27 Şubat 2012 Pazartesi

Happy Skiing Time !

Kis aylarinin en keyifli stres atma yontemi kayak yapmak olmali.. Bembeyaz zirvelerden ozgurce kaymak gibisi var mi ? Benim hala baska bir alternatifim yok ! Olan varsa tavsiyelerinize acigim :)))



Bu hafta sonu Ask'la Uludag kacamagi yaptik yine.. Kusakli'nin, Italyan'in ve Maden'in keyfini sonuna kadar cikarttik..
Cumartesi gunu sisli, dolayisiyla kayakcilar icin oldukca zorlu ama bir o kadar da eglenceli bir hava vardi.. Goz gozu gormeden ciglik kiyamet kaymak gercekten cok eglenceli :)) Pazar gunu ise ogleden sonraya kadar devam eden parcali bulutlu hava bizi fazlasiyla mutlu etti :))

Yarin ve Carsamba gunu icin Istanbul'da beklenen kar yagisi oncesi buyrun size hafta sonumuzdan bir kac keyifli resim karesi..

Kayaklarimizin kar ile bulustugu muhtesem an ! :)

Mandira cafe'de soluklanma oncesi kayaklarini gelisi guzel birakan yurdumun duzensiz insanlari :) Goruntu guzel olmus ama :)))

Adini (en azidan bas harfini) daglara yazdimmmmm :)

Birazda eglencelik cekimler ;)


Bir cok kayakcinin henuz kesfetmedigi keyifli bir kayak yolu ! 2. Bolge'de Maden pistinin son bitis noktasindan itibaren acilan dar yolu takip edin.. Agaclar arasinda uzun ve keyifli bir pist.. Beni cok mutlu etti.. :)

Otelimiz.. sag tarafi neredeyse kara gomulmus durumda :))

Kayak tatilinde en cok ihtiyac duyulan sey spa olmali..
Ask icin Sauna da vazgecilmez..

Iyi haftalar hepimize !

sevgiler,
lulu
xxx

24 Şubat 2012 Cuma

Sehrin EN Romantigi : City Lights Bar

Milano seyahatim oncesi Alpico'yu Anneannesi ile Bursa'ya yolladik ama feribota yaklastikca kuzu sakinlesti, omzuma basini dayadi, ellerimi sevdi.. Tabi bu durum benim gozleri bir hayli sulandirdi :(( 

Ben agladim, annem agladi.. :( Kuzu feribota bindi ama o halinden oldukca memnundu :)

Tabi sonrasinda Ask'la eller bombos ortada kaldik.. :))

Bu sancili ayrilik sonrasi, Istanbul'un en romantik mekanina, kendimizi saraba vurmak icin kosar adim yol aldik..  

City Lights Bar & Restaurant, Ceylan Intercontinental oteli bunyesinde hizmet veriyor ve hic torpil yapmadan soyleyebilirim ki, servis kalitesi ile bizi gercekten kosulsuz tatmin ediyor.. Bu ozelligi ile bogaz manzarasina karsi keyif yapabilecegimiz onlarca mekan icinden kesinlikle birkac adim onde ve her turlu ovguyu sonuna kadar hakediyor.. Ayrica bizim icin, Ask'la 13 yil once Istanbul'da gittigimiz "ilk romantik mekan" olmasi acisindan da oldukca onemli :)

Mekan yeni sezona sahane bir dekorla merhaba demisti ve harcanan dekorasyon bedelini dusundukce bizde gormek icin heyecanlaniyorduk.. Acikcasi bekledigimden cok daha gosterisli olmus.. Tebrik edilesi..

City Light Bar, ceylan otelinin 19, yani N katinda sizi romantik bir kacamak icin bekliyor.. Ask'inizi mutlaka kacirin derim ;)






Ask , kitir ekmeginin son parcasini bile Ask'la paylasmaktir ! :))




sevgiler,
lulu
xxx

22 Şubat 2012 Çarşamba

R.l.P. STEVE JOBS

BB - iphone arasi uzuuunn gitgeller sonrasinda "anlik keyifli postlar" askina kararimi verdim.. :)

Vee memnuniyetimin ilk belirtisi Steve Jobs'u anmak oldu.. :)

sevgiler
lulu
xxx

19 Şubat 2012 Pazar

Milano Unica fuar gunlugu..

Milano'ya yilda 2 kez Milano Unica fuari icin seyahat ediyorum.. 2'den sonrasi Ask'la kacamaklarimiz, tatillerimizin arasina sıkıstırdıgımız ozlem giderme turlari ;)

Peki fuarda klasik bir gun nasil geciyor ? 

Milano Unica; davetli listesinde olan firma ve kisiler disinda ziyaretci kabul etmeyen, dunya modasinin sekillenmeye basladigi en onemli kumas fuari.. Ozellikle "Trend Area" fuarin tasarimcilar icin en onemli bolumlerinden biri.. Tasarimci olmasamda "Trent Area" benim icin de cok onemli cunku koleksiyonlari sunarken trentler ile ilgili bilgi sahibi olmak Turkiye'deki firma ve tasarimcilari dogru yolda yonlendirmemi sagliyor ;)

Biliyorum ki tum moda bloggerlari 12'Yaz sezonuna odaklanmis durumda.. Kafanizi karistirmak istemem ama bu renkler 13'Yaz sezon renkleri ;) Ben favori renklerimi belirledim bile ;)

Dunyanin en onemli gomlek kumasi ureticilerinden biri olan Canclini'nin fuar gorselleri.. Evet, gomlek kumasi ile tasarlanan ceketler 13'Yaz sezonunda da oldukca baskin olacaga benziyor :)  Ozellikle denim ve baskili denimler.. 

Mumessilligini yaptigimiz firmalardan biri de Guabello.. Guabello uzun yillardir DUCATI'nin ana sponsorlarindan biri.. Bu yil ise yeni bir sponsorluk anlasmasi yaptilar.. "Gran San Bernardo" Isvicre Italya sinirinda muhtesem Alpler arasinda kalan bir vadide antika arabalar ile duzenlenen bu yaris.. Italya ve Isvicre jet-set i icin de oldukca onemli bir aktivite.. 2012'de bu yaris icin surprizlerim olabilir :))

Fuarin Ideabiella bolumunde yani en prestijli Italyan yun kumas ureticilerinin bulundugu bolumde cok keyifli bir restaurant bulunuyor.. Bu restauranta fuarin sadece Ideabiella bolumu ziyaretcilerini kabul ediliyorlar ve kosturmali fuar gunumuz icinde cok cok keyifli bir ogle yemegi sunuyorlar.. Ozellikle peynir menuleri cok basarili ;)

Fuar sonrasi kosar adim kendimizi Duomo'ya atiyoruz.. :) Meydanda bulunan, cok ozlenen ve hatta bunyede hep gorme istegi uyandiran muhtesem "Duomo di Milano" yu gormek icin..

Bu kez Duomo'da beni ziyadesiyle mutlu eden bir detay vardi.. O da genellikle Italyan markalarin tekelinde olan bir reklam panosuna Turkiye reklaminin verilmis olmasi !! Muhtesem bir gururdu :)



Otelemize donus vakti.. Hava -6 lardaydi ama hissedilen sicaklik cok daha dusuktu.. Hayatimda ilk kez Milano'yu bu kadar soguk yasadim.. Cok kalin giyinmeyi sevmeyen ben icin biraz izdirapti aslinda ama sarabi yeteri kadar yudumlayinca soguk daha bir cekilir oldu :) o nedenle de yemek sonrasi yuruyus yapma fikri ayri bir keyif verdi.. ;)




Iyi Pazarlar..
lulu
xxx

15 Şubat 2012 Çarşamba

Milano / Et ziyafeti : Mucche Buoi - Ristorante Macelleria

Italya seyahatlerinde uzun vakitler harcadiginizda sizde Italyan mutfagi yerine alternatif lezzetler ariyor musunuz ? Cevabiniz "evet" ise size son Milano seyahatimde deneme firsati buldugum lezzetli bir et restaurantindan bahsetmek istiyorum.. 

Yok eger "Italyan devam edelim" derseniz, Milano icin daha onceki lezzet tavsiyelerime mutlaka goz atin buradan ve de suradan :)

Mucche & Buoi, Milano'nun Ticinese bolgesinde bulunan ve 1860 yilindan beri hizmet veren unlu bir et lokantasi.. Atmosferi ve dekorasyonu ile bizim unlu Gunaydin ve Nusr-et Steak House'larimiz gibi dusunebilirsiniz..

Lezzet olarak beklentilerinizi karsilayacagini garanti ediyorum o nedenle yolunuz Milono'ya duser ve et yemek isterseniz mutlaka ugrayin derim.. :) 

Adres : Mucche & Buoi / Corso di Porta Ticinese 1 - Milano  

Restaurant'in onemli ozelliklerinde biri metre ile sosis satiyor olmalari.. Cok seker ! Siz metre soyluyorsunuz, onlarda olcup,kesip,paketliyorlar :) 

Restaurant menusunde yazili olan ozet bir bilgi..

GenelGoruntu#1

GenelGoruntu#2 
PS : Bu arada resimde gordugunuz firin sakin sizi yaniltmasin. Firinin kapaklari acildiginda icinde gercek komur izgaralarini goruyorsunuz..

 
Dekoratif amacli yapilmis somine mekana gorsel bir guzellik katiyor ve bence modern evlerde de kullanilabilir bir detay ;) Sonsuz Dekorasyon sen ne dersin ?

 
Somine olur da odun eskik kalir mi ? :)

Somine gorunce insanin aklina ya viski ya da konyak geliyor.. Dekorasyonu yapan kisinin bu detayi atlamamis olmasi cok guzel :)

 
Et yiyecegimiz icin tabiki kirmizi sarap tercih ettik ve tabiki kuzeyin efsane Piemonte bolgesi saraplarindan yaptik secimimizi ;)

 
Minik bir ikram : ceviz,armut,parmesan ve bal

Ara sicak denememizi resimlermeyi resmen atladim.. O kadar lezizdiler ki bir cirpida bitirmisiz :) Bizim hamur kizartmamiza benzer hamur toplari denedik. Hamur kiyma ile harmanlanmisti ve soslar ile sicacikken yemek cok keyifliydi.. :
)
Ana yemek icin benim tercihim az/orta pismis bir Tagliata oldu.. Et konusunda biraz nazli olmama ragmen beni fazlasiyla tatmin etti :)

Arkadasim Vinita'nin benim Tagliata'mi bile golgede birakan et tercihi : Costata Bavarese !

Mutavazi bir salata tercihi..

Tatli olarak Italyan mutfaginin en sevilen tatlilarindan biri olan Pannacotta'yi tercih ettik.. Cokta memnun kaldik cunku et sonrasi hafif bir tatli daha da keyifli oldu :)

Umarim sizinde deneme sansiniz olur.. :)

sevgiler
lulu
xxx




12 Şubat 2012 Pazar

Milano ve Kar

Milano benim icin hep yuvaya donus gibi bir his. 

Bu kez ozlemle kavustugumuzda minik de bir surprizi vardi benim icin.. Yillardir alistigim sogugu bir yana tum sehir kara teslim olmustu bu kez..! Roma ve Napoli dahi kara teslim olmusken, Milano ne derece etkilenmisti siz dusunun.. Hakikaten hayat durmustu ve biz de bu durgun hayatin tadini deneyimleyebildik.. 

Guzel anilar biriktirdim yine.. Guzel yemekler yedim, lezzetli tatlilar denedim ve Mşlano gecelerinin tadini cikarttim.. Bence Milano'yu seven, karli haline kesinlikle tutkuyla baglanir o nedenle belki bir seyahatte karli gunleri de secersiniz.. Kİm bilir.. ;)

Keyifli Pazarlar
lulu
xxx 





4 Şubat 2012 Cumartesi

Restoran : Nisantasi PiPa

Son aylarda en severek ziyaret ettigimiz restoranlarin basinda Nisantasi'nin yeni gozdesi PiPa var! Istanbul'da Italyan pizzasini bu kadar basarili sunabilen baska bir mekan sanirim henuz denememistim..

Basarilarinin en onemli nedeni Turkiye'nin ilk gercek Napolitan odun firini pizzasini yapiyor olmalarinin yaninda bunu elde etmek icin gerekli olan tum malzemelerini (odun firini da buna dahil) Napoli'den getirmis olmalari..

Bu arada mekanin dekoru da yeni bir soluk oldu mahallede.. "long table" masa duzenini biz cok sevdik ama bunun yaninda oldukca ferah bir bar duzeni de var ve gece 23:00 sonrasi oldukca senleniyor..

Peki biz en cok ne sevdik ? 

Fresh Mozzarella ama daha cok Bufala Mozzarella acikcasi Italya disinda yemeyi tercih ettigimiz bir peynir degil, lakin kendileri kesinlikle taze ve gunluk olarak tuketilmeli.. Bu fikir ile biraz onyargili yaklastigim peynirler bizi ciddi anlamda yanilttilar.. Ayrica Carpaccio tabaklarini da cok cok ama cok begendik.. Sanirim Pipa bizim yemege doyamadigimiz Carpaccio mekanimiz oldu bile!

Sef restoranlarina gittigimizde ve sef ile iletisim kurmak sosyal olarak da keyifli oldugunda bu firsati kacirmamaya calisiyoruz.. O nedenle Pipa'da bu firsat elimize gecince kendisinden "Sicilya usulu pesto soslu Rigatoni" tavsiyesi aldik.. Nefis bir denemeydi! Feslegenin baskin tadini sevmeyenler icin cok tadimlik kullanildigini eklemeliyim.. Ve de itiraf edecegim ki; bu tabagi iki kez siparis ettik..

Pizza! Zaten mekanin asil iddasi bu.
Sef Marco Russo'yu kucaklamak isteyecek kadar sevdik ve her zaman bulunmasi kolay olmayan odun firin pizzamizin tadina hakikatle vardik.. 




I





Nutella konusundaki net yememe kararimiz nedeniyle mekanin unlu Nutellali pizzasini tatmis durumda degiliz.. Ama kendisi mahallede bir suredir konusuluyor, sıkça duyuyoruz.. Belki şeften bu lezzeti bizim icin bitter cikolata ile denemesini rica edebiliriz diye dusunduk.. Bence restoranin kalitesine yakisan da boyle bir gelisim olabilir, lakin durustce soyleyebilirim ki; ben bu kalitede bir mekanin Nutella kullanmasini pek sevmedim...  

Son olarak, mekan hakkinda cok eglenceli bir tiyo veriyorum size; yere
yanlislikla catal, bicak hatta bardak dusurdugunuzu dusunun... O kadar samimi yani o kadar Italyanlar ki! tum ekip basliyor bir anda sizi alkislamaya.. Ilk soku atlatinca eglenceye siz de katiliyorsunuz.. Bizim masada yemek boyunca yere dusurulen bir sey olmadi ama tam mekandan cikarken elime bir bicak alip yere biraktim ve tum restorani bir anda alkisa bogdum.. Isliklar, el sallamalar derken cok hos bir veda oldu :)

Kisaca Pipa, samimi ortami ve muthis lezzetleri ile mahallede keyifli bir enerji yakaladi.. Umuyoruz ki bozulmaz ve bize de bol bol keyif yapmak duser.

sevgiler
lulu
x