünüyorum. En azından ortaya paylaşımlı olarak eklenebilir bu tabaklar..
Son olarak, balık sonrası
tatlı yemek adettendir diye düşünüyorsanız, bu noktada da şeflerin pek mutavazi
olmadıklarını söyleyebilirim. Yeşil cevizin ham halinden yapılan ceviz tatlısı
aşırı iddialı ve farklı bir yorum. İtalyanların tiramisu lezzeti limoncello ile
hazırlanmış, panna cotta ise görsel olarak çok ilgi çekici gözüküyor. Frambuazlı
sütlaç, çok seksi çikolata, dağ meyveli cheesecake, yaz muhallebisi, Yunan
revanisi…. Diye uzayıp gidiyor liste! İyisi mi tatlı barına uğramadan karar
vermeyin derim..
Gece, kahvenizin yanında
Alen Yunus'un likorleri ile tamamlanıyor mekanda.
Limoncello likörünün Alen
yorumlaması enteresan bir lezzet olmuş, ama asıl alkış sunuma gidebilir. Alen
ayrıca marşmelov ile aromolanmış meyveli şarap tadımı da yaptırıyor
misafirlerine. Yemek öncesi ya da sonrası her an masanızın yanında Alen’i görebilir
ve bu nefis aperitifin oluşuma şahit olabilirsiniz.
Not 1: Bu post kesinlikle "torpil" içermiyor, hissettiklerim çok içten ve yaşadığım her Chef Mezze deneyimi beni ve midemi mutlu ediyor.
Not 2: Elbette reklam içeriyor, zira sevdiğim arkadaşlarım harika işler yaparken, onlara destek olmak güzel de bir his!
NOT 3: Kişisel olarak Chef Mezze’nin yoluna uzun yıllar devam edeceğine, ama o yolun daha çok bir meze restoranı olarak şekilleneceğine inanıyorum ben, zira öyle bir menü ki ortaya çıkan, insanlar o menünün görsel olarak önünde dururken ve seçim yaparken, kendini sınırlayabileceğine ve ana yemek için yer ayırabileceğine inanmıyorum… Bu not burada dursun… ;)
Bilgi ve rezervasyon için Chef Mezze Tel : 0530 067 50 40
Sevgiler
lulu
x
offf offff lezzetli ötesi görünüyorrr :))) nam nammmmmm.
YanıtlaSilmmm görseller o kadar güzel ki , tatları kim bilir nasıl güzeldir!! ağzım sulanmadı desem yalan olur hihihi ^.^
YanıtlaSilDostumuzun dostu dostumuzdur :))) gerekirse biz de katkı sağlamak isteriz portalda. İnsanın ağzının sulanmaması mümkün mü?
YanıtlaSiloo nefis bu fikir.. sizin portalda bir haber olsun derim ;) sevgiler Bolat'cim.
SilO zaman yaptıralım bir haber, senden haber bekliyoruz, muhabiri ona göre yönlendiririz. Gerekirse kendimiz yaparız hiiç önemli değil :)
SilKonusup donerim size Bolat'cim..
Silteşekkürler :)
SilLulum ne guzel bir yemekti, ortam sunum superdi. Cok guzel ozenli bir post yapmissin her zamanki gibi, ben de yapacagim bir post yakinda kismetse. Bu yaz yine gitmeliyiz : )
YanıtlaSilbence ciiden'i kapip gidelim lilam :) bogazin ve lezzetlerin keyfine muhabbetimizi de katariz.. Mis !
SilOff ne yapmıssın canım bu fotolar ne! Acilen sizden haberbekliyorum buraya en kısa zamanda gitmemiz lazımmmm:)
SilLulumm belki ben gelince de gideriz bi aksam ne guzel olur. Yemekler cok ic acici gorunuyor hemde benim gibi denizden babasi ciksa yiyecek tipte bi insan icin ayri bi guzel operim seni bide Alpicoloyu tabii:))
YanıtlaSilDelicious photos!
YanıtlaSilbeautyfollower.blgospot.gr
Burada güzel makaleleriniz var! Burada ev satın almak veya diğer finansman ihtiyaçları karşılığında% 2 oranında kredi arayan biri varsa, 247officedept@gmail.com adresinden Bay Benjamin ile de iletişime geçmenizi istiyorum Ayrıca Whats-App + 1-989-394-3740'da Bay Benjamin, pazara ilk alıcı olarak giriyordum. Doğal olarak ihtiyaçlarım biraz farklıydı ve bir sürü sorum vardı. Bana ön onay mektubumu göndermeden önce, ne anlama geldiği ve nelerin değişebileceği konusunda benimle konuşmak için aradı. Kendisini hemen hemen her saatte e-posta ve kısa mesaj yoluyla bana sundu. Çok duyarlı ve bilgiliydi. Aynı zamanda çok açık sözlü. Kapanış saati ve diğer detaylarla ilgili beklentilerimin neler olduğunu kendisine anlattım. Bu beklentileri karşılayacağını söyledi ama onları aştı. O kadar çabuk kapattım ki emlakçım ve satıcı elbette bu konuda heyecanlandı. Ancak bir alıcı olarak Benjamin'in kredi teklifi sürecinden geçmekten memnuniyet duydum. Ön onaydan kapanışa kadar yolculuk o kadar sorunsuz geçti ve kendimi şanslı sayıyorum çünkü korku hikayeleri duydum. Kredi arayan herkese tavsiye ederim. Her şey elektronik olarak amaca uygun ve güvenli bir şekilde ele alındı
YanıtlaSil