15 Şubat 2012 Çarşamba

Milano : Mucche Buoi - Ristorante Macelleria

Selam,

Milano'da uzun sureli kaliyorsaniz ya da kalacaksaniz cok normal olarak Italyan mutfagi disinda da alternatif lezzetler arayacaksiniz.. Bu noktadan yola cikarak son Milano seyahatinde deneme firsati buldugum keyifli tavsiyem olacak.. 

"Italyan mutfagindan devam edelim" derseniz, Milano icin daha onceki lezzet tavsiyelerime goz atabilirsimiz.. bu ve de bu.

Mucche & Buoi, Ticinese bolgesinde bulunan lezzetli bir et lokantasi. Atmosferi ve dekorasyonu ile keyifli, fiyat olarak ise hic oyle bizim delirmis steak dukkanlarimiza benzemiyor. Etlerinin lezzetleri, komur izgaralari sayesinde beklentileri karsilayacak seviyede o nedenle yolunuz Milono'ya duser ve yalnizca steak yemek isterseniz bu restorani listenize ekleyebilirsiniz. Etinizin yanina da hazir kuzeydeyken, efsane Piemonte bolgesi saraplarindan bir secim yapabilirsiniz.

Biz yemek oncesi yapilan minik ikramlari; ceviz,armut,parmesan ve bal karisimini cok sevdik.. Baslangic olarak da Guney Italya'nin leziz atistirmaligi arancini toplarini iskalamadik.  Ana yemekte ben az/orta pismis bir tagliata tercih ettim ve kesinlikle cok memnundum kendisinden ama diger tabakta olan Costata Bavarese benim etimi resmen golgede birakan bir lezzetteydi.. Bu eti kesinlikle tavsiye edebilirim.. 

Yemegin sonu ise elbete tatli sayesinde damakta cok daha etkili bir iz birakti. Biz etin uzerine yiyecegimiz tatlinin bir parca hafif olmasini tercih ettigimiz icin, Pannacotta'yi tercih ettik. Nefisti..

Restoranin onemli ozelliklerinden biri metre ile sosis satiyor olmalari. Siz almak istediginiz metre ya da santimi soyluyorsunuz, onlarda olcup, kesip, paketliyorlar :)  

Adres : Mucche & Buoi / Corso di Porta Ticinese 1 - Milano  

sevgiler
lulu
x





 
 


 
 




9 yorum:

  1. hayallerimin mekanı..

    YanıtlaSil
  2. Somine ve konyak detayini cok sevdim!
    Senede 2 kez et yesem de (genelde otlarla besleniyorum) merak ettim bu mekani. eminim Sevgili cok sevecektir burayi. Onunla bir Milano programi yaparsak, ugrariz. Ben de o mutavazi salata ile idare ederim artik;)

    YanıtlaSil
  3. Lulucum, bir etsever olarak, burayi listeme aliyorum, olasi bir Milano ziyareti icin. Dekorasyondaki detaylari da cok sevdim. Tam ogle yemegi vaktinde iyi agzimi sulandirdi bu post canim. Bugun cok daha iyiyim, bloglari ziyaret ediyorum bu sabah : ) Canta konusunda ucumuz hem fikiriz, markasi bagiran cantalari tercih etmiyorum, yada yazmayan tarafini disa cevirip kullaniyorum mesela : ) 10. yil kutlamasi icin planimiz hazir, insallah guzel resimler cekip paylasabilirim sizinle de: ) Cok optum canim : )

    YanıtlaSil
  4. @bc oo ne guzel bir yorum :) Et seviyorsun sanirim ? :))

    @Goncha Goncha Gonca'cim Sevgili cok begenecektir bu mekani onun damak keyfine cok inaniyorum eminim gurme olma yolunda emin adim ilerliyordur.. :)

    @Lila Moonlight Aylin'cim et seviyorsan cok begeneceksin.. Serra Yilmaz bile twitter'dan etoburlar icin iyi bir secim diye yorum yapti :)) Bende lezzetine daha cok inandim ! Bende cok opuyorum tatlim..

    YanıtlaSil
  5. Zaten kuzum ben hastayım bu tarz mekanlara bak aklıma de klos geldi amsterdam malum aynen kömür ateşinde pişen kaburga domuz gibisi yok

    YanıtlaSil
  6. waw... wonderland.mistik çok hoş :)
    çok eğlenmiş olmalısınız.ne mutlu :)
    sevgiler
    http://habinos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. @Stil Direktorum canimcimm domuz yemiyorum ama kaburga benimde son yillardaki buyuk favorim ! Zubeyir'de dene mutlaka ama mutlakaaa :)

    @habinos Hosgeldin tatlim :) Hem ben hem midem eglendi galiba :))

    YanıtlaSil
  8. @sonsuz dekorasyon super degil mi ? :)) sosis sevmem amam domuz katkili olmasa kesin alirdim sirf olcturup, bictirmek icin ;P

    YanıtlaSil